За шофьорските "Неписани знаци" .

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

За шофьорските "Неписани знаци" .

Мнение от Injector » 20 Ное 2003, 17:01

Мом4ета ,сигорно на вси4ки ви се е слу4вало,караики си колата ,да видите някои колега,които ви показва или подава някакви знаци,и в много от слу4аите да не ги разберете .
Та , в тая тема да споделим такива слу4ки .
Аз в4ера излизам на задна от един тротоар,отзад по улицата виждам 4е идва кола и спирам ,оня и тои спря и стои/не ми подаде никакъв сигнал/ ,аз разбрах 4е ме 4ака да изляза и излизам.Като бях ве4е на улицата ,вклиу4вам 1-ва и тръгвам по улицата и натискам коп4ето на авариините, светват 2-ва пъти /за МЕРСИ /и ги спирам,поглеждам в огледалото и гледам оня ми показва среден пръст . :1: После си карам нататък и си се смея сам,колко ограни4ени хора има !!! :mha: :mha: :mha:
Изображение NEEDS GOOD DRIVER :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от la » 20 Ное 2003, 17:09

Off topic -> Това е полезно и за пешеходци да го знаят.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 20 Ное 2003, 18:02

хахахахахахахаха;)))
тва беше добро;)))
вярно е, че не всички знаят тези неща, но аз имам друга теория за твоя случай;) просто този зад теб е искал да ти спре на мястото, не е бил на кеф и като си му мигнал за мерси просто е решил да ти покаже, че не го е направил от добри намерения и, че е простак:)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

да питам

Мнение от july`s » 20 Ное 2003, 18:08

при двупосочен път,
пича си подава ляв мигач изнася се и пуска аварийки... после си се прибира с десен...

какво иска да каже, че мога да мина спокойно по него или че не мога ?

уж гледах да хвана закономерност, ама ми се спеше и не успях (возеха ме въпросния случай...)

или може би че пред изпреварвания има място и за двамата, или напротив едвам и за него има...?
<br>
br

младши ентусиаст
Аватар

Re: За шофьорските "Неписани знаци" .

Мнение от Diablo » 20 Ное 2003, 18:54

Injector написа:вклиу4вам 1-ва и тръгвам по улицата и натискам коп4ето на авариините, светват 2-ва пъти /за МЕРСИ /и ги спирам,поглеждам в огледалото и гледам оня ми показва среден пръст . :1: После си карам нататък и си се смея сам,колко ограни4ени хора има !!! :mha: :mha: :mha:

:arrow: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight= :idea:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Ное 2003, 19:32

интересно...

при стреетрейсинг аварийните значи "победих и намалявам- и да ме минеш не се брои" :)

ако видя някои че е забравил да си пусне фаровете и кара на габарити вместо да им присветквам (и оня да се чуди) .. и аз си загасям фаровете за момент- и стаа едно тъмно... обикновено бързо разбират за ко стаа въпрос :)

ако някои ме пусне, махам със широко разперени пръсти (и 5те)- да не го сбъркат със среден пръст...

ако някои направи глупост защото не ме е видял (обикновено на мотор като съм) и имам възможност да се изравня с него правя си 2та пръста на ръката като заешки уши "V" и посочвам 2те си очи - демек "гледаи ме и внимаваи"

ако някои кара бавно и трябва да го задмина отдясно като се изравня с него ако погледне си свивам ръката в юмрук и си вдигам ръката малко нагоре все едно съм се хванал за дръжка във трамвая и правя няколко пъти движение надолу все едно дърпам свирка на влак - демек "по-бързо"... също може да се опише въртеливо движение все едно перка на хеликоптер- демек- давай... тръгваи :)

ако карам мотор и някои е много близо зад мене се обръщам и го гоня назад както се отпъжда муха. ако не разбере- винаги имам няколко съчми от лагери във джоба... :)

друго не се сещам.. във всяка държава неписаните знаци са различни общо взето...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 20 Ное 2003, 22:17

Аз най - обичам като почнат да ми сигнализират по всички възможни начини, че съм си "забравил" фаровете :lol: :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: само и продава,нищо не разбира.
Мечтае да кара: и да понаучи поне малко.

