Събора

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Събора

Мнение от ati » 10 Май 2004, 19:58

Тази тема така или иначе ще изчезне веднага, защото ще пише лоши неща за клуба, но аз си я имам сейфната и пак ще я пусна, защото представлява моето мнение за събора и не виждам защо да не мога да го кажа.
Не искам да кажа, че съм свършил кой знае какво за този събор поради редица причини, които не бих искал да обсъждам(но бих могъл, ако бъда попитан). Но понеже съм човек, който говори с факти, ще трябва да ги изтъкна и да позволя на всеки сам и обективно да направи оценката си.
Моя милост говори първоначално с Ева от Ем Комплект 33, която осигури голяма част от наградния фонд за събора и ни свърза с Аспо - Варна, към която помолих Чефо да отиде. Също така моя милост участва в изготвянето на програмата и вида на конкурсите, говорих с Булли за организиран автопоход, за Ди Джей, писах статия, която беше допълнена и дадена за разпространение (онази в Стандарт, ако си я спомняте), с помощта на Бавареца и Василен организирахме тръгването на 6-ти. След всичко това, което не е кой знае какво, но все пак касае придвижването и програмата на събора за пореден път попитах в клубния форум кой ще се заеме с настаняването, защото от миналата година имам опит и знам, че един човек на хижа е КРАЙНО недостатъчен и предложих моите услуги за хижата, в която съм. Във последните три теми, които бях пуснал на тема тръгване, настаняване и ди джей за петък имаше по един, максимум два отговора от управителното и събороорганизационното тяло. Е добре де, явно е по-важно да водим някой си някъде, но кога, от къде и колко коли ще тръгнем не е толкова важно, щом чак се наложи по телефона да помоля един от организаторите да напише нещо градивно в темата - съгласен ли е или не. Това държане естествено предизвика гнява ми и пуснах една тема, в която помолих поне да ме устояват с отговор, пък бил той и ( :roll: ) . На което получих следния отговор:
Ати прекаляваш майка му стара Целия събор го изнесохме няколко човека и надали ни е само до това в колко ще се тръгва (въпреки че аз отговорих) а за настаняването е ясно от 2 седмици че Енджи и Сашо го поемат и ако има доброволци им помагат. Мисля че тази година изобщо не си в час какво става с организацжията и да даваш такива оценки е меко казано МНОГО ТЪПО

