Смесват бензина с биогориво от Нова година

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Смесват бензина с биогориво от Нова година

Мнение от MaXimal » 24 Окт 2007, 10:00

От Нова година бензините и дизелът ще са с 5% биосъставка, съобщи Костадинка Тодорова, директор на дирекция в Министерството на икономиката е енергетиката.
Костадинка Тодорова участва в работата на конференция на тема "Пазарът на биогорива в Югоизточна Европа", предаде БТА. Добавянето на биогорива към минералните трябва да доведе и до намаляване на акциза с 5%, но това вероятно няма да стане от началото на 2008 г., защото трябва да се въведе с промяна в Закона за акциза и с разрешение на Европейската комисия, коментираха участници в конференцията. Друга причина да не поевтинее бензина е, че производството на биоетанол и биодизел е все още по-скъпо от преработката на нефта, коментира Андрей Делчев, президент на Българска петролна и газова асоциация.
Смесването на биогорива с течни горива от минерален произход и предлагането им на пазара се извършва само в данъчни складове, лицензирани по реда на Закона за акцизите и данъчните складове, каза още Костадинка Тодорова. Тя посочи, че ако производителите и търговците не изпълняват задължението за смесване на минерални с биокомпоненти ще се налагат санкции. В член 38 на Закона за възобновяеми енергийни източници и биогоривата е записано, че на производител, вносител или доставчик на течни горива от нефтен произход, който не изпълни задължението си по чл. 24 за задължително смесване, се налага имуществена санкция в размер повторно нарушение имуществената санкция е в трикратен размер, определен по максималния размер на санкцията.
"Лукойл" и сега слага биогорива в своите продукти, каза Костадинова. Тя допълни, че в Германия вече се прилага условието за 5% биосъстав в горивата. В Австрия на бензиностанциите има отделна колонка за биогориво и всеки сам решава каква ще е смеската.
До края на месеца се очаква да е готова Краткосрочна програма за насърчаване потреблението на биогорива и тя ще бъде внесена за одобрение в МС, каза още Тодорова. Обмисля въвеждането на биогорива в градския транспорт, за промишлени цели и за обслужване на летищата. Възможно е то да се използва и от топлофикациите.
В Европейската комисия вече е внесено предложение биогоривата да станат 10% от продаваните бензини и от дизела, казаха още участници в конференцията.

http://dnes.dir.bg/2007/10/23/news2246823.html

И какво става аз ако не искам да карам с био-дизел?
100% съм сигурен, че и колата няма да иска :mhihi:

Дали този био-дизел ще е леко вреден за някой по-съвършени двигатели на баварците?
Последна промяна MaXimal на 24 Окт 2007, 11:03, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 24 Окт 2007, 10:05

Що си мисля че те и сега ги мешат с разни гумна :mhihi:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 24 Окт 2007, 10:05

Дано да има контрол от вносителите на нови амтомобили, защото държавата в ролята на контрольор е тотално компрометирана!? :evil:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 24 Окт 2007, 10:09

Бе че слагат гумна- ясно, ма както се беше изразил един колега, от време на време и ги кръщават :mhihi:
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 24 Окт 2007, 11:20

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 24 Окт 2007, 11:43

Газ му е майката :mhihi:
_!_

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 24 Окт 2007, 12:25

MaXimal написа:........

Карам Мазда 3 от половин година и от оторизирания сервиз ми предложиха да я чипосат с Pbox, без притеснения за гаранцията! Малко олио едва ли ще стресне японския гълабарник ! :mhihi: Tds-а ми е дерт, много ми е капризен, лукоилската нафта въбще не Му понася :!:
ПС Направо ми се изправя косата, като се замисля за еквилибристиките на каквито сме способни на местна почва, няма да се очудя и на обратната пропорция, ще се наложи презапасяване!:evil:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 24 Окт 2007, 12:40

Извода колеги че не трябва да си купувате толкова нови коли за България :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 24 Окт 2007, 12:47

еми ще търсим останалите 90% "нормален" бензин/ дизел
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 325xi touring

Мнение от anabella » 24 Окт 2007, 12:58

Всъщност трябва да се знае, че тези 5% не са обемни, а енергиен еквивалент. Освен това, до 30% съдържание на биогориво в конвенционално не влияе на двигателя, но ние така и така това ниво няма да го достигнем скоро.

Интересно ми е дали са променили текста в закона, защото имаше задължително смесване от 0% до 5%. Интересно смесване се получава при 0% :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 24 Окт 2007, 13:31

Времето ще покаже...

Само че всеки според мен, който си е карал и е зареждал колата си извън БГ, при зареждане, осеща макар и минимална разлика. При мене поне го има този ефект. Хич не искам и да знам с какво караме, стига да не се получават проблеми.
BMW 5-series POWER!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Окт 2007, 14:03

Има един лаф, че най-хубавия салам става от месо и най хубавото кафе от кафе ....
Аз бих добавил, че и най-хубавия бензин/дизел става от петрол :lol: :lol: :lol:

И ако въобще са знаели нашите коли къде са попаднали и какво ги чака в милата ни държава да са "умрели" още на границата.
Ама здрави ще да излязат като гледам какви експерименти с горива, "оригинални" консумативи и резервни части и какви тестове на ходоватачаст издържат ;)

Назад към Извън Темата