Заслужава ли си Автокаско/Застраховка Кражба?
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Заслужава ли си Автокаско/Застраховка Кражба?
Интересува ме мнението на хората от форума по въпроса за колко скъпи коли си заслужава да се плаща Автокаско. С други думи - като претеглите риска от кражба на возилото и цената на застраховката кога натежават везните в полза на каското във вашия случай? Обмислям покупка на по-скъп автомобил в България и темата ми е любопитна понеже досега не съм плащал за такава услуга.
Бърза проверка с един от онлайн калкулаторите показва, че пълно Автокаско на кола от 20000лв започва от 1000лв, или около 5% от стойността.
Бърза проверка с един от онлайн калкулаторите показва, че пълно Автокаско на кола от 20000лв започва от 1000лв, или около 5% от стойността.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Заслужава ли си Автокаско/Застраховка Кражба?
Едната ми кола струва около 3000лв и има каско.
Според мен си заслужава. Спуках предното стъкло, каското го пое и на практика се самоизплати.
Другите коли са по-скъпи и също имат каско.
Брат ми имаше кола за 2000лв, удари се челно и каското покри щетите на 100%.
Според мен си заслужава при почти всяка стойност.
Според мен си заслужава. Спуках предното стъкло, каското го пое и на практика се самоизплати.
Другите коли са по-скъпи и също имат каско.
Брат ми имаше кола за 2000лв, удари се челно и каското покри щетите на 100%.
Според мен си заслужава при почти всяка стойност.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз също имам на 39ката, надявам се да не ми се налага да го ползвам, но спя една идея по-спокойно. Ако живееш и в по-голям град е
Си е наложително да имаш застраховка, шансовете за щети и дори посещения от Джамбази са по-големи.
Си е наложително да имаш застраховка, шансовете за щети и дори посещения от Джамбази са по-големи.

Най-често не си струва. Зависи на колко оценяваш спокойствието си...
Ако искаш икономически най-изгодния вариант - каско кражба + отделна банкова сметка в която на всеки 3 месеца си внасяш разликата между каско кражба и пълно каско. С парите си се разпореждаш при щета като с каското, само дето сам си си застраховател.
При нормално, пълно каско най-често хората не успяват да си ''избият'' премията чрез щети и накрая на годината има едни пари подарък за застрахователя за това, че е носил застрахователния риск вместо теб.
Шансът да не ти излезнат сметките е при по-сериозна щета в началото на годината.
Ако не ти се занимава с глупости - пълно каско и забравяш. Просто приемаш, че едно 50% от премията няма да успееш ги ''избиеш'' и ги губиш. Изключения има, естествено, ама са изключения.
Ако искаш икономически най-изгодния вариант - каско кражба + отделна банкова сметка в която на всеки 3 месеца си внасяш разликата между каско кражба и пълно каско. С парите си се разпореждаш при щета като с каското, само дето сам си си застраховател.
При нормално, пълно каско най-често хората не успяват да си ''избият'' премията чрез щети и накрая на годината има едни пари подарък за застрахователя за това, че е носил застрахователния риск вместо теб.
Шансът да не ти излезнат сметките е при по-сериозна щета в началото на годината.
Ако не ти се занимава с глупости - пълно каско и забравяш. Просто приемаш, че едно 50% от премията няма да успееш ги ''избиеш'' и ги губиш. Изключения има, естествено, ама са изключения.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Да търсиш печалба от каско си е направо отделен бизнес 

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
За мен лично зависи най-вече къде се кара и апркира колата - пред блока/на улицата вианги ще се намери някои да си отвори вратите по-рязко или да те подпре при паркиране, в голям град с интензивен трафик шанса за удари също е по-голям.
А относно печеленето от каско - има бая начини
Дали ще я пребоядисаш цялата, дали ще я усучеш в някое дърво внимателно, така че повечето части да си сотанат здрави и да я разпродадеш така...сиромах човек - жив дявол
А относно печеленето от каско - има бая начини
Дали ще я пребоядисаш цялата, дали ще я усучеш в някое дърво внимателно, така че повечето части да си сотанат здрави и да я разпродадеш така...сиромах човек - жив дявол

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Каско само със сервиз - оставяш и оправят. По оценка - ако имаш човек
Иначе няма смисъл за мен. На сегашната в един момент спрях да плащам и не съжалявам. Но и сметката е, че лек удар ще си го оправя със спестените пари, а за тежък ще се продава за части
Колебаех се 5000 или 10 000лв да гласувам, но в край на сметка около 6-8к има коли с джанти, пакети, окачвания, които при един лек удар трудно ще се оправят със спестените. А се и крадат.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Никога няма да разбера хора,които смятат, че трябва да си "избият" на всяка цена каското. Защо тогава въобще сключват подобна застраховка?
Вечният страх на българина да не се "мине".....
Нагледал съм се на такива,когато има каско е супер придирчив,като няма каско изведнъж стават доста по непретенциозни
Преди доста години един си надираше колата 2 поредни години,та да му я пребоядисат в доверен сервиз,че да не се "мине".На третият път застрахователя му отказа щетата
Вечният страх на българина да не се "мине".....
Нагледал съм се на такива,когато има каско е супер придирчив,като няма каско изведнъж стават доста по непретенциозни