Реших, че щом не ми е мястото там и нищо не разбирам да си трая поне и да гледам отстрани какво ще стане и то стана - пълен провал и капитулация по всички флангове. Но нека говоря само с факти:
След като беше организирано събирането на колите в 9.00 и беше ясно кой ще води, водачите на колоната в 9.15 минаха тепърва по "Цариградско" (знам това, защото минаха покрай моята кола със счупен преден джам и дори не спряха да се поинтересуват имам ли нужда от нещо). Е не може хем да водим колона, която други са организирали и да закъсняваме :!:
Втора издънка - водач на колоната е едновременно снимачна кола....
Трето - колите въобще не са били подредени по мощност, за да могат по- мощните да компенсират разтягането, което неминуемо се е получавало.
Четвърто - водачите на колоната ВЪОБЩЕ не са знаели накъде да водят. Звъняха ми сума ти си пъти, въпреки, че две седмици преди събора бях обявил във форума, че най-вероятно няма да съм с колоната, а ще пътувам по-бавно, да ме питат къде да се срещнат с Пловдивчани. Освен това объркали и пътя след прелеза.
Настаняването - явно не съм бил прав, като казах, че един човек на хижа е крайно недостатъчен, защото и 100 ръце да има не може да свърши сам работата. Аз не съм претенциозен, но бях заявил двойна стая за мен и Вичо. Хубаво, бях сложен в тройна стая с Малкия, с когото си изкарахме супер гот и ми беше много приятно, но важен е принципа - предплатил съм си доста преди крайния срок и.......
Имаше и други такива случай, за които нека хората сами да си кажат.
Следващата сутрин - втората колона от София дойде, няма кой да ги настани и всички ме питат какво да правят, а аз не мога да си намеря телефона да се обадя на Енджи. Трябваше някой, който спи в тази хижа да отговаря за настаняването с нея.
Айде, настаниха хората, една част отидоха в трета хижа.
Последва най-големия фарс, който някога съм виждал. В 14.00 часа трябваше да започнат конкурсите, за които бях поел ангажиметн да съдействам при препаркирането на колите и за който публично се извиинявам, че поради липса на закуска закъснях и дойдох в 14.30 на паркинга. И какво да намеря - тепърва се записваше кой къде ще участва и се търсеха хора да дадат задължителната такса за участие в събора :shock: Никой нямаше никаква идея къде да се преместят автомобилите, което отменяше моя ангажимент. Не знам кой как и по колко е записвал, но седейки на моята подводница доста хора ме питаха как да се запишат и им беше отказано. в 17.30 все още не бяха свършили с оценяването на е30, така че се прибрах да спя, защото вече имах лека температура. Вечерта стана нещо, заради което както бях опакован, защото ме тресеше яка настинка станах и излязох от хижата, защото ме беше срам. Всички участвали в журито получиха поне по една, често и по две награди :shock:
Да не говорим, че от морална гледна точка организаторите би трявало да се лишат от участие в конкурса, за да могат другите ентусиасти да се нарадват на награди. А то какво - всеки прибра по нещо и почти никой извън журито не получи награда........
Няма да продължавам. Машината беше направил баджове с поле за ник и истинско име, по които да се познаваме по-лесно, които бяха раздадени чак на третия ден вечерта, когато повечето си бяха тръгнали....
Дълго време си мълча и преглъщам нещата, които мисля, защото виждам, че съм сам с мислите си и явно греша. Но сред всичките викове - МАФИЯ, КОРУПЦИЯ нещо ми подсказа, че може би не съм чак толкова грешен.
А най-голямата простотия, която ме хвърли в тъя беше "мис събор 2004" или най-хубавата БМВ-ентусиастка....Що за болен мозък може да измисли това?Как се определя красотата? Защо приравниха така безвкусно жените с колите? Как трябваше да се почустват другите дами на събора - грозни ли? и кой и как избра мис събор?Не твърдя кой хубав, кой грозен, но това беше най-нелепото нещо, което бях виждал.
Идеята на този клуб бе да събере истинските ентусиасти на БМВ, независимо дали карат последен модел БМВ или кошница на 30 години, независимо от професия, възраст и семейно положение. Идеята бе да си помагаме един друг и това да е място, към което всеки обикновен човечец да може да се обърне и да получи съвет, помощ или просто да изпие една бира сред сродни души., независимо от финансовото си състояние. А сега какво става. Превърнали сме се (говоря в множествено число, защото и аз съм причина за превръщането на клуба в такъв, защото си мълча) в лъскав БМВ клуб. (иска да вметна предварително, че споменавайки Камор Ауто нямам предвид нищо свързано с Туртурело, когото аз лично много уважавам и съм срещал същото от негова страна, нито пък самата компания Камор, а отношението на част от клуба към тях).
