СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 234
- Регистриран на: 18.12.2013
- Местоположение: Велико Търново
- Пол: Мъж
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: СПАМ ТЕМА
И на мен ми се гледат тия Поршета, слушах и аз някъде за изложението, ама далеч ми е, па и нямам кола пак .
Днес поне не валя, поне в светлата част на деня, че сутринта такъв дъжд пра призори, че ме събуди. Та тая вечер изкарах колелото, та да си свърша малко работа из града.
Днес поне не валя, поне в светлата част на деня, че сутринта такъв дъжд пра призори, че ме събуди. Та тая вечер изкарах колелото, та да си свърша малко работа из града.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
- Мнения: 391
- Регистриран на: 12.09.2015
- Местоположение: София
Re: СПАМ ТЕМА
Има ли барбекю/скара специалисти тука
Оборудвал съм се с всичко необходимо, главния въпрос сега е колко време горе-долу горят тея дървени въглища, че да преценя кога да ги паля и съответно кога да пека мръвката?
Оборудвал съм се с всичко необходимо, главния въпрос сега е колко време горе-долу горят тея дървени въглища, че да преценя кога да ги паля и съответно кога да пека мръвката?
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Мнения: 726
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i
Re: СПАМ ТЕМА
Зависи колко газ им даваш с духалката
ама средно около 20-30 минути преди да метнеш мръвката ги палиш. Ако правиш зеленчуци първо тях, после месото
ПП: Последно взех от въглищата в черния чувал от Кауфланд - много добри! Палят се лесно, горят прилично време и няма големи пламъци веднъж щом се запалят. Преди съм купувал едни дето си горяха като хартия без значение вече запалени или не
ама средно около 20-30 минути преди да метнеш мръвката ги палиш. Ако правиш зеленчуци първо тях, после месото
ПП: Последно взех от въглищата в черния чувал от Кауфланд - много добри! Палят се лесно, горят прилично време и няма големи пламъци веднъж щом се запалят. Преди съм купувал едни дето си горяха като хартия без значение вече запалени или не
Последна промяна Don_Diego на 31 Май 2023, 9:53, променена общо 1 път
- dhtj
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 128
- Регистриран на: 22.01.2010
- Пол: Мъж
- Кара: F650GS, E90 330d Individual, CB600F
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Re: СПАМ ТЕМА
madafaka_donkele написа:Има ли барбекю/скара специалисти тука
Оборудвал съм се с всичко необходимо, главния въпрос сега е колко време горе-долу горят тея дървени въглища, че да преценя кога да ги паля и съответно кога да пека мръвката?
Като изчезне видимия пламък - слагай мръвката.
Колко дълго горят зависи от това колко са едри и колко въздух им подаваш.
- drifty
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 234
- Регистриран на: 18.12.2013
- Местоположение: Велико Търново
- Пол: Мъж
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: СПАМ ТЕМА
madafaka_donkele написа:Има ли барбекю/скара специалисти тука
Оборудвал съм се с всичко необходимо, главния въпрос сега е колко време горе-долу горят тея дървени въглища, че да преценя кога да ги паля и съответно кога да пека мръвката?
Грешиш, главният въпрос е кога ще я пробваме форумно
- barty
- старши ентусиаст
- Мнения: 1966
- Регистриран на: 19.03.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: СПАМ ТЕМА
Don Diego, първо печеш месото докато е силна жарта а зеленчуците накрая.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Мнения: 726
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i
Re: СПАМ ТЕМА
Aз зеленчуците ги слагам на силното, че тиквичките например с толкова вода си искат време да станат
А месото ако е телешко аз го ям rare, та не му трябва силен огън...стига ми да се стопли
А месото ако е телешко аз го ям rare, та не му трябва силен огън...стига ми да се стопли
- barty
- старши ентусиаст
- Мнения: 1966
- Регистриран на: 19.03.2007
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: СПАМ ТЕМА
Don_Diego написа:Aз зеленчуците ги слагам на силното, че тиквичките например с толкова вода си искат време да станат
А месото ако е телешко аз го ям rare, та не му трябва силен огън...стига ми да се стопли
Телешкото въобще не го включих в менюто Тичвичките не ги ли правиш на тънко и само леко ги жариш?
