Лечение и полезна информация за Covid-19
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Лечение и полезна информация за Covid-19
Колеги, тъй като другата тема се напълни с глупости и караници, предлагам в тази да се сподели опит на хора прекарали и лекуващи се в момента от Covid 19. Вируса е крайно непредсказуем, симптомите са безброй така, че всяка информация е полезна.Също ако някой е зле и има нужда помощ, може пише.
Предлагам колегите с теориите за конспирацията, да си продължат в другите 2 теми, които така или иначе са наводнени, съсипани и намирането на полезна информация е невъзможно 
Аз започвам с първото- двам независими добри лекари, занимаващи се активно с лечение на ковид, ми заявиха, че ако някой кара вируса без симптоми, не препоръчват никакви лекарства.

Аз започвам с първото- двам независими добри лекари, занимаващи се активно с лечение на ковид, ми заявиха, че ако някой кара вируса без симптоми, не препоръчват никакви лекарства.
- preki
- Потребител
-
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
Re: Лечение и полезна информация за Covid-19
Прекарах го само с липса на обоняние и вкус. Нямах никакви други симптоми - температура, болки в мускули, не се задъхвах и т.н.
По принцип си имам хроничен ринит и от постоянните сополи влизаха в гърлото и дразнеше. Може и да си внушавам, но като че ли през Ковид периода бяха повече от нормално.
Като лекарства обичайните за грип и хапчета за смучене за гърло, витамини, селен, цинк, много чай и стоене вкъщи на топло. И моята лична лекарка ми каза, че ако са само такива симптомите никакви болници, никакви антибиотици
По принцип си имам хроничен ринит и от постоянните сополи влизаха в гърлото и дразнеше. Може и да си внушавам, но като че ли през Ковид периода бяха повече от нормално.
Като лекарства обичайните за грип и хапчета за смучене за гърло, витамини, селен, цинк, много чай и стоене вкъщи на топло. И моята лична лекарка ми каза, че ако са само такива симптомите никакви болници, никакви антибиотици
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз минах с 4 дена температура (37,5) и яки болки по мускули и стави. Почти не съм кашлял и не съм губил вкус и обоняние. Личната ме заши с два антибиотика по нейна преценка въпреки, че според мен не беше наложително. Общо взето за седмица и нещо ми мина, но остана една отпадналост още седмица.
ПС: по принцип грипа го минавам за 2 дена с подобни симптоми, ако въобще го хвана.
ПС: по принцип грипа го минавам за 2 дена с подобни симптоми, ако въобще го хвана.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Колко време, след откриване на вируса в организма, е необходимо да изтече, за да се приеме, че оздравелия не може да зарази друг човек, този въпрос ми е интересен. Дали, след изтичане на 14 дни болничен за домашно лечение, си безопасен за околните.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Статистически 14 дни от първите симптопми (не от заразяването) се води безопасно да се срещаш с други. Всичко е индивидуално обаче - знам че имало случай и след месец да намират вируса в оздравели хора. В семейството ми почина човек от Ковид, майка ми и баща ми го изкараха но много тежко заболяването. После отключиха допълнителни заболявания от които сега се лекуват. Първоначално си мислех, че е добре да го изкарам и да го не мисля това но след като видях хората около мен какво става с тях нямам желание вече да разбера какво е.
Майка ми е лекар и това го наоблюдавахме при нея и при нейни пациенти:
При средно тежките случай, общо взето 7-10 дни ти е зле и после се оправяш, ако обаче след 5-7 дни след това пак вдигнеш температура тогава става страшно и трябва веднага да се ходи в болница, защото това е признак че вече имунната ти система атакува собствените ти клетки. От тук нататък вече пораженията по белия дроб и сърцето са необратими ако не прекъснеш тоя процес. Майка ми стигна до втората фаза и никога не съм я виждал по притеснена, въпреки,че е наясно с болестта, явно знаеше, че шансовете за оцеляване сериозно са намалели. Повечето хора след този период на подобрение се успокояват но точно там трябва да се реагира бързо за да не се стигне до смърт.