Едно време не се правеше разлика между ентусиастите и когато едно важеше за един, важеше и за друг. А не да някакви си (извинявам се за точно цитат) "лайнари" от страната да звънят и да им се казва, че вече не се записват места за хижата и да идват на място, а когато две седмици преди събора се обадиха Камор веднага се падна на крака и се осигури тяхното спане (чудя се за чия сметка). Аз пък си мисля, че събора се прави не от организаторите и спонсорите, а от всеки един фен, събрал и отделил една своя месечна заплата за да дойде и още поне две, за да приведе колата си в максимално добър вид. И мисля, че един човек, дошъл на 300 км с колата си за 1000 лева заслужава много повече уважение, отколкото някакви хора (били те и спонсори) с Х5, за което дори не знаят с какъв диференциал е и 4Х4 дали не е добавка за климатика. Нямам протива да идват, но защо трябва да е за сметка на ентусиастите. И защо продадохме идеята на всички онези, които от нищо са направили нещо за едни проклети стикери (за които отново си замълчах и писах да ги пускат, че да няма караници). На цялата брошура имаше само едно малко поле с герба на клуба, всичко останало беше СИ ЕН ЕС.
Да не забравяме лепенките, които противно на очакванията не се оказаха със специално лепило и сега се чудя как да ги махна от вратите си, без да си оставя дупки в боята. Много хора, с които говорих бяха готови да си платят сами лепенките по 5 лева, които щяха да стигнат.
За какво е всичко това лазене по пода за спонсори, монсори не знам какво си. Без спонсори не можем да си направим събор ли? и щом като имаше спонсори защо пак си плащахме за всичко сами?Или едни спонсори правят събора? Никой не може да направи такъв събор, независимо кой е и с какво разполага, защото това го правят феновете, които обаче си искат своето, което между другото не е много - искат само уважение и внимание, което не получиха тази година. Хубаво е един клуб да предлага някакви материални благини, но те не трябва да са самоцел. Какви бяха тези приказки, че имало стратегия да се намерят такива благини, така че членския внос да се изплаща дефакто и като бонус да остане членоството в клуба.....
Аз пък мисля, че хората трябва да се стемят да са в клуба, защото вярват в идеята, а не заради намаления. Сега пак ще дойде реплика - ма без пари нищо не става. Ма ние да не сме се събрали пари да правим. Миналата година нямахме почти нищо - имахме едни стикери от Канадиантек и един макет от Дару кар барабар с две шапки награден фонд. Самите брошури печатахме сами и ксерокопирахме, за да можем повече да разпространим. И всеки един ходеше къде ли не, за да раздаде. И дойдоха 110 автомобила и най-важното - за всички това беше най- готиния събор, правен някога. С малко повече събирания (вместо по 10 по 20 лева) щяхме тази година да си осигурим същия награден фонд, но не това е важно, защото хората идват не заради наградите. И това се нарича ентусиазъм!!!
А булшинството от истинските ентусиасти са бедни. Мен не ме блазни отстъпката в Дару, защото не мога да си позволя да пазарувам там, както 90% от собствениците на БМВ-та. Но тези хора имат нещо, което е изключително трудно съхранимо днешно време - Вярата. Вярата, че заедно можем да постигнем един по-добър автомобилен свят в нашата малка страна. Вярата, че има с кого да си споделят болките, проблемите и ще намерят кой да ги чуе. Вярата, че не са сами.
А тя липсваше през този събор.
Липсваше, защото започнаха да играят пари и интереси, които не са наши и никога няма да бъдат.
Аз не съм и не искам да бъда лъскав. Дори да поискам не бих могъл са си го позволя и това прави ли ме по-малък ентусиаст? Не забравяйте, че ако вие сте добре (дай боже все да е така), не значи, че останалата част от хората са и не ги приемайте като "лайнари", само защото карат избушени кошници с емблема на БМВ.
Това бяха и са само мой лични виждания, болки и мисли. Дай боже да не съм прав. Но след като събрах кураж, при положение, че знам, че ще бъда оплют, раздран, наречен отцепник, изтрита темата и съм сигурен, че няма да получа и какпа разбиране или поне уважение за моите възгледи, за себе си съм сигурен, че това мисля.
"Прави каквото трябва, да става каквото ще" - народна мъдрост.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 10 Май 2004, 20:07

