Добавка за нафта
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Добавка за нафта
Значи зех си дизелов автомобил, поло 1,4 та въпроса ми е към тези който карат дизел дали слагат някакви добавки в нафтата понеже съм чувал че в бг не струвала много,и ако слагате какви?
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Добавки слагам самозимата за да не ми замръзва нафтата. Иначе не вярвам ,че колата ще почне да бега повече или да гори по малко.
Не сипваи нафта и каквито и да са горива от OMV. Качесвото е лошо и лъжат в литрите. (оня ден сипах 11 литра нафта в 10 литрова туба
)
Не сипваи нафта и каквито и да са горива от OMV. Качесвото е лошо и лъжат в литрите. (оня ден сипах 11 литра нафта в 10 литрова туба

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
оня ден сипах 11 литра нафта в 10 литрова туба
ако ме светнеш по въпроса как го правиш
Баси лъжците, не си само ти прецакан от ОМВ... С риск да ме нападнете ще кажа, че става дума за ОМВ Враца...
Добавки --> Зимата!
ако ме светнеш по въпроса как го правиш

Добавки --> Зимата!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Аз си слагам почти винаги добавка в нафтата...разхода ми пада между 0.5 до 1литър...Става дума за коман-райл двигател...а й колата върви доста по-добре. Нашата нафта е боклук. Сега в топлото още не съм слагал добавка, но ако падна под 6лт/100км градско с вкл. климатроник ще съм много доволен.
Не знам как седи въпроса при помп-дюзата на полото ти...предполагам че е тди?!
Но при всички положение си заслужава да слагаш добавки и те се избиват. Има обаче един проблем ако попаднеш на добавка менте може да прецакаш двигателя...
ебре БГ му работа...нафтата говно,...добавките не ги знаеш от къде са...лъжат те в литрите....
п.с: на форума на клуб пежо имаше дискусия на тема добавки в нафтата
Не знам как седи въпроса при помп-дюзата на полото ти...предполагам че е тди?!
Но при всички положение си заслужава да слагаш добавки и те се избиват. Има обаче един проблем ако попаднеш на добавка менте може да прецакаш двигателя...
ебре БГ му работа...нафтата говно,...добавките не ги знаеш от къде са...лъжат те в литрите....
п.с: на форума на клуб пежо имаше дискусия на тема добавки в нафтата

- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
BESSNIA написа:Не сипваи нафта и каквито и да са горива от OMV

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
gazzzar написа:BESSNIA написа:Не сипваи нафта и каквито и да са горива от OMV
Само от там сипвам бенз и съм доволен! Все пак в сравнение с другите БГ бензиностанции не смятам че има по-добри!?
OMV са ебати мошениците. Нафтата им е отврат за бензина незнам но предполагам че е същата работа. Аз съм най-доволен от Лукойл засега. На Шел в-пауър дисела също мим хареса но зимата не съм го пробвал а добрия дизел се познава зимата!!!

SGV
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
добавки
винаги слагам добавка на Кастрол-зиме, лете,шел, омв. Машината работи еднакво добре! Виж за литрите на бензиностанциите - май са доста различни
Най не обичам шел 

Re: Добавка за нафта
Jogo написа:слагат някакви добавки в нафтата
Съществуват много разновидности добавки за дизел.
Има за почистване на дюзите, има тефлонови за маслото, има всякакви. Аз преди време питах и разпитвах в тази връзка - добавките и се оказа, че едни от добрите в страната са на STP.
Ако говорим за добавка към горивото, добрите са на CYCLO и STP.

DIESEL FUEL TREATMENT - ДОБАВКА КЪМ ДИЗЕЛОВОТО ГОРИВО ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ДЮЗИТЕ
C – DFA
Чисти дюзите. Допълва мазането при гориво с ниско сярно съдържание. Предпазва желирането на горивото при ниски температури (под -10 С) и осигурява свободния му теч при студен теч. Предпазва от образуване на кристали, абсорбира водата и почиства дюзите. Добавете в резервоара преди пълнене с гориво. Една бутилка (236 ml) е за 230 литра гориво. Изсипват се 2 бутилки.

DEISEL TREATMENT
ДОБАВКА КЪМ ДИЗЕЛОВОТО ГОРИВО ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ДЮЗИТЕ И НАМАЛЯВАНЕ НА ПУШЕКА В ОТРАБОТЕНИТЕ ГАЗОВЕ
При редовна употреба добавката почиства дюзите, удължава живота им, одобрява икономията на гориво и намалява шума и отработените газове от двигателя. Цетанът съдържащ се в добавкете на гориво донася за намаляване на пушека в отработените газове, подобряване на поведението при студен старт, увеличаване на мощността и цялостно подобряване на работата на двигателя. Съдържанието на едно шише (250 ml) се изсипва в пълен резервоар.
ST 3008
DIESEL FUEL TREATMENT
ДОБАВКА КЪМ ДИЗЕЛОВОТО ГОРИВО
Почиства дюзите и поддържа тяхната чистота. Предотвратява замръзването на гориво. Предпазва от ръжда и корозия. Удължава живота на дюзите. Предпазва филтрите и дюзите от запушване. Намалява отделянето на пушек и разхода на гориво, увеличава мощността на двигателя. Цялото шише (236 ml) се изсипва в резервоара, независимо от обема му, преди зареждане с гориво. През зимата при всяко пълнене на резервоара, иначе след всеки изминати 2000 км.
Точното приложение на добавките си го взех от една брошурка.
Редактирах го. Бях дала два пъти двете добавки.
Последна промяна Eva* на 24 Мар 2004, 13:47, променена общо 1 път
Да караш Peugeot е страст!
13 мнения
• Страница 1 от 1