За шофьорските "Неписани знаци" .
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За шофьорските "Неписани знаци" .
Мом4ета ,сигорно на вси4ки ви се е слу4вало,караики си колата ,да видите някои колега,които ви показва или подава някакви знаци,и в много от слу4аите да не ги разберете .
Та , в тая тема да споделим такива слу4ки .
Аз в4ера излизам на задна от един тротоар,отзад по улицата виждам 4е идва кола и спирам ,оня и тои спря и стои/не ми подаде никакъв сигнал/ ,аз разбрах 4е ме 4ака да изляза и излизам.Като бях ве4е на улицата ,вклиу4вам 1-ва и тръгвам по улицата и натискам коп4ето на авариините, светват 2-ва пъти /за МЕРСИ /и ги спирам,поглеждам в огледалото и гледам оня ми показва среден пръст .
После си карам нататък и си се смея сам,колко ограни4ени хора има !!! :mha: :mha: :mha:
Та , в тая тема да споделим такива слу4ки .
Аз в4ера излизам на задна от един тротоар,отзад по улицата виждам 4е идва кола и спирам ,оня и тои спря и стои/не ми подаде никакъв сигнал/ ,аз разбрах 4е ме 4ака да изляза и излизам.Като бях ве4е на улицата ,вклиу4вам 1-ва и тръгвам по улицата и натискам коп4ето на авариините, светват 2-ва пъти /за МЕРСИ /и ги спирам,поглеждам в огледалото и гледам оня ми показва среден пръст .

- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
хахахахахахахаха;)))
тва беше добро;)))
вярно е, че не всички знаят тези неща, но аз имам друга теория за твоя случай;) просто този зад теб е искал да ти спре на мястото, не е бил на кеф и като си му мигнал за мерси просто е решил да ти покаже, че не го е направил от добри намерения и, че е простак:)
тва беше добро;)))
вярно е, че не всички знаят тези неща, но аз имам друга теория за твоя случай;) просто този зад теб е искал да ти спре на мястото, не е бил на кеф и като си му мигнал за мерси просто е решил да ти покаже, че не го е направил от добри намерения и, че е простак:)

да питам
при двупосочен път,
пича си подава ляв мигач изнася се и пуска аварийки... после си се прибира с десен...
какво иска да каже, че мога да мина спокойно по него или че не мога ?
уж гледах да хвана закономерност, ама ми се спеше и не успях (возеха ме въпросния случай...)
или може би че пред изпреварвания има място и за двамата, или напротив едвам и за него има...?
пича си подава ляв мигач изнася се и пуска аварийки... после си се прибира с десен...
какво иска да каже, че мога да мина спокойно по него или че не мога ?
уж гледах да хвана закономерност, ама ми се спеше и не успях (возеха ме въпросния случай...)
или може би че пред изпреварвания има място и за двамата, или напротив едвам и за него има...?
<br>
br
br
Re: За шофьорските "Неписани знаци" .
Injector написа:вклиу4вам 1-ва и тръгвам по улицата и натискам коп4ето на авариините, светват 2-ва пъти /за МЕРСИ /и ги спирам,поглеждам в огледалото и гледам оня ми показва среден пръст .После си карам нататък и си се смея сам,колко ограни4ени хора има !!! :mha: :mha: :mha:

интересно...
при стреетрейсинг аварийните значи "победих и намалявам- и да ме минеш не се брои"
ако видя някои че е забравил да си пусне фаровете и кара на габарити вместо да им присветквам (и оня да се чуди) .. и аз си загасям фаровете за момент- и стаа едно тъмно... обикновено бързо разбират за ко стаа въпрос
ако някои ме пусне, махам със широко разперени пръсти (и 5те)- да не го сбъркат със среден пръст...
ако някои направи глупост защото не ме е видял (обикновено на мотор като съм) и имам възможност да се изравня с него правя си 2та пръста на ръката като заешки уши "V" и посочвам 2те си очи - демек "гледаи ме и внимаваи"
ако някои кара бавно и трябва да го задмина отдясно като се изравня с него ако погледне си свивам ръката в юмрук и си вдигам ръката малко нагоре все едно съм се хванал за дръжка във трамвая и правя няколко пъти движение надолу все едно дърпам свирка на влак - демек "по-бързо"... също може да се опише въртеливо движение все едно перка на хеликоптер- демек- давай... тръгваи
ако карам мотор и някои е много близо зад мене се обръщам и го гоня назад както се отпъжда муха. ако не разбере- винаги имам няколко съчми от лагери във джоба...
друго не се сещам.. във всяка държава неписаните знаци са различни общо взето...
при стреетрейсинг аварийните значи "победих и намалявам- и да ме минеш не се брои"

ако видя някои че е забравил да си пусне фаровете и кара на габарити вместо да им присветквам (и оня да се чуди) .. и аз си загасям фаровете за момент- и стаа едно тъмно... обикновено бързо разбират за ко стаа въпрос

ако някои ме пусне, махам със широко разперени пръсти (и 5те)- да не го сбъркат със среден пръст...
ако някои направи глупост защото не ме е видял (обикновено на мотор като съм) и имам възможност да се изравня с него правя си 2та пръста на ръката като заешки уши "V" и посочвам 2те си очи - демек "гледаи ме и внимаваи"
ако някои кара бавно и трябва да го задмина отдясно като се изравня с него ако погледне си свивам ръката в юмрук и си вдигам ръката малко нагоре все едно съм се хванал за дръжка във трамвая и правя няколко пъти движение надолу все едно дърпам свирка на влак - демек "по-бързо"... също може да се опише въртеливо движение все едно перка на хеликоптер- демек- давай... тръгваи

ако карам мотор и някои е много близо зад мене се обръщам и го гоня назад както се отпъжда муха. ако не разбере- винаги имам няколко съчми от лагери във джоба...