Залагам 100лв, че това дето си го цитирал са думи на Воиков

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 10 Май 2004, 20:12

Е , вече бях решил че ще си отнеса всичкия гняв на организаторите , ма то имало и още един мазохист :shock: Така е Атчо , това беше един събор , в който едни отнесоха лаврите за сметка на много други ,както е казал народът:"Ем аслан , ем насран" :!:
И аз като теб мисля че тази тема ще бъде затрита също като накои други , но пък аз съм приготвил копия и материалите ще се появят навсякъде из нета , нали сме демокрация 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 10 Май 2004, 21:10

Ати човек от поста ти направо ме пренесе все едно съм бил на 2-та събора.според мен няма какво повече да пиша излишни работи.думите ти бяха силни и искрени.това са думите на един обикновен ентусиаст на марката.под обикновен искам да кажа човек неподвластен на материалните блага,човек воден единствено от чисто човешките отношения между хората. :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: това е и моето разбиране...
Изображение
8.32

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 10 Май 2004, 21:58

Не искам да се правя на разбирач, защото не съм, но откакто станахме официален клуб нещата тръгнаха стремглаво надолу.. :evil: ,щом спряха да пишат най големите БМВ Ентусиясти - хора който милеят за БМВ, няма какво повече да се каже..

R.I.P. Клуб на БМВ Ентусиаста! Доиде времето на Официалните ГЛУПОСТИ! :evil:

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Мнение от MOPKOB » 10 Май 2004, 22:10

Що поне не казваш от къде си инспириран бре. Кат говориш и ме цитираш поне си признавай. :P
Обичам го тоз човек така да знаете.
Добре де , осрали се , ха сега да видим какви мерки ще вземат за да не се омажат в лайната си, че току виж станали ...... лайнари.
Чудя се твойта тема колко ще издържи !?!
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 10 Май 2004, 22:16

MOPKOB написа:Чудя се твойта тема колко ще издържи !?!

Докато журито не отсъди :arrow: ЗАКЛЮЧЕНА! :mha: :mha:

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 10 Май 2004, 23:11

Напук на всички мнения няма нито да заключа, нито да изтрия нито да преместя темата. Няма да го направя защото е много лесно да се говори и плюе, че на нас не ни трябвали пари, не ни трябвали спонсори и т.н. но вие сами ще се убедите, че без тях неможе да се гради сериозна организация. Гледам различни теми и различни мнения и ми прави впечатление, че реват 4-ма души на кръст (точно колкото човека организирахме събора) и явно много добре знаете как се прави всичко, как ще са най-доволни хората и т.н. чудесни и прекрасни неща. Поради тази причина аз лично смятам да ви предложа от тук нататък вие да организирате всичко и тогава да ви видим вие колко струвате, защото явно ние не струваме нищо. Всъщност може пък и да сте прави може нашето виждане да е криво и всъщност да сме се осрали тотално а да си мислим, че сме свършили нещо незнам, но това само ме убеждава, че няма да се нагърбвам повече да помагам или организирам нищо за да съм спокоен, че няма да платя телефон 200лв., няма да обикалям фирми с цел спонсорство, ще си лежа на сянка и ще си пия биричка докато Вие се пържите на слънцето и най-важното ще мога да участвам във всички конкурси и да си печеля без да ме отдумват... Все пак си мисля, че вместо да се правите на големи ентусиасти във форума можехте да звънете по един телефон, пък да изием по една бира и да ми кажете в очите че съм се осрал и ако сте прави аз да си призная, но нейсе вие трябва да се изкарате големите защитници на ентусиастите (който странно защо не се оплакват)... Поради всичко написано дотук макар и с огромна част от нещата да не съм съгласен ВИ се извинявам за допуснатите грешки, като ви пожелавам успех и вярвам, че щом толкова ги разбирате нещата другата година ще присъствам на един изпипан от край до край събор.
Ваш Иво

П.П. Бесен не залагай пари думите са мои и ако обичаш спри да ме нападаш толкова защото ще ми писне....
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

мутра
Аватар

Мнение от Gorby » 10 Май 2004, 23:52

Fast-and-Furious написа: Гледам различни теми и различни мнения и ми прави впечатление, че реват 4-ма души на кръст

Към тези 4-мата можеш да пишеш още 10 човека Пловдивчани.
Изображение
Изображение
Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 11 Май 2004, 1:17

Сладури :wink: :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от gettattoo » 11 Май 2004, 8:06

:bowdown: Support Ати! :bowdown:
Keep Bulgaria beautiful,get a tattoo:))))))
Изображение
Support 81 Worldwide!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 11 Май 2004, 8:44

Fast-and-Furious написа:Няма да го направя защото е много лесно да се говори и плюе, че на нас не ни трябвали пари, не ни трябвали спонсори и т.н. но вие сами ще се убедите, че без тях неможе да се гради сериозна организация.