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Мнения: 726
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i
Re: СПАМ ТЕМА
Aз зеленчуци не ям много ама като правя зеленчуци на барбекюто все искат да са нарязани по-дебело
Между другото си има тема за барбекю и всичко за него, доста научих от нея
Между другото си има тема за барбекю и всичко за него, доста научих от нея
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
- Мнения: 1859
- Регистриран на: 27.04.2010
- Местоположение: Извън матрицата в Ориндж кЪнтри юниверс.
- Кара: го на оранжеви хапчета ПО ДЖАПАНКИ!
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване.
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки.
Re: СПАМ ТЕМА
Аз съм научил каквото трябва - нужно ти е повече и хубаво месо. Другото са абсолютни подробности, който, както му харесва, така да го яде. Важното е да има и да е хубаво.
https://youtu.be/MNf97XgBdTc
Ако има неразбрали, there is no second best:
https://youtu.be/yzs7qtF04e8
In God we trust, all others we track.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=sXoNFIQpgckN0dVc
I feel the need, the need for speed.
https://youtu.be/zTPoRDrtc0s?si=y-Qi2Ec94Gg15iOw
Ако има неразбрали, there is no second best:
https://youtu.be/yzs7qtF04e8
In God we trust, all others we track.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=sXoNFIQpgckN0dVc
I feel the need, the need for speed.
https://youtu.be/zTPoRDrtc0s?si=y-Qi2Ec94Gg15iOw
Re: СПАМ ТЕМА
Don_Diego написа: ...
А месото ако е телешко аз го ям rare, та не му трябва силен огън...стига ми да се стопли
Tелешкото и аз го ям rare или maduim rare.
Едни колеги отвъд голямата вода ме научиха на нещо за телешкото, то не е тайна няква, но аз не знаех
Докато печеш зеленчуци или квото и да е друго, чугунен тиган върху барбекюто, масло, чесън и клонки розмарин.
На 2 минути горе-долу се обръщат и постоянно се оливат със соса, който си е в тигана. После задължително 20-тина мин да отлежи.
Обожавам го така направено. Иначе става гьон.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Мнения: 726
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i
Re: СПАМ ТЕМА
Стек на тигана си е класика
На барбекюто аз го запечатвам на много силен огън от двете страни за по минутка, след това го слагам настрани да си почива и слагам отгоре топче масло с подправки да се разтапя, след няколко минути го обръщам и още едно топче масло отгоре
На барбекюто аз го запечатвам на много силен огън от двете страни за по минутка, след това го слагам настрани да си почива и слагам отгоре топче масло с подправки да се разтапя, след няколко минути го обръщам и още едно топче масло отгоре
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
- Мнения: 391
- Регистриран на: 12.09.2015
- Местоположение: София
Re: СПАМ ТЕМА
Поне на клипчетата в тубата съветват първо зеленчуците, после месото, докато има пламък и накрая на жарта кИфтета/кИбапчета. Аз четох някъде за 3-4 часа горене и ми се стори прекалено много, викам баси от обяд ли трябва да почна да ги правя Иначе скарата/барбекюто е малко такова, от одрин за 10лв. си го взех Че ми е все мерак, ама а днес, а утре, та сега му бил късмета. Ще го пробвам довечера, ако се сетя да снимам ще постна кви съм ги сътворил
Re: СПАМ ТЕМА
аз се занимавах с въглища до едно време- после почна да ме мързи и минах на газово... по- бързо е за непланирани ястия.
иначе ако събера приятели през уикендите имам един сайд- смоукър (от тия дето приличат на парни локомотиви) и мога да пека на бавен "пушек" с часове... по- вкусно е от газовото, но отнема много време и просто не е практично в повечето случаи.
иначе ако събера приятели през уикендите имам един сайд- смоукър (от тия дето приличат на парни локомотиви) и мога да пека на бавен "пушек" с часове... по- вкусно е от газовото, но отнема много време и просто не е практично в повечето случаи.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ivanski_2
- младши ентусиаст
- Мнения: 646
- Регистриран на: 17.01.2019
- Местоположение: София/Чепеларе
- Пол: Мъж
- Кара: e61 535d
Re: СПАМ ТЕМА
Нашата фирма не върви на добре , реших днес да отида в офиса и ето какво виждам са взели в кухнята , а едно време взимаха бири баси
Даже разпитах да не е на някого , не фирмата го е взела
Sent from my iPhone using Tapatalk
Даже разпитах да не е на някого , не фирмата го е взела
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани