Трансплантация на М52Б28 в Е30!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Трансплантация на М52Б28 в Е30!

Мнение от azufo » 03 Ное 2011, 7:27

само кабела за скороста на колата е друг ако двигатела е от е36 всичко останало е същото :winky: а и 28цата има и евс и чип ако твойто м50 няма..
м50 чете на 14 пин скороста а м52ката на 9 това е разликата :mhihi: а е30ката го дава този сигнал на 14 пин от нейната букса :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: му се шейната на дядо коледа
Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW

Мнение от nesko » 03 Ное 2011, 19:00

azufo написа:само кабела за скороста на колата е друг ако двигатела е от е36 всичко останало е същото :winky: а и 28цата има и евс и чип ако твойто м50 няма..
м50 чете на 14 пин скороста а м52ката на 9 това е разликата :mhihi: а е30ката го дава този сигнал на 14 пин от нейната букса :winky:

благодаря ти много колега :bchug: колата е е30 беше с м50 от е34 сега е с м52 от е36 за евс а и чипа от ключа знам само скороста трябва да разменя дефакто много ми помогна колега пак ти благодаря :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 15 Ное 2011, 7:36

за мен е гатанка за някой не що е то :dunno: м52 в е30 има ток на бубините и бенз на дюзите но не пали има някакви признаци да запали но не ще релето на ЕВС си цъква стартера си врътка но колата не запалва :banghead:
инсталацията е вързана по тази на колегата КИМ проверена 3/4 пъти видимо грешка няма :oops:
ако някой може да помогне ще съм му благодарен ако не по добре да не пише :nono:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 16 Ное 2011, 21:07

аз смених компа порати тази причина. проверете пак кабелите от буксата ти към авс-а, ско не е компа, ако трябва ги замерете 1 по 1
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 16 Ное 2011, 21:27

bebcho__ написа:аз смених компа порати тази причина. проверете пак кабелите от буксата ти към авс-а, ско не е компа, ако трябва ги замерете 1 по 1

мотора до преди седмица работи перфектно в е36цата метнах го в30ката и не запали евс а си работи -релето си цъква в дюзите има бензин , а на бубините има искра но не пали :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от azufo » 17 Ное 2011, 10:33

nesko написа:
bebcho__ написа:аз смених компа порати тази причина. проверете пак кабелите от буксата ти към авс-а, ско не е компа, ако трябва ги замерете 1 по 1

мотора до преди седмица работи перфектно в е36цата метнах го в30ката и не запали евс а си работи -релето си цъква в дюзите има бензин , а на бубините има искра но не пали :banghead:

я виж дали качва бензин бензиновата помпа ако не ще ти кажа какво трябва да направиш...
ако не е това объркал си евса по принцип за да отключиш компа ти трябва само 1 кабел другите са за стартера и тем подобни и по принцип не ти трябват....
ако не е и това да не си разкачил някой кабеляк при слагането или да си сменил температурния датчик на мотора с друг :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 17 Ное 2011, 15:31

azufo написа:
nesko написа:

я виж дали качва бензин бензиновата помпа ако не ще ти кажа какво трябва да направиш...
ако не е това объркал си евса по принцип за да отключиш компа ти трябва само 1 кабел другите са за стартера и тем подобни и по принцип не ти трябват....
ако не е и това да не си разкачил някой кабеляк при слагането или да си сменил температурния датчик на мотора с друг :mhihi:

като цяло нищо не е сменено по мотора бензин си има :yes: днес я закачиха на диагностика а тя показа само евс греша изчисти я човека но не пали пак :banghead: тества дюзите работят си бубините и те пускат искра но колата не пали :banghead: вазможно ли е при вързването на инсталацията да е допусната грешка която да пречи за самото запалване :dunno: с ЕВС а проблеми няма с бензина няма и с тока няма и защо не пали отговор пак няма :banghead:
компа ако е изпаткал дали ще има ток на бубините и бензин на дюзите :oops:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bebcho__ » 17 Ное 2011, 21:50

щом имаш ток и дюзи не би трябвало да е от компа. да не би да нямаш бензин?! :mhihi: в смисъл никви наченки ли няма да припали? огледахте ли кабелите от буксата към евс...да не да е било от евс1 към 2
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 18 Ное 2011, 7:22

bebcho__ написа:щом имаш ток и дюзи не би трябвало да е от компа. да не би да нямаш бензин?! :mhihi: в смисъл никви наченки ли няма да припали? огледахте ли кабелите от буксата към евс...да не да е било от евс1 към 2

има бензин първо това направих да и налея бензин евс а ок защото си има и искра и бензин :oops:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от azufo » 18 Ное 2011, 7:53

nesko написа:
bebcho__ написа:щом имаш ток и дюзи не би трябвало да е от компа. да не би да нямаш бензин?! :mhihi: в смисъл никви наченки ли няма да припали? огледахте ли кабелите от буксата към евс...да не да е било от евс1 към 2

има бензин първо това направих да и налея бензин евс а ок защото си има и искра и бензин :oops:

щом ти дава грешка в евс-а нещо не си го вързал кат хората ... :mhihi: а чипа от ключа взе ли си го че историята знае и такива случай :winky:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 18 Ное 2011, 11:04

да не си объркал вход и изход на бензина
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nesko » 18 Ное 2011, 17:53

Явор написа:да не си объркал вход и изход на бензина

не не сме объркали :D все пак ви благодаря за отговорите колата запали днес не знам каква беше причината да не пали но днес пръснах със спрей за стартиране който се ползва предимно за дизали и колата запали и вече си пали :lalala:
ще помоля само някой модератор ако иска да по изчисти моите мнения от темата на колегата :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 19 Ное 2011, 8:46

колеги ще го вместя тук че някои може да има подобен случаи..
става дума за едно М50 от е34.. в картера реално под маслената помпа се пада има един щит .. някаква алуминиева преграда която ми се откачи. залепянето и е малко сложно .. и ме съветват да не я слагам изобщо/
даите мнения/ тя каква роля играе? ако не я фиксирам добре има опасност да се разлепи след време и да направи поразии :paranoid:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bebcho__ » 19 Ное 2011, 9:00

ми тва според мен е да не се плиска прекалено маслото и ако евентуално има някви боклуци да се отаяват под тая преграда. на м52 мисля че беше направо за блока под вала хваната. аз не бих си играл да я слагам честно казано.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 19 Ное 2011, 9:07

тя е лепена ведъж.. и се е разлепила и не ми се рискува да я лепя пак.. че е с някакви нитове пресовани..
голям шит.
мисля да я махна.. че ако я забере веригата на маслената ще стане класическо положение :smoke:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30