Трансплантация на М52Б28 в Е30!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
Re: Трансплантация на М52Б28 в Е30!
само кабела за скороста на колата е друг ако двигатела е от е36 всичко останало е същото
а и 28цата има и евс и чип ако твойто м50 няма..
м50 чете на 14 пин скороста а м52ката на 9 това е разликата
а е30ката го дава този сигнал на 14 пин от нейната букса 

м50 чете на 14 пин скороста а м52ката на 9 това е разликата

- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
azufo написа:само кабела за скороста на колата е друг ако двигатела е от е36 всичко останало е същотоа и 28цата има и евс и чип ако твойто м50 няма..
м50 чете на 14 пин скороста а м52ката на 9 това е разликатаа е30ката го дава този сигнал на 14 пин от нейната букса
благодаря ти много колега

- nesko
- старши ентусиаст
-
за мен е гатанка за някой не що е то
м52 в е30 има ток на бубините и бенз на дюзите но не пали има някакви признаци да запали но не ще релето на ЕВС си цъква стартера си врътка но колата не запалва
инсталацията е вързана по тази на колегата КИМ проверена 3/4 пъти видимо грешка няма
ако някой може да помогне ще съм му благодарен ако не по добре да не пише

инсталацията е вързана по тази на колегата КИМ проверена 3/4 пъти видимо грешка няма

ако някой може да помогне ще съм му благодарен ако не по добре да не пише

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
аз смених компа порати тази причина. проверете пак кабелите от буксата ти към авс-а, ско не е компа, ако трябва ги замерете 1 по 1
- nesko
- старши ентусиаст
-
bebcho__ написа:аз смених компа порати тази причина. проверете пак кабелите от буксата ти към авс-а, ско не е компа, ако трябва ги замерете 1 по 1
мотора до преди седмица работи перфектно в е36цата метнах го в30ката и не запали евс а си работи -релето си цъква в дюзите има бензин , а на бубините има искра но не пали

nesko написа:bebcho__ написа:аз смених компа порати тази причина. проверете пак кабелите от буксата ти към авс-а, ско не е компа, ако трябва ги замерете 1 по 1
мотора до преди седмица работи перфектно в е36цата метнах го в30ката и не запали евс а си работи -релето си цъква в дюзите има бензин , а на бубините има искра но не пали
я виж дали качва бензин бензиновата помпа ако не ще ти кажа какво трябва да направиш...
ако не е това объркал си евса по принцип за да отключиш компа ти трябва само 1 кабел другите са за стартера и тем подобни и по принцип не ти трябват....
ако не е и това да не си разкачил някой кабеляк при слагането или да си сменил температурния датчик на мотора с друг

- nesko
- старши ентусиаст
-
azufo написа:nesko написа:bebcho__ написа:аз смених компа порати тази причина. проверете пак кабелите от буксата ти към авс-а, ско не е компа, ако трябва ги замерете 1 по 1
я виж дали качва бензин бензиновата помпа ако не ще ти кажа какво трябва да направиш...
ако не е това объркал си евса по принцип за да отключиш компа ти трябва само 1 кабел другите са за стартера и тем подобни и по принцип не ти трябват....
ако не е и това да не си разкачил някой кабеляк при слагането или да си сменил температурния датчик на мотора с друг
като цяло нищо не е сменено по мотора бензин си има

компа ако е изпаткал дали ще има ток на бубините и бензин на дюзите

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
щом имаш ток и дюзи не би трябвало да е от компа. да не би да нямаш бензин?!
в смисъл никви наченки ли няма да припали? огледахте ли кабелите от буксата към евс...да не да е било от евс1 към 2

- nesko
- старши ентусиаст
-
bebcho__ написа:щом имаш ток и дюзи не би трябвало да е от компа. да не би да нямаш бензин?!в смисъл никви наченки ли няма да припали? огледахте ли кабелите от буксата към евс...да не да е било от евс1 към 2
има бензин първо това направих да и налея бензин евс а ок защото си има и искра и бензин

nesko написа:bebcho__ написа:щом имаш ток и дюзи не би трябвало да е от компа. да не би да нямаш бензин?!в смисъл никви наченки ли няма да припали? огледахте ли кабелите от буксата към евс...да не да е било от евс1 към 2
има бензин първо това направих да и налея бензин евс а ок защото си има и искра и бензин
щом ти дава грешка в евс-а нещо не си го вързал кат хората ...

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
да не си объркал вход и изход на бензина

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- nesko
- старши ентусиаст
-
Явор написа:да не си объркал вход и изход на бензина
не не сме объркали

ще помоля само някой модератор ако иска да по изчисти моите мнения от темата на колегата

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колеги ще го вместя тук че някои може да има подобен случаи..
става дума за едно М50 от е34.. в картера реално под маслената помпа се пада има един щит .. някаква алуминиева преграда която ми се откачи. залепянето и е малко сложно .. и ме съветват да не я слагам изобщо/
даите мнения/ тя каква роля играе? ако не я фиксирам добре има опасност да се разлепи след време и да направи поразии
става дума за едно М50 от е34.. в картера реално под маслената помпа се пада има един щит .. някаква алуминиева преграда която ми се откачи. залепянето и е малко сложно .. и ме съветват да не я слагам изобщо/
даите мнения/ тя каква роля играе? ако не я фиксирам добре има опасност да се разлепи след време и да направи поразии

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
ми тва според мен е да не се плиска прекалено маслото и ако евентуално има някви боклуци да се отаяват под тая преграда. на м52 мисля че беше направо за блока под вала хваната. аз не бих си играл да я слагам честно казано.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
тя е лепена ведъж.. и се е разлепила и не ми се рискува да я лепя пак.. че е с някакви нитове пресовани..
голям шит.
мисля да я махна.. че ако я забере веригата на маслената ще стане класическо положение
голям шит.
мисля да я махна.. че ако я забере веригата на маслената ще стане класическо положение