Първи път зад волана
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Първи път зад волана
Много се притеснявам да отварям чак нова тема, но съм и много горда от себе си 8) . Не знам колко от вас помнят онзи вълнуващ момент когато тате, батко, някой съсед или приятел (в моя случай) най-сетне след дълги нощи на очакване ви е позволил да натиснете за пръв път газта и(/или) сами да подкарате колата:) Надявам се освен да се похваля с моето малко постижение, да отворя и тема в която да споделите вашия личен опит и вълненията свързани с първото шофиране, защото вярвам, всеки има какво да разкаже. Е, в сравнение със скоростите които вие вдигате, моите 25 км/ч може да ви се сторят смешни, но са си моите най-първи каквито и да е километри и аз съм невероятно щаслива да споделя с вас, че вчера карах кола за пръв път! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Е, вярно, че угасих колата два пъти, не ползвах колан, не давах мигач, шофирах употребила алкохол и без книжка, но за час и нещо на полигона си беше истинско постижение и страхотно преживяване да стигна до втора и да приберем колата читава след това :)))))) Държа много да благодаря на моя "инструктор", чиито коси слава богу не побеляха от моето каране, за подкрепата, и на брат му, който може би все още не знае за какво е послужил nissan-а му вчера вечерта... Имаше още една дама, която явно и беше също за първи път, защото окоси тревата на едно място, но ПТП нямаше (макар че ми се изпречи на едното кръстовище, можех да я подбера странично,както си бях надолу...хубаво, че и тя имаше добър навигатор), затова, моят призив: дайте ни да караме, момчета! Може да излязат шофьори от нас:))))))))
С 25 км/ч, ама нали имаше дупки по пътя,които в тъмното трудно се виждат, а колите не винаги са наши.. :>>>
Няма да разказвам повече, че да не ви отегча, ако ви е интересно питайте, коментирайте - ще се радвам:))
Е, вярно, че угасих колата два пъти, не ползвах колан, не давах мигач, шофирах употребила алкохол и без книжка, но за час и нещо на полигона си беше истинско постижение и страхотно преживяване да стигна до втора и да приберем колата читава след това :)))))) Държа много да благодаря на моя "инструктор", чиито коси слава богу не побеляха от моето каране, за подкрепата, и на брат му, който може би все още не знае за какво е послужил nissan-а му вчера вечерта... Имаше още една дама, която явно и беше също за първи път, защото окоси тревата на едно място, но ПТП нямаше (макар че ми се изпречи на едното кръстовище, можех да я подбера странично,както си бях надолу...хубаво, че и тя имаше добър навигатор), затова, моят призив: дайте ни да караме, момчета! Може да излязат шофьори от нас:))))))))
С 25 км/ч, ама нали имаше дупки по пътя,които в тъмното трудно се виждат, а колите не винаги са наши.. :>>>
Няма да разказвам повече, че да не ви отегча, ако ви е интересно питайте, коментирайте - ще се радвам:))
Последна промяна la на 16 Ное 2003, 20:15, променена общо 2 пъти
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
браво La:))))))) мога да си представя колко си хепи сега и как си се изкефила вчера, защото всички сме минали по този път през тази първа тръпка, и това е едно от нещата, които не могат да се сравнят почти с нищо:))) дано и за напред все така да продължаваш с твоя ненадминат ентусиазъм и желание за каране:))))) ние сме с теб:) Go For It
PPPPP 

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Честито la! Пожелавам ти скоро достигане на по-високи скорости на автомобила, но и по-добро владеене на волана
А моите спомени от първите ми преживявания зад волана са малко болезнени
Баща ми имаше Лада 5 и разбира се не ми я даваше, само че той беше всеки ден на работа до 17:00 а аз вече се бях сдобил с резервни ключове
Разбира се той всеки път разбираше , че съм се правил на мъж и познайте какво ставаше в нас като се прибера

А моите спомени от първите ми преживявания зад волана са малко болезнени

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
БРАВОС
La пиши ги тези неща има хора на които ще им е интересно да ги четат... Не се притеснявай да пишеш нали за това тук е Извън темата
Продължавай в същия дух другият път 50кмч после 60 и т.н 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
ехх... още помня...
когато бях на 2 годинки и почти бях проходил майка ми е расея, аз долазих до бегачката й и се метнах вътре:РРР
и ГААААЗ ;Р само дето трудно достигах педалите :Р:)))
ама то си беше ясно че ми е заложено щото още на проштопулника докопах БУ-то
)))) :Р
ако трябва да сме откровенни, за първи път дегостирах волана на 12 години на фиестата на майка ми
беше й втория ден от както си я беше купила, и от тогава вече не я оставих намира:)))) :Р

ама то си беше ясно че ми е заложено щото още на проштопулника докопах БУ-то

ако трябва да сме откровенни, за първи път дегостирах волана на 12 години на фиестата на майка ми

