Кола на името на двама души
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Кола на името на двама души
Здравейте, искам да попитам дали е възможно кола да се запише в КАТ на името на двама души?Изобщо не съм наясно с това как стоят нещата, досега не съм имал кола.
Само единия ли се води собственик?Ако само единия е реалния купувач на колата пак ли може да се запише на името на двама?
Само единия ли се води собственик?Ако само единия е реалния купувач на колата пак ли може да се запише на името на двама?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Кола на името на двама души
Възможно е по принцип. В кои случаи обаче е въможно не знам. Питай в местния кат.
Хм,хм...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
И Двамата са собственици, но гражданската е на единия от вписаните.
Как става по канален ред ако ти искаш не знам.
Принципно става когато някои почине и наследниците са повече от един, всичките се вписват в талона т.е всичките са собственици
Как става по канален ред ако ти искаш не знам.
Принципно става когато някои почине и наследниците са повече от един, всичките се вписват в талона т.е всичките са собственици
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Двамата при нотариуса (там си правите и пълномощно на твое име, че можеш да в регистрираш, управляваш в страната и чужбина и т.н.)и после талонът е и на двамата. В КАТ можеш да идеш само ти.
Гражданска си правиш сам. При щета по каско трябва пълномощно за това запишете в него, че можеш и да получаваш пари по застрахователни премии.
Гражданска си правиш сам. При щета по каско трябва пълномощно за това запишете в него, че можеш и да получаваш пари по застрахователни премии.
- E.5KOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-klasse, BlueTec, 2017
При покупката на МПС-то при нотариуса се явяват и вписват в договора имената на един, два, три и т.н. собственици. След това КАТ преписва вписаните собственици в талона...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Нашата Х3 се води по талон на мен и жена ми. Не помня по какви съображения я записахме така при регистрацията... Караме я десета година вече (егати, кога се навъртяха...
) и до момента не съм имал никакви проблеми с прегледи, застраховки и плащане на глоби
.
По принцип само аз се занимавам с формалностите около колата, жена ми само я кара, понякога. Не ми е давала пълномощно и никой никога не ми е искал такова.

По принцип само аз се занимавам с формалностите около колата, жена ми само я кара, понякога. Не ми е давала пълномощно и никой никога не ми е искал такова.
Excellent! Steven is my name!
6 мнения
• Страница 1 от 1