Регистриране на газов пистолет, закупен преди 13 години.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Регистриране на газов пистолет, закупен преди 13 години.

Мнение от swetlioo » 29 Яну 2021, 22:20

Здравейте, има ли някой запознат със следният казус:
Преди 13 години закупих газов пистолет, като тогава, нямаше регистрационен режим, даже пистолета закупих онлайн. Не пазя никакви касови бележки, фактури и т.н. Ползвал съм го няколко пъти тогава и го бях захвърлил в един гардероб, забравяйки за него.
Е онзи ден се сетих за него. Поинтересувах се, но не намирам информация как да подходя сега. Има ли възможност за регистрация, какво ми е нужно и дължа ли някаква наказателна такса?
Моля без излишен спам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Re: Регистриране на газов пистолет, закупен преди 13 години.

Мнение от gido » 29 Яну 2021, 23:16

Не се занимавай въобще.ще те глобят 500лева защо не сиго регистрирал когато въведоха закона преди 5 години мисля.бяха дали срок за регистрация.после от къдее документи и разсправия.понеже и аз имах такъв и питах служба КОС.
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Яну 2021, 23:32

Хвърляй го в реката, и не се занимавай, ако искаш да имаш газов пистолет иди и си купи нов.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Яну 2021, 1:47

N.Mihaylovski написа:Хвърляй го в реката, и не се занимавай, ако искаш да имаш газов пистолет иди и си купи нов.

Хвърли го в двора на комшията и се обади в полицията, че много се гърми там :yes:

Майтап!

Удари го няколко пъти с чук, за да няма нищо здраво е него. После се обади на полицията, че си го видял на улицата и да дойдат да си го вземат. Естествено, изчисти го от всякакво ДНК. Кеф ти спирт, кеф ти каквото искаш. Няма смисъл да цапаш природата. И ти ще си ОК, и полицията ще има актив с нещо свършено.

Апропо, тук има колеги полицаи и аз се сещам за един, който е активен във форума. Дано ти драсне на ЛС.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 30 Яну 2021, 6:12

Няма смисъл да се набиваш с акт, да го изхвърлиш също не е оферта според мен. Скатай го на село някъде и това е. На дядото е бил.

Тези нерегистрираните газови са ми разправяли, че ги използват ако стане някъде беля нещо и се употреби оръжие - да подхвърлиш до трупа на противника и после да се оправдаеш, че си действал при самоотбрана. :mhihi:

И аз имам един такъв като твоя, дето го купих като тинейджър. На всичкото отгоре е от една серия, дето лесно се преправя на боен. Моят засича след всеки първи изстрел. Стрелял съм по нова година с хаосни. В момента не се сещам и къде е. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Яну 2021, 11:08

Според мен няма как да го регистрираш без документи , ще те глобят и ще го вземат косаджиите . Ако има чак такава сантиментална стойност купи си най евтиния газов , регистрирай го и си гърми с тоя стария . Режима е само регистрация , подаваш заявление и показваш гърмялката на косаджиите . После издават след 1 месец документ че можеш да го държиш в гардероба . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 30 Яну 2021, 14:41

Не никаква сантиментлна стойност или каквато и да е стойност няма. Беше 45 лв тогава, за пукотевица по рожденни дни и Нова година. Сетих се за него и реших да питам. В случая ще иде в OLX за части.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Яну 2021, 22:06

sub_eleven написа:Няма смисъл да се набиваш с акт, да го изхвърлиш също не е оферта според мен. Скатай го на село някъде и това е. На дядото е бил.

Тези нерегистрираните газови са ми разправяли, че ги използват ако стане някъде беля нещо и се употреби оръжие - да подхвърлиш до трупа на противника и после да се оправдаеш, че си действал при самоотбрана. :mhihi:

И аз имам един такъв като твоя, дето го купих като тинейджър. На всичкото отгоре е от една серия, дето лесно се преправя на боен. Моят засича след всеки първи изстрел. Стрелял съм по нова година с хаосни. В момента не се сещам и къде е. :mhihi:

Това което си написъл, не е хубаво дори и по телефона да го казваш, съвет.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 31 Яну 2021, 8:00

Да, по принцип дрънкам повече отколкото трябва(не само във форума) и понякога си патя, но така животът е по-интересен. Все пак по телефона като го даде за пример, е единственото място, на което се ограничавам.

И все пак нещата, които казвам не са някаква тайна, почти всеки е чувал за тях. Като например и че при самоотбрана е важно да паднеш и да стреляш от земята.

Но наистина не знам къде е моят - факт. :mhihi: Не го и търся. И не ми трябва за нищо, особено за подхвърляне. Ако някой ме подозира на база някакъв форум, да дойде да направи обиск.

Назад към Извън Темата