друго не се сещам.. във всяка държава неписаните знаци са различни общо взето...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- 2 GUNS FIRE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само и продава,нищо не разбира.
- Мечтае да кара: и да понаучи поне малко.
...
Като караме нощем 2 или пове4е коли и в движението един или друг изостане от групата и 1-ия намалява да ги изчака ,когато го настигнем му присвяткаме с дълги -къси а тои ,4е ги е видял - пуска лев-десен мига4 ,лев-десен /2 пъти/. 

ПЛАМЪЦИ ОТ ВСИЧКИ ЦЕВИ
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Нощем като задминавам на път или магистрала и някой си е заебал дългите пускам аварийки че ми пречи.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
На Алекс много ми хареса начина да накара някой да си пусне фаровете-досега не се бях сетил и все им светках,пък те се чудеха какво става
За благодаря-махам с ръка и/или пускам веднъж да мигната аварийните
когато ми светят насреща-пускам дългите
когато ми светят изотзад-пускам и гася стопа за мъгла
Когато има възможност да се задмине след мен на път без видимост оставам в лявата лента с пусната ляв мигач
когато някой тръгва да ме задминава и очевидно не вижда,че насреща идва кола пускам ляв мигач и се изнасям леко
Когато има полиция пред мен премигвам три пъти със стоп светлините
Когато мина поста пресветвам с дълги
Когато ми поресветнат за полиция ВИНАГИ махам за благодаря,когато мога и светкам кратко-това настрчава хората.
когато излизам на заден ход отнякъде и идва кола зад мен изкарвам задна скорост,за да види човека,че съм го видял и ще го изчакам да мине
когато вечерно време съм спрял на края на улицата и срещу мен идва кола минавам на габарити-когато е тъмна улицата много улеснява човека срещу мен

За благодаря-махам с ръка и/или пускам веднъж да мигната аварийните
когато ми светят насреща-пускам дългите
когато ми светят изотзад-пускам и гася стопа за мъгла
Когато има възможност да се задмине след мен на път без видимост оставам в лявата лента с пусната ляв мигач
когато някой тръгва да ме задминава и очевидно не вижда,че насреща идва кола пускам ляв мигач и се изнасям леко
Когато има полиция пред мен премигвам три пъти със стоп светлините
Когато мина поста пресветвам с дълги
Когато ми поресветнат за полиция ВИНАГИ махам за благодаря,когато мога и светкам кратко-това настрчава хората.
когато излизам на заден ход отнякъде и идва кола зад мен изкарвам задна скорост,за да види човека,че съм го видял и ще го изчакам да мине
когато вечерно време съм спрял на края на улицата и срещу мен идва кола минавам на габарити-когато е тъмна улицата много улеснява човека срещу мен
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
ati написа:...
ЕВАЛА!
Тези всичките неща и аз ги правя, и мисля, че особено това за изпреварването без видимост и минаването на габарити, когато си спрял, е особено важно

Последна промяна tsvet40 на 21 Ное 2003, 16:18, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:ако някои кара бавно и трябва да го задмина отдясно като се изравня с него ако погледне си свивам ръката в юмрук и си вдигам ръката малко нагоре все едно съм се хванал за дръжка във трамвая и правя няколко пъти движение надолу все едно дърпам свирка на влак - демек "по-бързо"....
Този знак особено добре го усвоих докато бях новобранец в казармата, но после и аз го преподавах на свой ред

- 2 GUNS FIRE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само и продава,нищо не разбира.
- Мечтае да кара: и да понаучи поне малко.
Това е малко тираджийско ,но....
Когато един ТИР изпреварва друг и като задницата му стигне носа на другия/понеже тировете са дълги/ , оня му святка яко с фаровете .
Зна4и 4е изпреварващият може да се прибира в лентата .
Когато един ТИР изпреварва друг и като задницата му стигне носа на другия/понеже тировете са дълги/ , оня му святка яко с фаровете .
Зна4и 4е изпреварващият може да се прибира в лентата .

ПЛАМЪЦИ ОТ ВСИЧКИ ЦЕВИ
аз пък, когато някой ми се навре да кара на педя от багажника, пускам задните халогени (на Е30-то почти не се различават от стоп-светлините) и едновременно с това цъкам аварийните и давам газ - ефекта е сякаш онзи остава на място
по този повод се сещам за една реклама по предаването на Део по К1 (рекламна пауза) - който я е гледал ще ме разбере...

по този повод се сещам за една реклама по предаването на Део по К1 (рекламна пауза) - който я е гледал ще ме разбере...

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2