Майка ми е лекар и това го наоблюдавахме при нея и при нейни пациенти:
При средно тежките случай, общо взето 7-10 дни ти е зле и после се оправяш, ако обаче след 5-7 дни след това пак вдигнеш температура тогава става страшно и трябва веднага да се ходи в болница, защото това е признак че вече имунната ти система атакува собствените ти клетки. От тук нататък вече пораженията по белия дроб и сърцето са необратими ако не прекъснеш тоя процес. Майка ми стигна до втората фаза и никога не съм я виждал по притеснена, въпреки,че е наясно с болестта, явно знаеше, че шансовете за оцеляване сериозно са намалели. Повечето хора след този период на подобрение се успокояват но точно там трябва да се реагира бързо за да не се стигне до смърт.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
И мен това с 14-те дни ме интересува. Родителите на жената и моите родители го изкараха, като първите симптоми им бяха преди 17-18 до 25 дни. Уж вече са по-добре, ама щото са в малък град, нито PCR-и имаше къде да си направят, нито нищо. Имаха почти всички симптоми - продължителна температура, кашлица, отпадналост, загуба на обоняние и т.н. Днес татко е ходил до Свиленград за кръвни изследвания и си е направил и тест за антитела, който е положителен, каквото и да значи това. Като цяло здравната ни система е тотал щета, влючително личният им лекар в в болница с Ковид и 39 температура и повръщане, та големи филми са последните дни
И на тях по два антибиотика един след друг са им изписали по телефона
и какви ли не други неща, включително пробиотици, аспирини и т.н. 
P.S. От близките ми има много хора, които го карат, или минаха и нито един в официалната статистика, щото няма кой да пътува общо 120 км. да плати 120 лева за тест, или пък да пътува общо 250 км. и да чака пред РЗИ цял ден. Държавата ни е тотал щета...

P.S. От близките ми има много хора, които го карат, или минаха и нито един в официалната статистика, щото няма кой да пътува общо 120 км. да плати 120 лева за тест, или пък да пътува общо 250 км. и да чака пред РЗИ цял ден. Държавата ни е тотал щета...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
При мен заболяването, протече стравнително тежко, държа ме 3 седмици, като положението се влоши на втората седмица - постоянна температура от 37.5 до над 38 в продължение на 7 дни, сериозна кашлица, загуба на вкус и обоняние, отпадналост. Пих 12 дни антибиотици клацид и азитромицин, витамин Д, Цинк, аспирин протект, пробиотици и Кверцетин. Все още имам болки в гърдите от време на време, сърцебиене при по-високо натоварване, мускулни схващания, всичко отшумяващи с времето. Разболях се в началото на ноември, а преди няколко дни направих тест за антитела, който показа стойност от 137, което май е доста. Интересно ми е дали друг от пишещите тук е правил такъв тест и какво е показал.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
zAcK написа:Държавата ни е тотал щета...
Имам познати в Швейцария, швейцарци, не Българи емигранти. При тях е същото положението - лекарите не приемат никой за преглед. Болниците са в хаос, чакаш за линейка с дни. Аз останах учуден, защото са доста богата държава и очаквах повече. Айде поне в тая аварийна ситуация да се спрете да плюете по държавата. Лекарите ни се блъскат да спасяват всякакви откачалки, които ги бият и ги плюят и им обясняват че няма ковид и той е измислен от бил гейтс. Майка ми е на първа линия и постоянно се сблъсква с такива. Влизат и в кабинета със симтоми на Ковид и без маски, "защото нямало такова нещо". И тя трябва да ги спасява докато я заразяват. Сега след като го преболедува, заразена от такъв олигофрен една се движи но пак е там и ги лекува по 12 часа на ден. И кой е държавата? Не са ли тези хора държавата. Щом швейцария не може да се справи, какво очакваш от бедна балканска държава.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Аз съм на 5ти ден от положителн бърз антигенен тест и сме затворили със съпругата. Уж заразяването трябва да е станало преди 11дни, но да не предизвиквам съдбата - нямаме абсолютно никакви симптоми. Покрай толкова почивка, май и не съм се чувствал по-добре.
За сега не пия нищо, меря си сатурацията с измислена машинка и за сега всичко е наред.
Докторите ми казаха, че и да си правя PCR и да излезе отрицателен пак е силно препоръчително да се изолирам. Не знам обаче ако мина така тънко, дали ще имам имунитет срещу евентуално повторно заразяване?
За сега не пия нищо, меря си сатурацията с измислена машинка и за сега всичко е наред.
