питане за ДЗИ - експертна оценка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

питане за ДЗИ - експертна оценка

Мнение от Burningparis » 12 Юни 2007, 13:20

Здравейте колеги,

бих желал да ви попитам дали има някой, който да е бил скоро на експертна оценка в ДЗИ.... трябва да ми платят боядисване на врата, калник (заден на купе) и спукан халоген. Имате ли идея за приблизителна сума?
10х !

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 12 Юни 2007, 13:34

Даже и някои да ти каже цена, пак зависи колко е ти е застрахователната сума.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 12 Юни 2007, 13:41

аха, ами на 6к е застрахована колата, много се надявах да стане в техен сервиз но не може щото е 92.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PGV » 12 Юни 2007, 14:06

Скоро бях в ДЗИ за една ударена Вектра. Страшно съм разочарован от "експертната" им оценка. Бяха писали всичко по силно занижени цени. Дано при тебе да не е така. По принцип за боядисване майсторите вземат поне по 50 лв. на детайл, а някои и по доста повече. Халогена би трябвало да го пишат нов. Тенекиджийската работа също я смятат по някакви си техни силно занижени оценки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 12 Юни 2007, 14:37

кофти:( по нормалните сервизи на детайл взимат по 150-200 лв. Те ако ми платят 100 лв за 2 детайла ще си я карам надрана и това е...то аз за какво въобще се застраховам само ако е тотал или кражба ще има смисъл ... опасявам се, че ще е така щото на Out _Low за изцяло поривеното купе му платиха колкото за 2к дето е нищо за щетите дето ги имаше....

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

..

Мнение от Is. » 12 Юни 2007, 14:43

"Ценообразуването" в ДЗИ е съгласно наредба 24 от 08.03.2006г за задължителното застраховане,публикувана в Държавен вестник.А в тази наредба са цените на Мототехника от преди поне 20 години.Изрови този брой на Държавен вестник и лесно ше си направиш сметка,кво ще ти признаят....но не очаквай много.А пък колегата,който каза,че бояджиите вземали по50 лв на детайл....хм..много е далеч от истината.. ;)
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Юни 2007, 14:57

Ще ти платят около половината от реалната стойност на ремонта. Ако си намериш евтин бояджия и части втора употреба ще си близо.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 12 Юни 2007, 14:59

10x ще се разровя ... Мототехника :shock: :shock: :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ..

Мнение от PGV » 12 Юни 2007, 15:09

И при мене горе-долу 500 лв. на практика ми бяха половината от ремонта, та за да се вместя в сумата взех някои неща втора ръка, други по цени на едро и намерих най-евтиния възможен тенекиджия/бояджия.

Is написа:"Ценообразуването" в ДЗИ е съгласно наредба 24 от 08.03.2006г за задължителното застраховане,публикувана в Държавен вестник.А в тази наредба са цените на Мототехника от преди поне 20 години.Изрови този брой на Държавен вестник и лесно ше си направиш сметка,кво ще ти признаят....но не очаквай много.А пък колегата,който каза,че бояджиите вземали по50 лв на детайл....хм..много е далеч от истината.. ;)

Ти откъде знаеш колко бояджии съм обиколил? Някои ми направиха оферта за 100 лв на детайл боядисване, (ставаше дума за капак и преден калник), плюс 160 лв за тенекиджийската работа, друг ми даде оферта 450-500 лв всичко, аз отидох при трети за 50 лв боядисване на калника и 150 лв за другата работа. Капак взех втора ръка и нещата се вързаха в тая сума (естествено нервите, обикалянето по майстори и времето за моя сметка), но въпреки това ще пусна една жалба срещу ДЗИ в Комисията по финансов надзор.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Burningparis » 12 Юни 2007, 15:27

PGV написа:... ще пусна една жалба срещу ДЗИ в Комисията по финансов надзор.

е то с тия мафиоти въопще мислиш ли, че нещо може да стане ....
днес там докараха една е34 с пътна помощ ...(стори ми се, че колата е от форума щото имаше една позната 7ца с нея) направо не ми се мисли за колегата...

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 12 Юни 2007, 15:32

Не е точно така - аз бях преди 2 месеца при тях, баща ми го засякоха и отнесе един бордюр - та за откачена броня от едната страна, подкалник, едно парче лайсна от бронята и надрана леко вдлъбната маска под мигача ми броиха 270 лева - като се има предвид, че това са дреболии и с баща ми ги оправихме за един следобед съм доста доволен ;) ! Каското ми е за 7000 лева!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Is. » 12 Юни 2007, 15:51

PGV написа:
Ти откъде знаеш колко бояджии съм обиколил?

Не си ме разбрал правилно,колега.Просто това ми е работата.И с това се обосновавам.С 50 лв бояджията не може да си покрие материалите за един калник.Постфактум сещай се след 3-4 автомивки.кво ше се случи с боята ти.
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

ентусиаст
Аватар

..

Мнение от Is. » 12 Юни 2007, 15:54

Maverick_VS написа:Нза откачена броня от едната страна, подкалник, едно парче лайсна от бронята и надрана леко вдлъбната маска под мигача ми броиха 270 лева - като се има предвид, че това са дреболии и с баща ми ги оправихме за един следобед съм доста доволен ;) !

Тва е цялата философия---да убедиш вещото лице,което прави експертизата да завиши степента на щетата/те. ;)

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: питане за ДЗИ - експертна оценка

Мнение от visipe » 12 Юни 2007, 16:01

Burningparis написа:Здравейте колеги,

бих желал да ви попитам дали има някой, който да е бил скоро на експертна оценка в ДЗИ.... трябва да ми платят боядисване на врата, калник (заден на купе) и спукан халоген. Имате ли идея за приблизителна сума?
10х !

м/у 180-250лв май ...
Тия павета мн лзгави бе...

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 12 Юни 2007, 16:28

Is написа:Тва е цялата философия---да убедиш вещото лице,което прави експертизата да завиши степента на щетата/те. ;)

Ми да ти кажа никой не съм убеждавал - може би това, че баща ми караше катаджийте да му напишат всички щети подробно в акта (btw писаха му акт за самокатастрофа, щото нямало контакт между колите - значи трябваше да го удари, за да е виновен ония кретен, където се преустройва без мигач и без да гледа :roll: :shock: ) си оказа влияние, защото после с вещото лице нищо не съм говорил само му показах акта и той по акта си пишеше и гледаше ;) !
А за колегата, който пусна темата, ако са го одрали на паркинг и няма някаква белешка май трябваше от КАТ, доста ще му се заяждат! Един човек така беше преди мен на оглед за одраскан калник и го пържиха на бавен огън - в крайна сметка май му признаха щетата след 30 минути обяснения и викания, но едва ли ще му платят добре!

Следваща

Назад към Извън Темата