Преди доста години един си надираше колата 2 поредни години,та да му я пребоядисат в доверен сервиз,че да не се "мине".На третият път застрахователя му отказа щетата

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Както казаха колегите, много е субективно и зависи от много неща. Как караш, къде паркираш, често ли караш, имаш ли познати бояджии и тн. В момента паркирам в гараж и карам много рядко .. ако колата ми беше за около 5-6х лв , със сигурност нямаше да си направя каско. На сегашното F10 от 3 години плащам каско и не съм завел една щета.. плащам го по-скоро за лично спокойствие, въпреки че напоследък дори и да излизам все гледам на платен паркинг да спра.
п.п. Също зависи и от екстрите на колата. Ако е по-базова и няма много за крадене (неща, които и без това каското не покрива) по-скоро клоня към пропускане на каското, стига да има място където да се държи.
п.п. Също зависи и от екстрите на колата. Ако е по-базова и няма много за крадене (неща, които и без това каското не покрива) по-скоро клоня към пропускане на каското, стига да има място където да се държи.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
плащам каско и гараж == спя спокойно
може и нищо да не стане, ама т'ва е живота
може и нищо да не стане, ама т'ва е живота

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Никога не съм имал каско на нито едно МПС през живота си. Х-тройката я карам вече пълни 9 години (кога се навъртяха, егати...) и за това време имам само една по-сериозна щета, за която бих могъл да претендирам - предното стъкло се спраска на 3 парчета, от само себе си. Новото с монтажа ми излезе 300 лева и си загубих един ден, докато чаках силиконът да изсъхне и да наредя лайстните около него. Голфаджията, който ме подпря отзад, ми купи нова броня, която си монтирах сам.
У дома спирам в гаража, в други градове... като се случи, но за нощуване предпочитам платен паркинг. Жена ми успя някак да прекълца две летни гуми, не знам каското дали покрива това? Никога нищо не са ми крали от колата и никой не ми е причинявал щети по нея, освен аз самият...

У дома спирам в гаража, в други градове... като се случи, но за нощуване предпочитам платен паркинг. Жена ми успя някак да прекълца две летни гуми, не знам каското дали покрива това? Никога нищо не са ми крали от колата и никой не ми е причинявал щети по нея, освен аз самият...

Excellent! Steven is my name!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Borymeckata написа:Никога не съм имал каско на нито едно МПС през живота си. Х-тройката я карам вече пълни 9 години (кога се навъртяха, егати...)
10 бона си напред от каско

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Borymeckata написа:Никога не съм имал каско на нито едно МПС през живота си. Х-тройката я карам вече пълни 9 години (кога се навъртяха, егати...) и за това време имам само една по-сериозна щета, за която бих могъл да претендирам - предното стъкло се спраска на 3 парчета, от само себе си. Новото с монтажа ми излезе 300 лева и си загубих един ден, докато чаках силиконът да изсъхне и да наредя лайстните около него. Голфаджията, който ме подпря отзад, ми купи нова броня, която си монтирах сам.
У дома спирам в гаража, в други градове... като се случи, но за нощуване предпочитам платен паркинг. Жена ми успя някак да прекълца две летни гуми, не знам каското дали покрива това? Никога нищо не са ми крали от колата и никой не ми е причинявал щети по нея, освен аз самият...![]()
с този си пост направо викаш автокрадците си у вас

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
grkv написа:Ако искаш икономически най-изгодния вариант - каско кражба + отделна банкова сметка в която на всеки 3 месеца си внасяш разликата между каско кражба и пълно каско. С парите си се разпореждаш при щета като с каското, само дето сам си си застраховател.
Каско кражба звучи добре, но аз не можах да намеря ориентировъчни цени. На повечето места се предлага само като част от пълното автокаско. Не съм фен на обикалянето по сервизи и застрахователи за драскотини, но не е оферта една сутрин да се събудиш назад 30к+.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ха-ха, ако са толкова мераклии за издъхнала 20-годишна Х3... ами да заповядат.
Сега се замислих, дали да не й направя каско и да оставя гаража отключен, с ключовете на таблото? Щото ако тръгна да я продавам... кой ще се огледа в тоя градобитен бидон?!?

Само да вметна, че крадците (доколкото знам) имат достъп до застрахователната база данни и знаят всичко за колата ти, ако ги интересува, разбира се.

Сега се замислих, дали да не й направя каско и да оставя гаража отключен, с ключовете на таблото? Щото ако тръгна да я продавам... кой ще се огледа в тоя градобитен бидон?!?

Само да вметна, че крадците (доколкото знам) имат достъп до застрахователната база данни и знаят всичко за колата ти, ако ги интересува, разбира се.
Excellent! Steven is my name!
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4