Няколко драскотини по боята

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Няколко драскотини по боята

Мнение от lauraturner6223 » 22 Авг 2022, 4:00

Здравейте!

Тъй като не съм голям разбирач, но имам няколко люспи по боята които ме дразнят (предполагам от камъчета от пътя е наранен лака). Та дали може да ми препоръчате някъде в София човек който да оправи проблема с лака, става на въпрос за 4-5 малки люспи и не ми се лакира целия капак. Но както казах - не съм разбирач и не съм наясно как се случват нещата. Не съм сигурен дали е възможно качествено поставяне на лак само на определени места или трябва цялостно прелакиране. Благодаря ви!

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Няколко драскотини по боята

Мнение от DigitalExile » 22 Авг 2022, 8:28

Направо пребоядисване, другото е циганска работа. Нямаш гаранция че при прелакиране след 2 седмици няма да отлепи до него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 22 Авг 2022, 9:34

Както е казал колегата цялостно. Дори не само лак, а и база, абе, цялостно. Където трябва и шприц, че и кит ако се наложи :D
Иначе като за супер компромис, дупчиците се запълват с лак с четчица, малко по-дебеличко, да са над нивото на основния лак. След ХУБАВО изсъхване шлайф, пастиране и полиране. Ако гледаш от самолет ще ти хареса!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Авг 2022, 11:20

Ако са "люспи" като отлюспване на лака, а не просто малки дупчици от удара на камъчетата - само пребоядисване. В най-лошият случай - частично, с преливка... ама....

Ако са дупчици от камъчета - може и локално да се "третира", но ще личи (както вече бе споменато по-горе) :)

Назад към Извън Темата