Допълнителна защита за гараж

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Допълнителна защита за гараж

Мнение от Southside » 19 Апр 2021, 21:04

Здравейте, имам гараж във вътрешен двор на нов комплекс, където скоро недоброжелатели са опитали да изтарашат. Пробвали са наред всички гаражи по редичката, като ги е уплашила камерата на съсед в даден момент. Става дума за ролетни врати с автоматичен механизъм. Не държа особено ценни неща вътре, но никак няма да ми е приятно някой да ми ги свие против волята ми, затова търся съвет как да възпра максимално всякакви опортюнисти. Ще съм благодарен на всякакви съвети!

1) Камери- (а) истински или (б) фалшиви. Не ми се струват надеждно средство, имат възпиращ ефект, но от друга страна стимулират апашите чрез наличието си, предпола се, че има нещо ценно вътре. Нетът е пълен с клипчета на маскирани отрепки, които "берат" колела и детски колички от стълбищните пространства. Дори и да ми прати известие IP камера през нощта, шансът да реагирам навреме е минимален. През деня се мотаят всякакви хора отпред и само ще ми отварят излишна работа сигналите.
2) Някаква вътрешна аларма- не съм задълбавал в темата, но предполагам с монтиране на някакви датчици мога да задействам пищялка, което да доведе до възпиращ ефект.
3) Допълнителни ключалки- отново не съм проучвал, струва ми се адекватно решение срещу аматьори и наркоманчета, ясно че няма да спре адекватен апаш.
4) Друго- ? (съвети)

СОТ не ми е вариант на този етап, излишен разход за целта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Допълнителна защита за гараж

Мнение от drifty » 19 Апр 2021, 21:24

Аз също имам намерение да подсигурявам гаража и за сега допълнителна ключалка ми се струва най-доброто решение. Но пък аз живея в доста спокоен район, гаражът също е в такъв.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Апр 2021, 22:16

Мой роднини гаража им беше направен на офис и работилница с доста инструменти. Бяха си сложили аларма, която като отвориш вратата и почва да пиши зверски силно и гадно. Гаража е в блок и над него има 8 етажа с пълни апартаменти. Разбиха им гаража и 2 часа по-късно некъв съсед им се обади, да ходят да си спрат пищялката, че неможел да заспи. :kuku:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 19 Апр 2021, 22:32

Ако ще ти е по-мирна главата слагай, но един колега гаражът му се отваря само отвътре, защото има топла вързка, пред гаража има спряна втора кола. Преместиха колата пред гаража, отвориха го, взеха колата и заминаха, посред бял ден.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 20 Апр 2021, 5:46

Southside написа:Здравейте, имам гараж във вътрешен двор на нов комплекс, където скоро недоброжелатели са опитали да изтарашат. Пробвали са наред всички гаражи по редичката, като ги е уплашила камерата на съсед в даден момент. Става дума за ролетни врати с автоматичен механизъм. Не държа особено ценни неща вътре, но никак няма да ми е приятно някой да ми ги свие против волята ми, затова търся съвет как да възпра максимално всякакви опортюнисти. Ще съм благодарен на всякакви съвети!

1) Камери- (а) истински или (б) фалшиви. Не ми се струват надеждно средство, имат възпиращ ефект, но от друга страна стимулират апашите чрез наличието си, предпола се, че има нещо ценно вътре. Нетът е пълен с клипчета на маскирани отрепки, които "берат" колела и детски колички от стълбищните пространства. Дори и да ми прати известие IP камера през нощта, шансът да реагирам навреме е минимален. През деня се мотаят всякакви хора отпред и само ще ми отварят излишна работа сигналите.

Може да погледнеш за вътрешнa (indoor) wi-fi камера, праща известие само ако усети движение вътре в помещението, сравнително по-евтини са от външните и момента с привличането на внимание го няма. Недостатъка е че ще получиш нотификацията когато вече е проникнато в гаража, та трябва да си прецениш дали ще може да звъннеш на полицията и те да дойдат достатъчно бързо....или пък ти да слезнеш с подходящ инвентар..
Иначе да предпазиш гаража от самия взлом, трудна работа. Ако все пак решиш да правиш някакво подсигуряване, огледай как точно са се опитали да ги отворят предишния пътж(може да разпиташ и за други подобни случеи в квартала) и се опитай да защитиш това което мислиш че е слаба точка.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 20 Апр 2021, 7:50

