Промяната в главата при м40
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Промяната в главата при м40
А коляновия вал ще сменяваш ли? Да нямаш после главоболия с тия изцепки,все пак валовете трябва да са в синхрон.Незнам какво ще се получи така с колянов от м40 и разпределителен от м43......може тотално да си оплескаш газоразпределението и да стане много по зле отколко си мислиш.Обясни малко по подробно?
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
коляновият си остава от М40 , той вече няма връзка с промените стига да не излизат буталата много извън блока.
Идеята при мен е , предвид , че колата ми не върви само на бензин а е хибрид с водороден газ имам нужда от по-голяма степен на сгъстяване и сменям буталата . Това ми дава степен 9,7:1 вместо сегашните 8,8:1 . Ако това даде желания резултат даже съм приготвил 4ри бутала от М50 , които ще дадат 10,5:1 и тогава слагам и по-отворен спортен разпределител . Схемата е тунинг за икономия , ако те интересува повече имам една проектна тема в Тунинг раздела
ПС - моля те провери за М40ковия вал , стругаря чака на полусъединител
Идеята при мен е , предвид , че колата ми не върви само на бензин а е хибрид с водороден газ имам нужда от по-голяма степен на сгъстяване и сменям буталата . Това ми дава степен 9,7:1 вместо сегашните 8,8:1 . Ако това даде желания резултат даже съм приготвил 4ри бутала от М50 , които ще дадат 10,5:1 и тогава слагам и по-отворен спортен разпределител . Схемата е тунинг за икономия , ако те интересува повече имам една проектна тема в Тунинг раздела
ПС - моля те провери за М40ковия вал , стругаря чака на полусъединител

- sas_88
- ентусиаст
-
Това за степента на сгъстяване ясно,ама аз пак неразбрах закакво ще преработваш от м43 вал като реално няма да ти даде нищо.Утре ще ти пусна лично за вала.Гледам нещо в подписа ти Пауърфлекс пише данеби да продаваш?
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
голям дефицит тия валове
всички бързат да ги метнат в кофата май-май
Не знам защо не разбираш , но ако променяш степента , променяш и газоразпределението (вала) . Разлики в милиметри всъщност са си сериозни
За тампоните дай на ЛС

Не знам защо не разбираш , но ако променяш степента , променяш и газоразпределението (вала) . Разлики в милиметри всъщност са си сериозни

За тампоните дай на ЛС

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Имаме ли размери на пулчетата 

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- sas_88
- ентусиаст
-
Там няма размери.
Айде чети малко темата преди да бързаш да копираш линкове от Е30бг...
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Мармот написа:
Айде чети малко темата преди да бързаш да копираш линкове от Е30бг...
май малко бъркаш е30БГ и е30ДЕ

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Явор написа:май малко бъркаш е30БГ и е30ДЕ..познай кои нямат ЕДНА читава кола..незнам как са още с медийно пространство
Както и да е....идеята ми беше, че никой не чете, тоя линк се поства за 3 път в тая тема

Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Това съм го гледал много пъти, но размери няма или поне аз не виждам. Явно някак на око ще трябва да се правят 

Колеги тези дни ще са ми готови пулчетата и ще видя какво ще се получи.
Dido75ts
готови ли са пуловете?нещо размери ще споделиш ли?някой друг,ако е направил успешно тази промяна,нека сподели....
- sas_88
- ентусиаст
-
По евтино е да сложиш м43,незнам тогава как съм имал пари и нерви да се занимавам с глупости......