Катализатора - кога е за смяна
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Катализатора - кога е за смяна
Имам един проблем, който от доста време ме тормози. Интересува ме как да мога да разбера дали катализатора е за смяна или не. Във фирмения сервиза казаха: "Катализатора е много скъп! Караите си колата докато не спре да въврви и чак тогава го сменяите." Познати обаче ми казват, че ако е за смяна и се кара така е лошо за двигателя защото много се "натоварва". Аз лично подозирам, че е за смяна защото е доста по-шумна от преди, въври по-малко и при високи обороти , където трябва да достига максимална мощност някак си почти не дърпа. Някакви идеи?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
аз знам че стандартно от заводите дават пробег на един катализатор от 120 000 до 150 000 км но всичко зависи от това как се кара колата и с какви горива смазочни материали и т.н.
катализатора много лесно може да се провери в какво състояние е като се направи една диагностика на двигателя с газов анализ
катализатора много лесно може да се провери в какво състояние е като се направи една диагностика на двигателя с газов анализ
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
значи колата на 122к КМ и аз също съм чувал, че при 150-170к вече му е време.
Относно "диагностика на двигателя с газов анализ " някак си ми звучи доста непознато, така че ще можеш ли да ми разясниш малко повече, като напрмер къде се извършва.
А същто така понеже цената на новия катализатор е 4000 лв. смятам да го сменя с резонансно гърне, но въпроса е откъде да е гърнето и има ли някакъв критерии по който да го избера?
[/quote]
Относно "диагностика на двигателя с газов анализ " някак си ми звучи доста непознато, така че ще можеш ли да ми разясниш малко повече, като напрмер къде се извършва.

А същто така понеже цената на новия катализатор е 4000 лв. смятам да го сменя с резонансно гърне, но въпроса е откъде да е гърнето и има ли някакъв критерии по който да го избера?
[/quote]
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
7 мнения
• Страница 1 от 1