::: Основни правила :::

Правилата се променят с течение на времето, така че Ви съветваме да ги преглеждате периодично! Самото им непрочитане е основателна причина, за да получите БАН!
Новини
Аватар

::: Основни правила :::

Мнение от Новини » 13 Окт 2008, 2:56

:arrow: Общи положения

BMWPower-BG.net е частен сайт, създаден от BMW ентусиасти за BMW ентусиасти. Той предлага много удобства, но за съжаление понякога хората прекаляват, възползвайки се от анонимността, която им предоставя мрежата. Ето защо форумите на сайта се подчиняват на строги правила, които ще намерите по-долу. Моля, спазвайте ги!

Изборът ни това да бъде отделен форум е породен именно от желанието ни да въведем ред и дисциплина сред потребителите му, за да може да бъде максимално полезен. Опитът показва, че един такъв публичен форум се посещава и от много фенове на други марки автомобили - на този факт може само да се радваме. До гуша ни е дошло от постоянни и абсолютно безмислени разправии коя марка е най-добра, особено от хора, които никога не са се качвали на автомобил БМВ или дори още нямат шофьорска книжка. Такива теми няма да бъдат толерирани. Приканваме феновете на други марки автомобили още предварително да имат предвид, че това е BMW форум и поради това известна степен пристрастност към марката у повечето участници е напълно естествена! Не дразнете лъва в неговата клетка!

Няколко съвета специално за тези, които идват за първи път: няма нищо лошо в това отначало предимно да четете форума и постепенно да се включите в общността, изграждана с години. И ако по колата посрещат, по мненията Ви ще Ви съдят. Не се притеснявайте от липсата на знания - това е признак за младост и липса на опит. Но не прекалявайте със самохвалството си. Разгледайте внимателно правилата! Някои вероятно вече са Ви познати. Други - може би не. Не Ви препоръчваме да ги осъзнавате по трудния начин - чрез нарушаването им.

Най-важното правило в този сайт е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК! Представете си, ако искате или ако това ще Ви припомни да препрочетете мнението си преди да го публикувате, че въпросният човек е срещу Вас и Ви гледа в очите.


:arrow: Общи правила

1. Пишете основно за BMW и свързани с марката теми. Използвайте подходящи по тематика раздели! Грешно позиционирани теми ще бъдат изтривани или премествани в подходящия раздел.

2. Преди да пуснете нова тема, проверете дали тя не е вече дискутирана чрез търсачката на форума. От заглавието на темата Ви трябва да се подразбира съдържанието й. Не публикувайте теми с линкове към други страници, без подробно обяснение за съдържанието им. Нежелателно е и публикуването на текст на чужд език.

3. Не изравяйте стари теми*. Ако искате да добавите нещо важно и съществено по такава тема, отворете нова с препратка към старата. Същото важи и за изчерпани теми, които по правило трябва да са заключени от модератора; не му напомняйте за пропуска, като продължавате безсмисленото им развитие.
* * Стара тема – тема, която се намира на втора страница в дадена секция или тема, в която последното мнение е отпреди повече от месец (изключение са темите със статут „важна тема” или „съобщение”).

4. Забранено е създаването на няколко потребителски имена от един и същи човек (т.нар. мултиакаунтинг). При установяване на същото, същият ще бъде изгонен от форума без предупреждение

5. Преди да напишете каквото и да било, задайте си въпроса заслужава ли си то да бъде прочетено. Старайте се мненията Ви да бъдат информативни и да не провокират останалите участници във форума. В противен случай ще бъдат изтривани.
Не се чувствайте длъжни да пишете във всяка тема. Това ще бъде прието като опит за спам. Пишете само там, където има какво да кажете. Големият брой мнения на ден няма да Ви донесе ранг и уважение, а неприятности.

6. Форумът на BMW Клуб България не е място, където да се разискват персонални проблеми или дискусии, които не са свързани с автомобилите. За тази цел има десетки други Интернет форуми! Теми с друга насоченост са допустими само в секцията „Извън темата”, но това не Ви дава правото да я пълните с безумни теми.

7. За мнения, съдържащи вицове, картинки, линкове и пр. развлекателно съдържание, моля използвайте специално създадената тема за тази цел в раздела „Извън темата”!!!

8. Не ползвайте голям брой емотиконки в едно мнение.

9. Преди да прикачвате картинки директно в темите, преценете дали не са твърде широки. Големите картинки налагат скролването на прозореца, а това прави прочита на темата неудобен! Предвид масовата разделителна способност, както и техническата структурата на форума, ширината на картинките не трябва да бъде по-голяма от 800 пиксела.

10. Ако в мненията си ползвате цитати, цели материали или статии от други източници, задължително посочете името и авторите им. Ако са от Интернет страница - напишете адреса й!

11. Не променяйте предмета на вече започната тема към други, странични неща. Всяко мнение, което не е по темата, ще бъде изтривано. Ако модераторите преценят, че от него може да се получи интересна дискусия, ще бъде обособено в нова тема.

12. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!
Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единствения начин да бъде разрешен спорът!!!

13. Забранява се призоваването към противозаконни действия, пропаганда, както и прояви на расизъм. Забранени са мнения, подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност. Няма да бъдат толерирани и теми, съдържащи порнография и насилие.