Заставам абсолютно зад мнението на Войков, казвал съм го неведнъж, че мениджърски погледнато, за да се развива едно нещо, трябват пари, трябват медии и трябва организация ... Тънката линия е да не се превърнем в комерсиална организация и да загубим онзи ентусиазъм, който винаги го е имало и мисля, че ще продължи да е тук! От нас зависи!
Имам какво да коментирам и по на Ати писанието, но вчера налях достатъчно масло в огъня, затова днес гледам градивно на всичко, с оптимизъм и ентусиазъм! Ати е прав за някой неща, за други според мен бърка ... Винаги съм използвал лично мнение, не искам да го внушавам или пропагандирам!
Обобщаваме - момчета да се стегнем, да продължим напред с общи сили! Направихме "бунтарския" форум BMW Мания, за да не се разделим с хората недоволни от общата ситуация - ето, че тези хора пак са си между нас, пак сме едно цяло - винаги има дипломатично, разумно решение на нещата! Знам, че днешния ми пост е коренно различен с вчерашните ми, но за две години един път и аз да направя някой панаир ми е позволено нали? :D Честно казано омръзна ми да се дракаме..

Предлагам спокойно да намерим решението на проблемите и да си стиснем виртуално ръцете!
Аз подавам моята ... :have one:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 11 Май 2004, 9:09

Turturelo написа:......

:yes:
Съгласен съм с повечето неща написани от Ati, НО мисля, че изхода трябва да бъде този, предложен от Turturelo. Здравия разум и прагматизъм го изисква 8) .

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 11 Май 2004, 9:12

Като чета тия теми, на мен ми се къса сърцето, незнам за Вас... :cry: Какво толкова делите, не мога да разбера? Осъзнавате ли, че сте на път да разрушите докрай чистата идея на LandShark и компания от близкото минало?!? Нищо не е останало от ентусиазма, струва ми се! :shock: :cry:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Май 2004, 10:44

tsvet40 написа:Като чета тия теми, на мен ми се къса сърцето, незнам за Вас... :cry: Какво толкова делите, не мога да разбера? Осъзнавате ли, че сте на път да разрушите докрай чистата идея на LandShark и компания от близкото минало?!? Нищо не е останало от ентусиазма, струва ми се! :shock: :cry:

на три пъти пиша тема и точно преди да я пусна затварям прозореца, и това го правя защото не присъствах на събора, за голямо мое съжаление, и не мога да имам обективно мнение от самия събор но с две думи ще го кажа:
говорих с няколко човека, и по телефона по време на събора, и в последствие на живо :arrow: ентусиазма изчезва
И след разказаното ми съм на ясно че е имало доста злуопотреби и първоначалната идея на "БМВ СЪБОР"-а се е разминала жестоко с реалността :roll:
и всичко това ще си проличи в четвъртък на ЕКО-то... как мислите... дали ще е същото :?:
За някой може би да, за някой може би не, но да видим кой ще дойде и кой не :idea:
По добре да се обсъжда всичко на живо, и мисля, че сме големи хора за да бягаме от отговорност и нека кой каквото мисли да го каже при някоя от следващите сбирки :idea:
Важното е разбирателство да има :idea:

П.С.
Gorby написа:
Fast-and-Furious написа: Гледам различни теми и различни мнения и ми прави впечатление, че реват 4-ма души на кръст

Към тези 4-мата можеш да пишеш още 10 човека Пловдивчани.

Бройката нараства....+Дружба шах тийм :|
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата