Пастиране на автомобил?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пастиране на автомобил?
Моля ви да ми кажете как да си пастирам колата... и каква паста да използвам... какви матеряли са ми необходими..
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Има една с костенурка продават я почти навсякъде, много енергия за търкане или машинка, топло и сухо време и ЕНТУСИАЗЪМ
Алтернативата е автомивка 25 пастиране с една паста, 50 пастиране с 3 пасти май и минаване с водна шкурка!
Enjoy

Алтернативата е автомивка 25 пастиране с една паста, 50 пастиране с 3 пасти май и минаване с водна шкурка!
Enjoy
May the BMW force be with you!
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
според мен говори с БМВ///МАШИНАТА. момчето разбира от пасти, знае точно кое, как и защо
пастирал е не само мойта кола, а и на още много народ:) всички сме супер доволни:) говори с него, сигурно за 20лв. ще се навие да ти я направи 

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
Нанасяш го с памучен парцал, такъв който не пуска власинки стара фланела напимер. Нанасяш я на тънък слой с въртеливи движения като това @ разтъркваш я, не само да я намажеш!
Изчакваш я да изсъхне докато побелее(по възможност на сянка и сухо не на пряко слънце), след това идва голямото търкане
никакво изплакване цялата операция е суха!!!
Мисля че е около 12 лв кутията и ще ти стигне за поне 5 пастирания!
Enjoy
Изчакваш я да изсъхне докато побелее(по възможност на сянка и сухо не на пряко слънце), след това идва голямото търкане

Enjoy
Vasilen написа:Нанасяш го с памучен парцал, такъв който не пуска власинки стара фланела напимер. Нанасяш я на тънък слой с въртеливи движения като това @ разтъркваш я, не само да я намажеш!
Изчакваш я да изсъхне докато побелее(по възможност на сянка и сухо не на пряко слънце), след това идва голямото търканеникакво изплакване цялата операция е суха!!!
Enjoy
така.. последен въпрос.. нанасям с вътелвото движение @ ... след това изсъхва и после пак ли с въртеливо движение или как? дай последен жокер и те оставям и отвивам да купя паста
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Така е, само не съм съгласен за памучния парцал, като се нанася с такъв не става равномерно, и отива страшно много материал, по практично е с мека гъбичка. Много от полир-пастите се продават с такава
BMW///M-ma6inata написа:Така е, само не съм съгласен за памучния парцал, като се нанася с такъв не става равномерно, и отива страшно много материал, по практично е с мека гъбичка. Много от полир-пастите се продават с такава
значи после пак с въртеливо след като изсъхне? нали нема да нажули боята? (до сега дори не съм виждал как става)
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
FreeBG.us написа:значи после пак с въртеливо след като изсъхне? нали нема да нажули боята? (до сега дори не съм виждал как става)
След това май няма значение важното е да я свалиш, няма никъкв шанс да се надере боята !!!Пастата е изключително фина по-фина от паста за зъби!
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
BMW///M-ma6inata написа:Така е, само не съм съгласен за памучния парцал, като се нанася с такъв не става равномерно, и отива страшно много материал, по практично е с мека гъбичка. Много от полир-пастите се продават с такава
Ша го знам

Изчетох от край до край темата.
Аз си купих една Щатска паста, течна, в шише 500 мл. Цената и е 26 лв. Количеството е достатъчно за 5 до 6 малки автомобила или 4 големи. Нанася се изключително лесно и просто. А блясъка... думи нямам. В момента, вече нямам, разпределих я на части между познати. Лятото смятам да повторя процедурата. За сравнение, на ръка с вълнено парцалче, както всъщност се нанася, за Пежо 205, с пушене, клюкавини и оглеждане на ефекта, точно един час ми отне. После на всички очите им стават
големи, като видят ефекта. Като я измия и дойда на Събора, ще се уверите. Пастата е нанасяна юли 2003. В моя квартал мнозина знаят за моето пастиране на паркинг...
По принцип тази полир паста не е абразивна, не е и цветна, ако има много големи драскотини по боята, не ги покрива с цвят.
Ефекта от нея е, че докарва много добра защита от корозия, както и от луга и мърсотия. Водата и до момента стои на капчици върху нея.
Знам, че редица вносители на автомобили я използват, за да добият блясък на и гланц за новите автомобили. Не случайно те "светят" в автосалоните.
За любознателните, пастата е поръчкова.
Аз си купих една Щатска паста, течна, в шише 500 мл. Цената и е 26 лв. Количеството е достатъчно за 5 до 6 малки автомобила или 4 големи. Нанася се изключително лесно и просто. А блясъка... думи нямам. В момента, вече нямам, разпределих я на части между познати. Лятото смятам да повторя процедурата. За сравнение, на ръка с вълнено парцалче, както всъщност се нанася, за Пежо 205, с пушене, клюкавини и оглеждане на ефекта, точно един час ми отне. После на всички очите им стават

По принцип тази полир паста не е абразивна, не е и цветна, ако има много големи драскотини по боята, не ги покрива с цвят.
Ефекта от нея е, че докарва много добра защита от корозия, както и от луга и мърсотия. Водата и до момента стои на капчици върху нея.

За любознателните, пастата е поръчкова.
Да караш Peugeot е страст!
http://www.all-amway.ru/data/siliconeglaze_b.jpg
Понеже е наистина поръчкова, ето нещо на руски, щото от официалния сайт нищо не дават като инфо. От каталога на Amway е.
Понеже е наистина поръчкова, ето нещо на руски, щото от официалния сайт нищо не дават като инфо. От каталога на Amway е.
Свойства: содержит смесь воска и 4 видов силикона;
используется для лодок, арматур , ламинированных рабочих мест и для многих других поверхностей для ухода и защиты; удаляет загрязнения; обеспечивает прочный блеск и защитный слой; прочнее восковых паст; легко и равномерно наносится, легко полирует; бежевая непрозрачная эмульсия с запахом аммония и слабого углеводорода;
Советы:
При использовании блеска очень важно соблюдать инструкцию.
Никогда не лейте средство непосредственно на поверхность. Это может повредить краску и оставить след на том месте, где вы вылили средство.
Не пользуйтесь средством на открытом солнце и на плохо подготовленном месте. Сильно окислившаяся покраска не отполируется средством и может случиться, что окислившиеся пятна только усилятся. Если окисление сильное, то перед употреблением средства используйте средство для чистки. Если удаляем средство для полирования, то поверхность может покрыться пятнами и полосами. На сплошной поверхности необходимо равномерное полирование.
Инструкция:
Помойте и высушите автомобиль. Перед применением тщательно встряхните средство. На влажную тряпку вылейте немного средства и круговыми движениями нанесите на небольшую поверхность (не лейте непосредственно на поверхность). Полностью высушите поверхность. При помощи мягкой сухой ветоши отполируйте. Для лучшего эффекта полируйте в тени, когда кузов уже остыл. Сильно окисленные места почистите шлифующим средством до того, как применять Silicone Glaze.
Да караш Peugeot е страст!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2