Аз съм правил всякакви варианти на защита. Всичко което описа - ключалки, камери, аларми + съм слагал и gsm модули към алармите. Даже единият сигнализира и при спиране на тока(саботаж). Бих те посъветвал да си живееш живота и да не робуваш на гаражи и други подобни, както и нощта ти е за да спиш спокойно, не да си с джиесема до главата и да ставаш да тичаш да си играеш на полицай и да се забъркваш в неприятности. И това ти го казвам, понеже съм бил в този филм.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Апр 2021, 7:57

Southside написа:Здравейте, имам гараж във вътрешен двор на нов комплекс, където скоро недоброжелатели са опитали да изтарашат. Пробвали са наред всички гаражи по редичката, като ги е уплашила камерата на съсед в даден момент. ...

Явно всички гаражи в тази "редичка" са застрашени, а в други може да има и по-ценни неща. Не можете ли да се комбинирате някак с другите собственици в "редичката" - да платите за СОТ или да си наемете охрана? За един гараж вероятно е скъпо, но ако се комбинират десетина собственици, може да стане приемливо?

Съгласен съм с Колегата, че трябва да се живее спокойно, по възможност.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 20 Апр 2021, 8:21

В такива колективни схеми не се наемам да участвам, целта не оправдава средствата и нервите покрай диалог със съседи. Не съм от тези, за които колата е някаква светиня и я мислят докато лежат в спалнята. Напротив, за нея ми пука най- малко и ми е все тая ако изчезне. Няколко велосипеда обаче са с емоционална стойност за мен и ще ме е яд ако изчезнат. Инструменти, които съм събирал с мерак също. Няма да ги държа в жилището в никакъв случай, но ако мога да подсиля защитата на ролетната врата- добре дошло. Затова и търся добри практики. Мерси на далите мнение до момента :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 20 Апр 2021, 8:35

Една планка за земята и една за вратата на гаража с един хубав катинар.Всеки крадец ще предпочете да мине на следващия отколкото да се занимава с твоя.Малко и на теб ще е тегаво ама.....пълен кеф няма

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Апр 2021, 8:52

kiko написа:Една планка за земята и една за вратата на гаража с един хубав катинар.Всеки крадец ще предпочете да мине на следващия отколкото да се занимава с твоя.Малко и на теб ще е тегаво ама.....пълен кеф няма

Катинар се сваля с намигване.

––

Защо не си пуснете СОТ на гаража, струва ми се най логично колкото и да е излишен разход всичко друго е безмислено според мен. То и това не знам колко е смислено за колата при положение,че ако е набелязана ще я вдигнат за под минута най вероятно..

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 20 Апр 2021, 8:58

nxn написа:Ако ще ти е по-мирна главата слагай, но един колега гаражът му се отваря само отвътре, защото има топла вързка, пред гаража има спряна втора кола. Преместиха колата пред гаража, отвориха го, взеха колата и заминаха, посред бял ден.

Някаква невероятна екзотика ли е държал вътре? Прекалено много усилие ми се струва и то както казваш през деня. Най-вероятно са влезли през топлата връзка и са отворили вратата оттам. Не мога да си представя да сложиш някакви примерно шишове, които да влизат в стената и някой лесно да успее да отвори вратата отвън.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Апр 2021, 9:00

Тия които тарашат по гаражите за разни дребни неща са кокошкари. В общия случай най-обикновена локална аларма би свършила задоволителна работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Апр 2021, 9:07

СОТ
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 20 Апр 2021, 9:08

Ако си сръчен и поназнайваш съвсем малко електротехника можеш да си сложиш резе от вътрешната страна, което да отключваш дистанционно. Няма 100%-ва защита, но можеш да измислиш нещо нестандартно което ще ги насочи към по-лесни мишени.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 20 Апр 2021, 9:12

На мен ми изтарашиха гаража и ми отмъкнаха всички инструменти. Сложих сот, плащам 25 лева на месец и ми е мирна главата. При това са два гаража един до друг. Алармата с монтажа беше към 500 лв.
Не е оферта да слизате посред нощ и да се конфронтирате с крадци сами. Дори и да имате законно оръжие.

Следваща

Назад към Извън Темата