RC колички

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

RC колички

Мнение от vlad0 » 27 Дек 2020, 10:42

Интересувам от RC количка/бъги за подарък около 200-250лв. Има ли някое читаво в този ценови диапазон? Идеята е да е нещо тип бъги и да се пуска по поляни.

Нещо подобно става ли за нещо: https://www.myhobby.bg/ecx-1-18-ruckus- ... 01000.html или ще приключи на първата седмица?

1. Батерията ми изглежда доста малка и не знам колко ще издържа за "игра"?
2. 4WD vs. 2WD - кое е по-забавно?
3. Четков vs. Безчетков мотор

Или нещо такова - https://bgdrones.com/RC/rc-kola-enoze-4 ... km-h-1-18/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: RC колички

Мнение от don_gori » 27 Дек 2020, 12:15

Конкретно за тези 2 модела не мога да кажа нищо, но за другите неща мога да драсна няколко реда за информация. Можеш да пробваш да разгледаш този сайт - https://brcmodels.bg/bg/ , а най-добре звънни на човека и му обясни какво търсиш сигурен съм че ще изберете най-доброто за бюджета който си отделил.
Батериите за тези колички основно са NiMh и LiPo , като 2рите са с много по-голям пусков ток и съответно мотора се развърта до пълния си потенциал, вторите са по-издръжливи и за начинаещ според мен са за предпочитане.
При моторите е горе долу същото brushless са много силни и бързи, докато четковите са си по-слабички но пък те тръгват много мазно и отново за начинаещ са по-добрия избор. Не че сензорния brushless не може да тръгва плавно, но четката си е друго :)
Карал съм и на задно и 4х4 , задното определено е по-фън но изисква повече умения в управлението, задните гуми обаче се износват изключително бързо. Като за начинаещ 4х4 според мен е логичния избор, пак ще може да си дрифти и да се кефи, но ще има доста по-голям контрол и ще свикне по-бързо с управление, апаратура и т.н.
Покрай количката трябва да купиш и зарядно понеже не се предлага като комплект, повечето са на 12V съответно трябва и адаптер 220-12 но има и с вградено такова.

Та в крайна сметка ако аз бих избирал подарък бих се спрял на четков модел, с максимално големи батерии за модела и 4х4.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 27 Дек 2020, 12:37

Щом е за поляни 4х4. На четковия мотор му се износват четките и с времето мотора умира, трябва да се сменя по някое време. Ако ползвателя няма уменията и/или не му се занимава не е оферта. Четковите са ОК когато трябва ниска и плавна скорост, например при crawler-чета. Brushless-а е по-забавния за мен. Батерията е най-малкия проблем. Ако е разчетен за например 1S/1 клетка - 3.7 волта, 1S/2 клетки - 7.4 волта и т.н. взимаш друга батерия с тези характеристики, но по-голям капацитет в mAh.
Myhobby продават изключително скъпо, не бих си взел нищо оттам. Енозе-то поне на хартия е ОК, гледам е на wltoys, което са пак китайчета, ама от добрите :mhihi: С неизвестни/измислени марки за готова RTR количка не бих рискувал. До 250лв. не мисля, че ще намериш нещо по-добро от тва енозе. Ако не се бърза да се взима нещо до нова година виж хобикинг, така или иначе всички родни магазинчета зареждат стока оттам.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Дек 2020, 10:29

Хлапето има такава, 4х4. Кефеше и се много, докато не видя истината в очите. Миналата година срещу нас в парка дойдоха едни младежи с две колички, но с ДВГ. Както се сещате, няма нищо общо. Онази малка гад като се изреже и хвърля трева назаде. Та моят хубосник хвърли колата в гардероба и повече не я извади. Не съм гледал, колко струват, но му казах, че скоро няма да му взема това чудо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 28 Дек 2020, 11:53

Зависи, каква е електричката. Мой приятел продава такива колички и е голяма краста. Имаше една електричка, която държеше над 120 км/ч. Продават се отделно, гуми, окачване, каросерии.... можеш да правиш какъвто искаш тунинг, но най-вече да си оправяш глупостите след някой недомислен скок. Настройваш си двг, ако е с такъв, но си иска време и финанси.
До 250 лв, не знам дали има модели, които можеш да ъпгрейдваш. Провери в магазините, някой продават и втора ръка.

Назад към Извън Темата