За културата на писане във форумите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

За културата на писане във форумите...

Мнение от LandShark » 01 Ное 2003, 13:44

След вчерашния диалог с Engi в тази тема реших че е крайно време да обсъдим този въпрос.

Личното ми мнение, че във форумите не са като чата и тук не само безсмислено, но дори си е чиста загуба да се пускат теми, чието съдържание може да се обобщи накратко с "Добър ден, днес и аз съм тука...". Разбирам ентусиазма на някои, които нямат търпение да се запознаят с вече редовните участници, но не това е начина. И все пак може би съм прекалено строг?

Накрая искам да се извиня на Енджи, ако съм го обидил с направената от мен забележка. Целта ми съвсем не бе да се спречкване и да се караме, а просто чрез него да направя забележка и на всички други които малко или много, волно или неволно си позволяват да обръщат форума в чат.

Темата е отворена и за вашите мнение по въпроса...
Последна промяна LandShark на 01 Дек 2003, 14:42, променена общо 1 път

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 01 Ное 2003, 23:02

и извън темата ако мога да попитам, ти защо си позволяваш да триеш тема, която по нищо не е извън нормите на правилника, както направи с последната ми ?!?!?!? нали ти си примера за подражание?!?!?!? не трябва ли поне ти да се придържаш към правилника????? това, че си шефа означава, че за теб правилника не важи значи?!?!

както и да е... може и да не ми отговаряш! все пак ти си шефа...:) знам, че обещах повече да не пиша във форума, но просто не се здържах да не изкоментирам, за което се извинявам. за напред ще се здържам !!!
Изображение

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 01 Ное 2003, 23:43

... защото нямаше смисъл от тая тема...

и между другото: нито съм шеф, нито съм пример за подражание.

старши ентусиаст
Аватар

смятам

Мнение от Любо Мегов » 02 Ное 2003, 0:14

аз същои съм на мнение че трябва да се вдигне летвата за нивото на постовете във форума, не ми е много кеф ( а и на някои полицаи )
като чета за:
- тъпите ченгета
- мародери
- кожодери и т.н. (между другото ако си караме по правилник полицаите изобщо не са такива кожодери! :!: )

има още много примери... за тия се сещам в момента, също има хора дето пускат теми, които са дъвкани до безкрай преди това, нека почетат малко и ако решат, че ще има полза да кажат нещо да го кажат....

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 02 Ное 2003, 3:10

Engi, както знаеш и мои теми и постове са били изтривани но единствената ми реакция беше наскоро да попитам дали ги трие някой или изчезват заради грешка. След като F&F ми каза че ги трие поради еди какви си причини, за мен това бе напълно достатъчно и нито съм се сърдил нито дори съм отварял отново този въпрос.
За това дали пишеш много теми - погледни отгога съм регистриран - 8-ми Февруари 2002 ......за това ми време откакто съм тук имам около 350 мнения, като пиша по всяка тема, по която смятам че имам какво да кажа, също така се е случвало да пиша и малко offtopic. Ти си сред нас от 13 Юли 2003 и си написал към 170 мнения. Ако го сметнеш излиза че след два месеца ще ме настигнеш че и задминеш и то за тройно по-кратък период от време. Найстина пишеш повечко мнения, въпреки че аз рядко чета нещо скучно и безинтересно от теб, така че това бих го подминал като фактор в случая.

Мисля че Андро не се заяжда с теб, а факта че смяташ че за него правилата не важат е доста грешен. Правилата тук важат както за мен и теб, така и за Андро, Любо, Иво и администратори, модератори и т.н.

Не виждам причина да искаш да не пишеш във форума, само защото най-учтиво ти е написано къде е проблема. Самонаказваш ли се или какво?!?

Глупаво ще е, ако се получава такъв конфликт и то за нищо. Пак ти казвам - и мои мнения и теми са трити и аз понякога не съм бил на кеф от това но действията са правилни. Всичко извън темата БМВ си го говорим по срещите.

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 02 Ное 2003, 15:07

И аз отново искам ПУБЛИЧНО ДА СЕ ИЗВИНЯ НА Engi ако съм го обидил: наистина съжалявам, въобще не съм имал намерение да се заяждам с теб. Направих забележката, не толкова лично към теб, а беше и към всички, които имат този досаден навик. Наистина в по-тесен кръг наскоро стана дума за това, и случайно се получи това че точно на теб направих забележка.

Още веднъж моля да ме извиниш. Наистина не съм искал да те засягам! Всичко го направих с умисъл за доброто на форумите тук.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 02 Ное 2003, 15:45

Съгласен съм че нивото на постовете е малко занижено попринцип! За този случай специално мнението ми е, че (както вече Андро каза) никой не е искал да засегне Engi персонално а забележката е била по-скоро принципна. За триенето на постовете все пак ние за това сме тук ако сметнем, че нещо не е умесно го махаме, Асен много правилно се изрази по този въпрос.
За Engi -> колега знаеме се, не се засягай толкова тук всички сме приятели и никой не е искал да те засегне лично!
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Ное 2003, 20:26

аз не твърдя че знам добре отношенията между хората които пост-ват тука, но мога да кажа че не мисля че има лично отношение във критиките които се отправят.

не мисля че модераторите взимат някого умишлено на мерник. не мисля че е лично.

мисля обаче че всички критики се отправят приницпно. и просто някой "изгаря" не защото е най-лошия, а защото просто се е случило така статистически- без нищо лично вложено.

ако "нормалните" юзери си мислят че да си админ/модератор/ и тн. е благина- не са прави. хората които се занимават със това се лишават от свободното си време за да "вкарват в пътя" постерите дето не следват правилата.

като казах правилата- както и да ги напишеш винаги ще позволяват да се тълкуват различно. от там и един вижда едно във тях, друг друго. дори една конституция дето е написана умишлено да е еднозна1на пак оставя място за различни тълкувания. така че- субективност винаги ще има. модераторите ги тълкуват както те мислят че е добре. и те са хора. така че- разберете ги.

във една "йерархия" винаги ще има "началници" и "обикновени хора"- иначе ред не може да има. признак на незрялост и безхаберие е ако си мислиш че тези които "управляват" са безгрешни и винаги взимат верните решения. но те (поне в нашия случаи) са избрани да са хора които са доказали че имат разбират смисъла, целта и идеята на форума и клуба. така че, мисълта ми е че това са хората които има най-голяма вероятност да взимат верните решения.

за другите ни остава да ги слушаме... и ако не сме съгласни да вдигаме ръка и да казваме защо. или ако мислиме че няма смисъл- да си ходиме.

аз така го виждам

и още нещо- като каже някои "извинявай"- това е наи-многото което може да се каже тука. ценете го по същество.

8)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Назад към Извън Темата