Докторите ми казаха, че и да си правя PCR и да излезе отрицателен пак е силно препоръчително да се изолирам. Не знам обаче ако мина така тънко, дали ще имам имунитет срещу евентуално повторно заразяване?
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Аз го изкарах леко, както по принцип карам сезонните вируси. Различното, което забелязах беше, че ме болеше при натиск около костите на подбедрицата и загубих обоняние за 1 ден.
Нещата протекоха така :
- на 19.11 (четвъртък) вечерта ме втресе и се оказах с температура 38.5
- на следващия ден сутринта температурата ми беше същата и тъй като имах колега, който вече от една седмица беше в карантина, реших, че няма да ходя на работа
- следващите два дни (събота и неделя) температурата ми се движеше между 37 и 38, не пиех никакви лекарства
- 23.11 (понеделник) положителен PCR и карантина две седмици; вечерта започнах да пия колдрекс и чайове
- следващите дни ме заболя и гърлото, добавих и стрепсилс към лечението
- към края на седмицата вече се чувствах добре и нямах температура, само бях отпаднал
- втората седмица карантина я карах на чайове и без никакви симптоми за заболяване
- 7.12 вече бях извън карантина
През цялото време си пиех мултивитамините и Омега-3, а добавих и Кверцетин.
На петия ден след карантината ми се обади друго заболяване (никой не можа да ми каже дали има връзка с вируса) и се озовах по спешност в болница. Там ми направиха антигенен и нов PCR тест като и двата бяха негативни.
Скенер на бял дроб показа "следи от прекарана КОВИД-19 пневмония", но нищо драматично и не са ми изписвали лекарства.
Все още чувствам, че сравнително бързо се уморявам, но след 2 седмици карантина, 1 седмица в болница и повече от месец никакви тренировки, мисля че няма какво друго да очаквам.
Нещата протекоха така :
- на 19.11 (четвъртък) вечерта ме втресе и се оказах с температура 38.5
- на следващия ден сутринта температурата ми беше същата и тъй като имах колега, който вече от една седмица беше в карантина, реших, че няма да ходя на работа
- следващите два дни (събота и неделя) температурата ми се движеше между 37 и 38, не пиех никакви лекарства
- 23.11 (понеделник) положителен PCR и карантина две седмици; вечерта започнах да пия колдрекс и чайове
- следващите дни ме заболя и гърлото, добавих и стрепсилс към лечението
- към края на седмицата вече се чувствах добре и нямах температура, само бях отпаднал
- втората седмица карантина я карах на чайове и без никакви симптоми за заболяване
- 7.12 вече бях извън карантина
През цялото време си пиех мултивитамините и Омега-3, а добавих и Кверцетин.
На петия ден след карантината ми се обади друго заболяване (никой не можа да ми каже дали има връзка с вируса) и се озовах по спешност в болница. Там ми направиха антигенен и нов PCR тест като и двата бяха негативни.
Скенер на бял дроб показа "следи от прекарана КОВИД-19 пневмония", но нищо драматично и не са ми изписвали лекарства.
Все още чувствам, че сравнително бързо се уморявам, но след 2 седмици карантина, 1 седмица в болница и повече от месец никакви тренировки, мисля че няма какво друго да очаквам.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Vasko_G написа:Колко време, след откриване на вируса в организма, е необходимо да изтече, за да се приеме, че оздравелия не може да зарази друг човек, този въпрос ми е интересен. Дали, след изтичане на 14 дни болничен за домашно лечение, си безопасен за околните.
След 7-мия ден от първите симптоми, вече не може да заразяваш. Иначе PCR може да ти излиза положителен 2 месеца по-късно, просто не си опасен за околните. Кога са ти открили вируса няма никакво значение, възникването на симптоматика е важното.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
terorero написа:. Разболях се в началото на ноември, а преди няколко дни направих тест за антитела, който показа стойност от 137, което май е доста. Интересно ми е дали друг от пишещите тук е правил такъв тест и какво е показал.
Къде прави такъв тест с референтна стойност?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Anthony_J написа:Vasko_G написа:Колко време, след откриване на вируса в организма, е необходимо да изтече, за да се приеме, че оздравелия не може да зарази друг човек, този въпрос ми е интересен. Дали, след изтичане на 14 дни болничен за домашно лечение, си безопасен за околните.
