??? ADSL

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

??? ADSL

Мнение от Dimitar » 11 Мар 2004, 18:48

Искам да питам - някой ползва ли вече новата услуга на БТК - ADSL достъп до интернет. И ако има такива, бих се радвал да споделят малко впечатления.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 11 Мар 2004, 22:18

Я кажи за какво става дума.... :oops:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 11 Мар 2004, 22:38

tsvet40 написа:Я кажи за какво става дума.... :oops:

Става дума за високоскоростен достъп до интернет. БТК предлага няколко възможни варианта: от 96к/256к/64к до 384к/384к/128к (internation download/BG download/upload) на цени съответно от ~60 до 216 лв. на месец. Посочените скорости са гарантирани на 100% Хубавото на този вид връзки е, че едновременно ползваш и интернет (непрекъснато) и телефон по една и съща линия и най-вече, че липсва каквото и да е забавяне на трафика. Цялата техника дето се инсталира е за сметка на БТК, плаща се само 30 лв. инсталационна такса.
ADSL-a (asimetryc digital subscriber line) е една напълно нова услуга за България, но навсякъде по света това е възможно най-добрия и същевременно най-евтин начин за връзка с интернет.
Аз си пуснах молба за включване, но тъй като сега се изгражда мрежата (цялата техника е от Ериксон) и има известно забавяне.
Та мисълта ми беше ако някой друг вече е успял да се включи да сподели впечатленията си.

ПП. Услугата е достъпна засега само в София и Пловдив (после и в други градове 8) ).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 12 Мар 2004, 0:38

Аз също мисля да се включвам... :)

Един двама познати тия дни са им го пуснали...като разбера от тях как е ще споделя...ама повечето хора от моите приятели разбиращи от нет и РСта казват че това било най-добре за сега....защото е 100%гарантирана скорост....

Аз в канада също бях на адсл с малката разлика че там е 1мбит. (гарантиран) и скороста стигаше до 140-150кбайта

някъде из този сита имаше повече инфо

http://www.telecom.bg/
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 12 Мар 2004, 0:52

трафик плаща ли се?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Мар 2004, 8:30

и колко е месечната такса :?: А по принцип не е толкоз бърз щото 384 кбит/сек = 48 Кб/сек даунлоад а 96 кбит/сек = 12 кб/сек
аз лично ползвам по добра оферта за 27 лв (от този месец) по ЛАН
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 12 Мар 2004, 9:01

Penchev написа:аз лично ползвам по добра оферта за 27 лв (от този месец) по ЛАН

А аз за 20 лв. и точно това се чудя - какво повече предлагат от БТК, та услугата е 3 пъти по скъпа? :roll:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 12 Мар 2004, 9:17

мисля, че изтървате важната думичка гарантиран .. Живи умрели те ти продават една скорост, сривове няма и като се съберат комшиите от съседните 3 входа и им дойде мерака за download при теб не умира всичко, а си имаш връзката, за която си си платил! Ако ви е правило впечатление в тарифите на интернет доставчиците има в повечето случай две графи - гарантиран и негарантиран достъп! Цените са различни доста, друг е въпроса, че в повечето случай и в двата случая имаш едина и съща връзка! Преди години имах Интернет кафе и съм си чупил главата с подобни работи, БТК продаваха качествена услуга това немога да оспоря, друг е въпроса, че бяха монополисти в сферата на преносната среда и в един момент решиха да си вдигнат цената двойно без промяна в условията .. :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 12 Мар 2004, 9:42

tsvet40 написа:
Penchev написа:аз лично ползвам по добра оферта за 27 лв (от този месец) по ЛАН

А аз за 20 лв. и точно това се чудя - какво повече предлагат от БТК, та услугата е 3 пъти по скъпа? :roll:

ами при бтк-то, си имаш лична връзка до доставчика, сътоветно квито са и възможностите само ти си ги ползваш...

при cable -tv -то и донякъде лан-а, сте много маймунки на клона, и всики си поделяте възможностите на връзката (верно в повечето случаи са по-големи от случай 1), като си платиш и за гарантирана скорост (и тука има проценти гарантиране:) ), се променя разпределнието сред маймунките на клона, т.е. ако ти си ползваш това за което си си платил (гарантирано), другите си делкат остатъка, ако не го ползваш си делкат всичко... няма да влизам в подробности, ама ако по един клон се наложи да се пуснат няколко гарантирани или ще им падне процента гарантираност, или доставчика ще увеличи общия капацитет на клона... или нещо от сорта...
<br>
br

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 12 Мар 2004, 9:52

Изтървах началото на темата..... :(
Значи аз в понеделник ходих да си пусна молбата за ADSL в БТК. (Има го и във Варна :idea: ) Обаче ми казаха :nono: . Ограничението е до 5км. от АТЦ-то, в което са инсталирани съоръженията им, а в Златни Пясъци (където живея) нямали такива :evil:

BTW, аз съм с ISDN сега, ама не съм доволен от сметките :evil:

За да спестим излишни обяснения за това що е ADSL :arrow: http://www.telecom.bg/portal/services/adsl/adsl_present.htm

П.С. Това, което предлагат в повече БТК е (за най-евтиния абонамент-60 лв/мес.) 96kbps DL (international traffic), 256kbps(local-bg) 64 kbps UL
смятам, че за тези пари офертата е супер!
А в БТК служителката ми каза, че това е все още експериментално и цените много скоро ще паднат! :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 12 Мар 2004, 13:09

Гарантирани скорости - ако си борсов посредник - да, ама на мен за какво ми е? Аз от 2 години съм с ЛАН и досега не е имало никакви проблеми :wink: Вие си знаете де, за мен, който има техническа възможност за ЛАН, да не се замисля :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 12 Мар 2004, 13:33

Да аз я използвам :)
С малката разлика че на друга фирма :) На Дойче Телеком (Deutsche Telekom) струва ми около 50 Евро на месец връзката е до 600-700 кБ. :)
Най-мразя да съм прав!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 12 Мар 2004, 15:14

Връзката няма нищо общо с LAN-ките. Туртурело е прав - тряфика е абсолютно гарантиран и най-важното НЯМА го забавянето на пакетите както е при ЛАН-а и Кабелните. 5км е изискване, което е свързано със гарантирането на скоростта. Например за максимума на ADSL-а - 8Мbits - изискването е да си на не повече от 300-350м от централата.
Отворих я темата, защото има една малка подробност, която се изпуска, а от БТК-то не ми я обясниха. За какво става въпрос - ако сте забелязали на първите две (най-евините) тарифи пише - за 1 работна станция. От БТК ми обясниха, че това значело че трафика бил сметнат да задоболи потребностите на едно работно място 8) . Аз обаче не им повярвах и поразпитах неофициално (защото в офиса имам два компютъра в мрежа и искам и на двата да има интернет, а ако милите фенове следят MAC адресите това няма да е възможно). Та отговора беше, че засега не ги следят, защото още нямат цялото оборудване, но това ще стане до няколко месеца. Затова и питах за мнения, за да разбера някой вързал ли е повече от един компютър към ADSL модема.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 13 Мар 2004, 12:47

Абе тука едни приятели са с ДСЛ и са със безжичен рутер и 4 компа , а плащат за един флат ,но в БГ не знам точно как стоят нещата.
Най-мразя да съм прав!!!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Мар 2004, 15:40

Dimitar, защо не закачиш едното pc като клиент на ADSL и същевременно с лан да си share-ваш връзката за колкото искаш pc-та?!

Следваща

Назад към Извън Темата