...

Мнение от 2 GUNS FIRE » 21 Ное 2003, 11:27

Като караме нощем 2 или пове4е коли и в движението един или друг изостане от групата и 1-ия намалява да ги изчака ,когато го настигнем му присвяткаме с дълги -къси а тои ,4е ги е видял - пуска лев-десен мига4 ,лев-десен /2 пъти/. :ok:
ПЛАМЪЦИ ОТ ВСИЧКИ ЦЕВИ

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 21 Ное 2003, 12:11

аз това с аварийните го знам от бащата че има едно малко по различно значение:
когато някой те нерви минаваш го и пред него пускаш няколко пъти аварийките демек споменаваш роднините му от женски пол все с хубави работи :P :D :lol:
затова може много да се бърка това
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 21 Ное 2003, 12:11

Нощем като задминавам на път или магистрала и някой си е заебал дългите пускам аварийки че ми пречи.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 21 Ное 2003, 14:26

На Алекс много ми хареса начина да накара някой да си пусне фаровете-досега не се бях сетил и все им светках,пък те се чудеха какво става :D
За благодаря-махам с ръка и/или пускам веднъж да мигната аварийните
когато ми светят насреща-пускам дългите
когато ми светят изотзад-пускам и гася стопа за мъгла
Когато има възможност да се задмине след мен на път без видимост оставам в лявата лента с пусната ляв мигач
когато някой тръгва да ме задминава и очевидно не вижда,че насреща идва кола пускам ляв мигач и се изнасям леко
Когато има полиция пред мен премигвам три пъти със стоп светлините
Когато мина поста пресветвам с дълги
Когато ми поресветнат за полиция ВИНАГИ махам за благодаря,когато мога и светкам кратко-това настрчава хората.
когато излизам на заден ход отнякъде и идва кола зад мен изкарвам задна скорост,за да види човека,че съм го видял и ще го изчакам да мине
когато вечерно време съм спрял на края на улицата и срещу мен идва кола минавам на габарити-когато е тъмна улицата много улеснява човека срещу мен
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 21 Ное 2003, 16:14

ati написа:...

ЕВАЛА!
Тези всичките неща и аз ги правя, и мисля, че особено това за изпреварването без видимост и минаването на габарити, когато си спрял, е особено важно :!: :!:
Последна промяна tsvet40 на 21 Ное 2003, 16:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2003, 20:23

alx написа:ако някои кара бавно и трябва да го задмина отдясно като се изравня с него ако погледне си свивам ръката в юмрук и си вдигам ръката малко нагоре все едно съм се хванал за дръжка във трамвая и правя няколко пъти движение надолу все едно дърпам свирка на влак - демек "по-бързо"....

Този знак особено добре го усвоих докато бях новобранец в казармата, но после и аз го преподавах на свой ред :)))
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: само и продава,нищо не разбира.
Мечтае да кара: и да понаучи поне малко.

Мнение от 2 GUNS FIRE » 22 Ное 2003, 1:19

Това е малко тираджийско ,но....
Когато един ТИР изпреварва друг и като задницата му стигне носа на другия/понеже тировете са дълги/ , оня му святка яко с фаровете .
Зна4и 4е изпреварващият може да се прибира в лентата . :mrgreen:
ПЛАМЪЦИ ОТ ВСИЧКИ ЦЕВИ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 27 Ное 2003, 10:25

аз пък, когато някой ми се навре да кара на педя от багажника, пускам задните халогени (на Е30-то почти не се различават от стоп-светлините) и едновременно с това цъкам аварийните и давам газ - ефекта е сякаш онзи остава на място :lol:
по този повод се сещам за една реклама по предаването на Део по К1 (рекламна пауза) - който я е гледал ще ме разбере... :lol:

Следваща

Назад към Извън Темата