След 7-мия ден от първите симптоми, вече не може да заразяваш. Иначе PCR може да ти излиза положителен 2 месеца по-късно, просто не си опасен за околните. Кога са ти открили вируса няма никакво значение, възникването на симптоматика е важното.
А, ако нямаш симптоми, тогава как се определя до кога си заразен?
(не че не знам, просто искам още едно мнение)
Понеже писах доста в другия форум,ама и в тоя да взема да обобщя.
По въпроса за заразяването работата е тука има тука няма.
Звънях на 112 и от там казаха,че ако след прекаран ковид и изминала 14 дневна карантина си направите ПСР тест и излезе положителен отново сте под карантина за 14 дни.
Казаха също и че след осмият ден от положителният ПСР не би трябвало да сме заразни.Не значи обаче,че не сме.
След изтичане на карантината си направихме антигенни тестове аз жената и детето.И на тримата бяха отрицателни.
Направих си и за антитела кръвен тест от аптеката.Беше отрицателен,но и от 112 ми казаха,че е рано за такъв тест.Поне 20 дни да минат и нагоре.
Толкова относно тестовете и т.н.
За болестта.
При мен от към ковида температура висока много,болки в тялото,главоболие,лек задух след 10 дни,пълна загуба на вкус и мирис.Интересното е че за първи път от години ми се отпуши перфектно носа.Това не е било от над 20 години.И сега пак си е запушен както обикновенно.
След срещата с ковида (между 2-3 ден) ми падна имунитета и се отключи бактериална инфекция в бъбреците и пикочни пътища.От кога е била там и дали е съвпадение....ба ли го...
Ама на,тогава атакува гадината.И от там 38-40 градуса температура без сваляне 3-4 дни.Толкова и зверски болки в бъбреците и кръв и белтък в урината.Бъбреците решиха,че ще излизат в пенсия.Мммм не добре.....
Два антибиотика за гадината и уж я уморихме без аз да се уморя.
Средно между 30 и 40 различни хапчета на ден.
Вит Ц,Д,цинк,аспирин,коластра,фамотидин,2 антибиотика,отделно пробиотик,отделно мой си лекарства за друго,но шпа и бусколизин за болките и парацетамол за температурата.И други имаше ама им изтървах края.Жената ми беше направила таблица да ги следя,че ги забравя човек.
С ковида шега не бива не за друго,а защото е строго различен при всеки.Умната и много здраве на всички.
По въпроса за заразяването работата е тука има тука няма.
Звънях на 112 и от там казаха,че ако след прекаран ковид и изминала 14 дневна карантина си направите ПСР тест и излезе положителен отново сте под карантина за 14 дни.
Казаха също и че след осмият ден от положителният ПСР не би трябвало да сме заразни.Не значи обаче,че не сме.
След изтичане на карантината си направихме антигенни тестове аз жената и детето.И на тримата бяха отрицателни.
Направих си и за антитела кръвен тест от аптеката.Беше отрицателен,но и от 112 ми казаха,че е рано за такъв тест.Поне 20 дни да минат и нагоре.
Толкова относно тестовете и т.н.
За болестта.
При мен от към ковида температура висока много,болки в тялото,главоболие,лек задух след 10 дни,пълна загуба на вкус и мирис.Интересното е че за първи път от години ми се отпуши перфектно носа.Това не е било от над 20 години.И сега пак си е запушен както обикновенно.

След срещата с ковида (между 2-3 ден) ми падна имунитета и се отключи бактериална инфекция в бъбреците и пикочни пътища.От кога е била там и дали е съвпадение....ба ли го...
Ама на,тогава атакува гадината.И от там 38-40 градуса температура без сваляне 3-4 дни.Толкова и зверски болки в бъбреците и кръв и белтък в урината.Бъбреците решиха,че ще излизат в пенсия.Мммм не добре.....

Два антибиотика за гадината и уж я уморихме без аз да се уморя.

Средно между 30 и 40 различни хапчета на ден.
Вит Ц,Д,цинк,аспирин,коластра,фамотидин,2 антибиотика,отделно пробиотик,отделно мой си лекарства за друго,но шпа и бусколизин за болките и парацетамол за температурата.И други имаше ама им изтървах края.Жената ми беше направила таблица да ги следя,че ги забравя човек.

С ковида шега не бива не за друго,а защото е строго различен при всеки.Умната и много здраве на всички.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3