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Ла , аз се сещам първия път като дадох на приятелката ми да кара беше ме много страх. В последстие не ми излязоха бели косми или стресници ама бях остаил отпечатък на предното стъкло, просто момичето от жигула скача на западен автомобил и как само хакаше СПИРАЧКИТЕ ....... още имам цицина
Moя първи път без малко да остая жълто в гащите
Бащата вика малко газ и пускаш съединителя ама човека не каза постепенно и аз като първия чобанин пуснах съединителя и тя колата фрукна. Да ама аз не знаех че трябва и газ да давам и затова хакнах яко спирачките и тои като мене на стъклото отиде. Дълго време се разправяхме за съединителя как се пускал и как се давало перз туи време газ ..... ама млади години бяха .... остаряхме 

Moя първи път без малко да остая жълто в гащите

Последна промяна LuBo1 на 15 Ное 2003, 18:29, променена общо 1 път

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Честито La, както каза Пецата не се притеснявай да пишеш тук нали за това е извън темата
А за жените шофьори могат да ти кажат колегите жена ми на бояна какво прави с моя звяр 

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
ааа спомени. аз не можех да карам до 20-годишната си възраст (!). такива бяха времената... нищо не разбирах от коли а и нямаше кой да ме научи- баща ми беше сменил 3 трабанта и не даваше и да се издума да карам.. пък и не ми трябваше- градски транспорт колкото щеш а през лятото имах един бегач "спутник" със 8 скорости (бях си сложил още един венец отпред). та в един момент казах- бе я да ходя аз на курсове- може и да ми потрябва...
първото ми каране още го помня. инструктура ме сложи да карам точно където раковска и дондуков се пресичат- в най-големия трафик в час пик. аз викам- не съм карал никога! той ми вика - няя страшно- първа и тръгваме (колата беше със дублирани педали).. кво тръгване аз не знам къде е първа.. на трабанта скоростите са горе (не че и тях ги знаех де) ... вика напред и ляво е първа... ръгам аз и тръгвам.. господ ме е пазил. тогава разбрах че от мене ша излезе шофьор
имаше разбира се период когато си мислех че никога няма да мога да тръгна плавно на 1ва.. струваше ми се невъзможно. карането назад също ми създаваше проблеми... помня още че бях очарован колко леко върви колата, върти се волана и спира возилото.. а е било жигула със 2та кръгли фара... ех спомени
но най-силната тръпка беше когато след доста часове веднаж излязохме на един по-широк път някъде към червена звезда и тои тържествено ми заяви че мога да сложа на 4та и да карам със 60... полудях от радост.. тогава пък проумях в какво се забърквам... 15 години по-късно още не ме пуснало. само аршина е друг. и сега като спра понякога и така се треса че нямам сили да натисна съединителя...
та мисълта ми беше- добре дошла- до живот е - като хотел калифорния е- винаги може да се регистрираш но отписване няма...
първото ми каране още го помня. инструктура ме сложи да карам точно където раковска и дондуков се пресичат- в най-големия трафик в час пик. аз викам- не съм карал никога! той ми вика - няя страшно- първа и тръгваме (колата беше със дублирани педали).. кво тръгване аз не знам къде е първа.. на трабанта скоростите са горе (не че и тях ги знаех де) ... вика напред и ляво е първа... ръгам аз и тръгвам.. господ ме е пазил. тогава разбрах че от мене ша излезе шофьор

та мисълта ми беше- добре дошла- до живот е - като хотел калифорния е- винаги може да се регистрираш но отписване няма...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Ех, към какви хубави спомени ме върна... На 16 за пръв път дръпнах на тате колата! Голямо шоу... Понеже не можех да тръгвам нормално - все пак сам се учех, след половин час целия квартал беше изрисуван от гумите
Добре, че баща ми не ползва PC - доста солено му излязоха 2-те годинки, през които така и не разбра, че всеки ден му крада колата! Абе шоу!
Добре дошла в клуба на пристрастените!
Всички ми казваха - 1000 км. като вземеш книжка и ще ти мине - няма такива работи - около 70 000 км. и 2 години и нещо и досега бързам сутрин, за да седна в колата!

Добре дошла в клуба на пристрастените!
Всички ми казваха - 1000 км. като вземеш книжка и ще ти мине - няма такива работи - около 70 000 км. и 2 години и нещо и досега бързам сутрин, за да седна в колата!
tsvet40 написа:Всички ми казваха - 1000 км. като вземеш книжка и ще ти мине - няма такива работи - около 70 000 км. и 2 години и нещо и досега бързам сутрин, за да седна в колата!
Е тва е бате, и аz това повтарям постояанно

Иначе и аz на трабант сьм се учил, на 15 бях.

Айде добре дошла в клуба на пристрастените и от мен! Пожелавам ти много беzаварийни каскади и фьн

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
mitak_o написа:ха ха .. на мене първото П Т П ми е когато бях на 5 годинки. с на дядо ми трабанта - прав на седалката и като го изключа от скорост 2 метра и опппа - жигула , не си спомням много неща от тоя период ама това няма да го забрява
И аз го имам същото горе долу на същатата възраст. Обаче колите са 412ка Московец и 408ак с 4фара е ко да кажа нищо им нямаше ама аз бои изядох тц пусти скорости................

Честито Линда
. Мен ме нямаше доста време и не съм разбрал от теб, но чакам да те засека и да ми се похвалиш цветно. Като ни дойдеш на гости декември (предполагам
) може да ти дам да покараш и мойта которка. 

Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3