Microfsoft или какво ми прати един приятел.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Microfsoft или какво ми прати един приятел.

Мнение от Един » 31 Май 2004, 14:04

"Майкрософт, .... неговата мама!" (опита ми от работа в САЩ)

Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати. Сглупих като се намесих сутринта в разговори за училището, и взех, та издрънках старата минавка за това "Колко е 2+2х2" Обикновено когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки, че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8... Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна...Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8... а аз съм глупак. Да взема да си прочета както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!! Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията) Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията - 6(!) и втрещих цялата фирма. Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се полчава 6 а там 8. Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място. Оказа се, че основната изненада предстои. На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви: "Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft - на тях дори Ексела им е бъгав, смята неправилно!"
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 31 Май 2004, 14:20

Ако това е действителен случай /в което не се съмнявам/, просто... :mha::mha::mha:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zer0 » 31 Май 2004, 14:26

...даммм наистина - в елката на Уиндоус резултата е 8 а в Ексел резултата е 6 :? :roll: хмммм...

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 31 Май 2004, 14:33

Ми Американци да ги е*а. Какво да кажа.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 31 Май 2004, 16:55

ебати в цялата фирма да няма 2 човек който да може да смята.....интересно....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 31 Май 2004, 17:02

Ами отговора е много порст .. Американците са кретени !

До колкото аз знам ... (а то не е много) ... има приоритет на изпулнение на математическите операции като със сигурност знам че умножението е с по голям приоритет от събирането .. т.е пи 2+2*2 първо трябва да се извърши 2*2 и после да се събере с 2 ... така мисля аз ...
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 31 Май 2004, 17:10

rtzankov написа:има приоритет на изпулнение на математическите операции като със сигурност знам че умножението е с по голям приоритет от събирането .. т.е пи 2+2*2 първо трябва да се извърши 2*2 и после да се събере с 2 ... така мисля аз ...

Абсолютно е така и се учи май в основното училище!
Обратното трябва да е (2+2)*2 за да се извърши първо събирането !
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 31 Май 2004, 17:23

Vasilen написа:
rtzankov написа:има приоритет на изпулнение на математическите операции като със сигурност знам че умножението е с по голям приоритет от събирането .. т.е пи 2+2*2 първо трябва да се извърши 2*2 и после да се събере с 2 ... така мисля аз ...

Абсолютно е така и се учи май в основното училище!
Обратното трябва да е (2+2)*2 за да се извърши първо събирането !
Ексела да на каже друго :lol: :) Само аз ли получавам 7 :?: :lol: :lol: :lol:
човек се учи докато е жив...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MadShofer » 31 Май 2004, 21:53

fortune написа: Ексела да на каже друго :lol: :) Само аз ли получавам 7 :?: :lol: :lol: :lol:

хахаха
ти си явно с нек'ъв нов ексел .... 2004 да речем ;)
*** Пали десен мигач и бегай у лево да те ударат !!! ***
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 316 m43b19

Мнение от 54321 » 01 Юни 2004, 11:33

те в Microsoft ако не наемаха програмисти от изток и Excela щеше да го смята 8.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 01 Юни 2004, 11:50

Някъде имах снимка на клавиатура правена специално за америка. Значи десния "Enter" е с надпис "Any Key" тъй като голма част от програмите след инсталация пише "Press any key to continue" и те хората все го търсели тоя кей ама го нямало , затова за тяхно улеснение била създадена таква клавиатура. Пишеше го в един пборй на PC World UK та вероятноста да е лъжа е почти 0 ;)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от la » 01 Юни 2004, 12:08

Ами тя по подразбиране си извършва действието, което и е зададено (Стандарт елка на Уиндос ). Това че към резултата после се добавя още едно действие е отделен въпрос. Още като се натисне знак за следващо действие и то изкарва резултата от предното. Сичко си е на 6 в елките мен ако питате. Само трябва да се внимава. На Сайънтифик елката (от менюто Вю) не дава такъв междинен отговор, тя следва приоритета на действия (първно умножение после събиране) и изкарва резултата накрая чак като се натисне "=", при това правилен! Така че ползвайте си Уиндос елките на воля - вярно смятат! :D , но и при тях трябва да се мисли :?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MadShofer » 01 Юни 2004, 15:23

la написа:Така че ползвайте си Уиндос елките на воля - вярно смятат! :D , но и при тях трябва да се мисли :?

добре :lol:
*** Пали десен мигач и бегай у лево да те ударат !!! ***
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 01 Юни 2004, 17:27

Значи не ги знам американците, но снощи повлиян от прочетеното реших да попитам сина ми, който е във втоти клас и е много наясно с математиката за възрастта си колко е 2+2*2. Хлапето се позамисли 1-2 секунди (но не повече) и рече 6. А баба му бърза: как 6 бре 8 е. (както знаете бабите са основни помошници в ученето):(
Истината е, че ние имаме много информация и понякога забравяме азбучните неща. Но АМЕРИКАНЦИТЕ са друго, тях не искам да ги коментирам.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 01 Юни 2004, 20:51

:OT: А аз се не можех да си обясня защо сме все по първите места на олимпиадите по математика
what a helluva ride

Следваща

Назад към Извън Темата