14. Ако сте фен на друга автомобилна марка, имайте предвид, че това е BMW форум и постинги, свързани с други марки, може да не бъдат приети равнодушно. Не влизайте в конфликти или спорове на тема коя марка е по-добра. Помнете къде се намирате!

15. Не ни губете трафика и времето - придържайте се към благоразумието, не цитирайте дълги пасажи, когато само откъс върши работа. Не допускайте вмъкнати цитати (цитат в цитат).

16. Частните обяви (пример: моето БМВ е за продан) са разрешени само в секцията „Продава”. Комерсиални реклами са допустими само за предварително оторизирани лица.

17. Забранено е рекламирането на фирми, търговска дейност или интернет страници в теми, аватари, подписи или по какъвто и да било начин, без предварителна договорка с администраторите на форума. Рекламата и спамът на лични съобщения също са забранени!

18. Забранено е използването на графики или текст в аватарите и подписите, съдържащи насилие, пропаганда, порнография, както и компрометиращи, провокативни или обидни материали, касаещи други лица и материали, които са в разрез с насочеността на този форум.

19. Използвайте кирилица, не пишете с latinski bukvi! Ако не разполагате с кирилизатор на компютъра си, ползвайте вградения във форума. Мнения на латиница ще бъдат изтривани. При повторни нарушения ще последват административни мерки! Нежелателно е ползването на цял или частичен текст с ГЛАВНИ БУКВИ! Читателите на форума са с достатъчно добро зрение. Ползвайте голям шрифт само при нужда от акцентиране върху част от текста.

20. Никакво хленчене, никакви излишни оплаквания! Не противоречете на модераторите, когато те изказват мнение като такива. Ако смятате, че допускат грешка в преценката си, обърнете се към администраторите на лично съобщение.

21. В няколко секции на форума е разрешено публикуването на мнения от нерегистрирани потребители. Не злоупотребявайте с тази възможност! Самоличността Ви не остава скрита за административния екип! Потребителите имат право само на един акаунт с който да вземат участие във форума.

22. При системно нарушаване на правилата, ще бъдат спрени правата Ви за публикуване на мнения за срок, индивидуално определен от администраторския екип. При повторно нарушение ще последват по-сериозни административни мерки. Всеки опит да се заобиколи административно наказание по какъвто и да е начин, ще бъде последван от окончателен БАН.

23. Потребителите могат да се регистрират с произволно избрано име (с дължина до 17 символа), което обаче не трябва да има вулгарно или обидно звучене. Забранява се и ползването на имена, които могат да доведат до заблуда относно самоличността на потребителя.

24. Не създавайте излишна работа на административния екип на форума. Уважавайте нашия труд да поддържаме това място приятно и полезно за Вас. Спазването на гореописаните правила гарантира приятното Ви прекарване във форумите на BMW Клуб България.

25. Уважавайте чуждите мнения и избор.

26. Забавлявайте се!

Гореописаните правила важат за всички потребители в този форум, включително административния екип и членовете на клуба.
Ако имате съмнение за двоен стандарт при тяхното прилагане, моля обърнете се към администраторите чрез лично съобщение.
Имайте предвид, че в две идентични на пръв поглед ситуации, реакцията на модераторите може да бъде различна с оглед история на конфликт, необщодостъпни факти, „досие” на потребител и редица други фактори, които правят всяка ситуация уникална.


:arrow: Правни уточнения

1. Нищо в уебсайта и форума на на http://www.BMWPower-BG.net не може да се счита за съвет, предложение или препоръка за реализиране върху собствения Ви автомобил на техническите решения, публикувани в сайта или форума.

2. Информация от сайта и форума може да бъде цитирана без съгласие от страна на http://www.bmwpower-bg.net, като задължително трябва да се упомене източникът на тази информация, в случая сайтът на http://www.bmwpower-bg.net и източникът (авторът), като ако информацията се цитира в интернет, трябва да бъде придружена и с хиперлинк към сайта на http://www.bmwpower-bg.net.
Всички останали случаи на ползване на информация от този сайт, без изричното писмено съгласие на http://www.bmwpower-bg.net, е напълно забранено - представлява нарушение на чл. 97 от Закона за авторското право и сродните му права и ще бъде преследвано.

3. Публикувайки информация във форума, Вие преотстъпвате авторското право върху публикуваната информация на собствениците на форума, доколкото тя не представлява същото право на трети лица.

4. Сайтът и форумът са обекти на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Всички материали са предоставени безплатно от авторите на темите във форума и всички останали потребители могат да се възползват от тях за лична употреба.

шПерко
Аватар
Мнения: 7623
Регистриран на: 25.04.2003
Местоположение: Банкя/София/Перник
Пол: Мъж
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 01 Фев 2009, 19:23

Като гледам колко хора са разгледали темата май ще понамалеем с времето ;) То си е за Вас!
Изображение
Изображение

UFO Pilot
Аватар
Мнения: 2752
Регистриран на: 2.08.2004
Местоположение: In a galaxy far, far away...
Пол: Мъж

Мнение от Azrail » 15 Фев 2009, 23:39

15.02.2009 - Правилата на подфорум "Извън Темата" са обновени и допълнени.
MORE BEER!

Назад към Правила за поведение във форумите на BMW Club Bulgaria

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook