Microfsoft или какво ми прати един приятел.
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Microfsoft или какво ми прати един приятел.
"Майкрософт, .... неговата мама!" (опита ми от работа в САЩ)
Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати. Сглупих като се намесих сутринта в разговори за училището, и взех, та издрънках старата минавка за това "Колко е 2+2х2" Обикновено когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки, че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8... Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна...Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8... а аз съм глупак. Да взема да си прочета както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!! Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията) Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията - 6(!) и втрещих цялата фирма. Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се полчава 6 а там 8. Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място. Оказа се, че основната изненада предстои. На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви: "Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft - на тях дори Ексела им е бъгав, смята неправилно!"
Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати. Сглупих като се намесих сутринта в разговори за училището, и взех, та издрънках старата минавка за това "Колко е 2+2х2" Обикновено когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки, че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8... Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна...Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8... а аз съм глупак. Да взема да си прочета както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!! Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията) Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията - 6(!) и втрещих цялата фирма. Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се полчава 6 а там 8. Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място. Оказа се, че основната изненада предстои. На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви: "Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft - на тях дори Ексела им е бъгав, смята неправилно!"
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Ми Американци да ги е*а. Какво да кажа.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
ебати в цялата фирма да няма 2 човек който да може да смята.....интересно....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Ами отговора е много порст .. Американците са кретени !
До колкото аз знам ... (а то не е много) ... има приоритет на изпулнение на математическите операции като със сигурност знам че умножението е с по голям приоритет от събирането .. т.е пи 2+2*2 първо трябва да се извърши 2*2 и после да се събере с 2 ... така мисля аз ...
До колкото аз знам ... (а то не е много) ... има приоритет на изпулнение на математическите операции като със сигурност знам че умножението е с по голям приоритет от събирането .. т.е пи 2+2*2 първо трябва да се извърши 2*2 и после да се събере с 2 ... така мисля аз ...

R.I.P Landikar
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
rtzankov написа:има приоритет на изпулнение на математическите операции като със сигурност знам че умножението е с по голям приоритет от събирането .. т.е пи 2+2*2 първо трябва да се извърши 2*2 и после да се събере с 2 ... така мисля аз ...
Абсолютно е така и се учи май в основното училище!
Обратното трябва да е (2+2)*2 за да се извърши първо събирането !
May the BMW force be with you!
Ексела да на каже другоVasilen написа:rtzankov написа:има приоритет на изпулнение на математическите операции като със сигурност знам че умножението е с по голям приоритет от събирането .. т.е пи 2+2*2 първо трябва да се извърши 2*2 и после да се събере с 2 ... така мисля аз ...
Абсолютно е така и се учи май в основното училище!
Обратното трябва да е (2+2)*2 за да се извърши първо събирането !

човек се учи докато е жив...
- MadShofer
- кандидат ентусиаст
-
fortune написа: Ексела да на каже друго![]()
Само аз ли получавам 7
![]()
![]()
![]()
хахаха
ти си явно с нек'ъв нов ексел .... 2004 да речем

*** Пали десен мигач и бегай у лево да те ударат !!! ***

- 54321
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 316 m43b19
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Някъде имах снимка на клавиатура правена специално за америка. Значи десния "Enter" е с надпис "Any Key" тъй като голма част от програмите след инсталация пише "Press any key to continue" и те хората все го търсели тоя кей ама го нямало , затова за тяхно улеснение била създадена таква клавиатура. Пишеше го в един пборй на PC World UK та вероятноста да е лъжа е почти 0 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Ами тя по подразбиране си извършва действието, което и е зададено (Стандарт елка на Уиндос ). Това че към резултата после се добавя още едно действие е отделен въпрос. Още като се натисне знак за следващо действие и то изкарва резултата от предното. Сичко си е на 6 в елките мен ако питате. Само трябва да се внимава. На Сайънтифик елката (от менюто Вю) не дава такъв междинен отговор, тя следва приоритета на действия (първно умножение после събиране) и изкарва резултата накрая чак като се натисне "=", при това правилен! Така че ползвайте си Уиндос елките на воля - вярно смятат!
, но и при тях трябва да се мисли 

- MadShofer
- кандидат ентусиаст
-
la написа:Така че ползвайте си Уиндос елките на воля - вярно смятат!, но и при тях трябва да се мисли
добре

*** Пали десен мигач и бегай у лево да те ударат !!! ***

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Значи не ги знам американците, но снощи повлиян от прочетеното реших да попитам сина ми, който е във втоти клас и е много наясно с математиката за възрастта си колко е 2+2*2. Хлапето се позамисли 1-2 секунди (но не повече) и рече 6. А баба му бърза: как 6 бре 8 е. (както знаете бабите са основни помошници в ученето):(
Истината е, че ние имаме много информация и понякога забравяме азбучните неща. Но АМЕРИКАНЦИТЕ са друго, тях не искам да ги коментирам.
Истината е, че ние имаме много информация и понякога забравяме азбучните неща. Но АМЕРИКАНЦИТЕ са друго, тях не искам да ги коментирам.

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2