Кока-Кола?
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Кока-Кола?
Ето няколко интересни факта за Кока-Колата, които малцина знаят и никой не се замисля. Аз лично не употребявам, но като знам колко хора около мен злоупотребяват...
1.В много американски щати пътната полиция винаги има в патрулката си 2 галона Кола, която й служи за измиване кръвта от платното след катастрофи.
2. Направи си експеримент – сложи в дълбока чиния пържола и я полей с Кола - и след 2 дни няма да я намериш там.
3. За да почистиш тоалетната чиния, излей в нея кутия Кола и... не пускай водата до 1 час. Лимонената киселина в Колата ще премахне петната от фаянса.
4. За да премахнеш ръждивите петна от хромираните джанти, изтъркай ги със смачкан лист алуминиево фолио, накиснато в Кола.
5. За да премахнеш корозията от бронята на колата, я залей с кутия Кола и тя ще изчезне.
6. За да развинтиш ръждясал болт, намокри парцал с Кола и го обвий около болта за няколко минути.
7. За да почистиш мръсни дрехи, полей купчината мръсни дрехи с бутилка Кола, добави прах за пране и изпери в пералнята както обикновено.
8. С Кола можеш да почистиш прозорците на колата от прах.
За сведение - активната съставка на Кока-Колата е фосфорната киселина. Нейното рН е равно на 2.8. За 4 дни тя може напълно да разтвори ноктите на човек. За превоза на концентрата камионът, с който се пренася, трябва да бъде оборудван със специални платки, предназначени за предпазване от висококорозивни материали. Дистрибуторите на Кола вече 20 години я използват за почистване на моторите на камионите си.
Наздраве
1.В много американски щати пътната полиция винаги има в патрулката си 2 галона Кола, която й служи за измиване кръвта от платното след катастрофи.
2. Направи си експеримент – сложи в дълбока чиния пържола и я полей с Кола - и след 2 дни няма да я намериш там.
3. За да почистиш тоалетната чиния, излей в нея кутия Кола и... не пускай водата до 1 час. Лимонената киселина в Колата ще премахне петната от фаянса.
4. За да премахнеш ръждивите петна от хромираните джанти, изтъркай ги със смачкан лист алуминиево фолио, накиснато в Кола.
5. За да премахнеш корозията от бронята на колата, я залей с кутия Кола и тя ще изчезне.
6. За да развинтиш ръждясал болт, намокри парцал с Кола и го обвий около болта за няколко минути.
7. За да почистиш мръсни дрехи, полей купчината мръсни дрехи с бутилка Кола, добави прах за пране и изпери в пералнята както обикновено.
8. С Кола можеш да почистиш прозорците на колата от прах.
За сведение - активната съставка на Кока-Колата е фосфорната киселина. Нейното рН е равно на 2.8. За 4 дни тя може напълно да разтвори ноктите на човек. За превоза на концентрата камионът, с който се пренася, трябва да бъде оборудван със специални платки, предназначени за предпазване от висококорозивни материали. Дистрибуторите на Кола вече 20 години я използват за почистване на моторите на камионите си.
Наздраве

Never mistake motion for action...
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Не случайно съм спрял да пия Кола.
Като бях в гимназия пиех много, но след това се остеих каква отрова е това и спрях.
Сега може би пийвам веднъж на месец когато няма какво друго да пия.
Като бях в гимназия пиех много, но след това се остеих каква отрова е това и спрях.
Сега може би пийвам веднъж на месец когато няма какво друго да пия.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Ми това са си всеизвестни факти. Колата си има леко киселинно pH, в това няма нищо лошо. Ензимите в стомаха на човек се активират от HCl (ака солна киселина), и нормалното му pH е точно равно на това на Кола-Колата. По тази причина колата действа успокояващо, ако имаш проблеми със стомаха. Другите съставки не са кой знае какво, вода, захар и кофеин. Естествено, ако прекалиш с каквото и да е, става лошо.
Не че ви убеждавам да я пиете (аз съм фен на портокаловия сок
), ама не се връзвайте на такива urban legends 
Не че ви убеждавам да я пиете (аз съм фен на портокаловия сок

- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Momcho написа:Малееее,имам приятел който пие по 2 литра Кола на ден,малеее
Уфффф спокоен съм аз пия по 2 литра ама бира

May the BMW force be with you!
- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
Vasilen написа:Momcho написа:Малееее,имам приятел който пие по 2 литра Кола на ден,малеее
Уфффф спокоен съм аз пия по 2 литра ама бира
-----------
Лошо няма.само дето ти расте корема от тази бира ама какво да се прави-бирата си е бира

- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
абе тоя боклук колата само прави бели я си пиини биричка и да ти е мирна главата(естествено умерени коли4ества защото няма връщане назад като пуснеме коремчето ) 

Алеле
Преди и аз пих много Кола-по 2 литра само за мен си
Ама сега се поосвестих и наблягам повече на сокове,както и колегите
Соковете бих казал са по-успокояващи,по-вкусни (особено студени) и не на последно място по-скъпи
(пия от тези немските Пфанер по 2 литра в жълти кутии-препоръчвам ги горещо особено портокал)

(пия от тези немските Пфанер по 2 литра в жълти кутии-препоръчвам ги горещо особено портокал)
- MadShofer
- кандидат ентусиаст
-
леле - аз току що гаврътнах една доста голяма 4ашка кола
...
и след като про4етох това бат Руши се опитва да ме поздравява със "Всичко се връща" 

*** Пали десен мигач и бегай у лево да те ударат !!! ***

- Bobi
- кандидат ентусиаст
-
:)
Аз пия по 2 литра кола на ден.
Но знаете ли историята на Кола.Още в началото още преди да се появи името кола,сега това което ние пием е било лекарство.Но при транспортирането (с кораб)екипажа остава без пиене и единственото което могат да пият е вода.Затова те смесват лекарството с нещо което се пази и до днес в тайна и се получава Кола.Като са слезли от кораба всички са били пияни.Това е което аз знам за Колата.Има някаква съставка ,която помага за разграждането на тромбовете в тялото.Не казвам че не е вредна но е по безвредна от водката или мастиката 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3