Трансплантация на М52Б28 в Е30!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
Re: Трансплантация на М52Б28 в Е30!
ares2 написа:тя е лепена ведъж.. и се е разлепила и не ми се рискува да я лепя пак.. че е с някакви нитове пресовани..
голям шит.
мисля да я махна.. че ако я забере веригата на маслената ще стане класическо положение

Kолеги имам един въпрос , сложих в е30 м52ка колата запали вървеше си до преди 5-6 дни спрях я работеща днес се пробвах да запаля но не щеше
проверих на евс-а дали релето цъка , но то не цъкваше когато дам на контакт можели да се прецака от седене тоя евс
и имали начин да се измери самия евс дали е изгорял или просто чипа от ключа прави проблеми
Благодаря ви предварително

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
DENIS7455 написа:Kолеги имам един въпрос , сложих в е30 м52ка колата запали вървеше си до преди 5-6 дни спрях я работеща днес се пробвах да запаля но не щешепроверих на евс-а дали релето цъка , но то не цъкваше когато дам на контакт можели да се прецака от седене тоя евс
и имали начин да се измери самия евс дали е изгорял или просто чипа от ключа прави проблеми
![]()
пробва ли да го извадиш от буксата и пак да го сложиш и да размърдаш малко чипа и ринга?! да не да си го увил в някоя найлонова торбичка и да е направило конденз и да се е намокрил?
bebcho__ написа:DENIS7455 написа:Kолеги имам един въпрос , сложих в е30 м52ка колата запали вървеше си до преди 5-6 дни спрях я работеща днес се пробвах да запаля но не щешепроверих на евс-а дали релето цъка , но то не цъкваше когато дам на контакт можели да се прецака от седене тоя евс
![]()
пробва ли да го извадиш от буксата и пак да го сложиш и да размърдаш малко чипа и ринга?! да не да си го увил в някоя найлонова торбичка и да е направило конденз и да се е намокрил?
махнах буксата пак я сложих разбутах всичко но не цъка релето на ЕВС-а някой можели да обясни как точно да позиционирам чипа върху ринга да не е да сме го обърнали или сложили на далеко или много на близо знам ли и аз

за обвиването не бяха увити просто с изолирбанд бяха хванати едно към друго нещата , колата си вървеше спрях я за 5-8 дни и брадя са

моля ви помагайте

- zanko
- Потребител
-
- Кара: bmw e21

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
сложи го и ми звънни

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- SpeedKing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дърветата да ги боли!
- Мечтае да кара: по-бързо Е30
zanko написа::conf:Значи 6те слагам м52б28 в е21 ама тея жици е21 няма никакви букси има 1 кабел за стартера и това е ПОМОЩ
Просто вземи мотора със вътрешната инсталация на е36цата или вземи такава от е30 ако не целиш ретро интериор напрао цапвай 36цови или 30кови уреди , надали ще пасне вс без преправяне , там датчика за скороста на е21 да дифа ли е и т.н успех
ПС Имам инсталация свалена от Е30 цяла

Почивай В Мир Ечо !
- haho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 30-ки
- Детайли за колата: Отвратително друсаща , с неудобни седалки , ненужно големи спирачки и джанти , много черен спрей и някой друг кон под капака.
DENIS7455 написа:bebcho__ написа:DENIS7455 написа:Kолеги имам един въпрос , сложих в е30 м52ка колата запали вървеше си до преди 5-6 дни спрях я работеща днес се пробвах да запаля но не щешепроверих на евс-а дали релето цъка , но то не цъкваше когато дам на контакт можели да се прецака от седене тоя евс
![]()
махнах буксата пак я сложих разбутах всичко но не цъка релето на ЕВС-а някой можели да обясни как точно да позиционирам чипа върху ринга да не е да сме го обърнали или сложили на далеко или много на близо знам ли и аз![]()
за обвиването не бяха увити просто с изолирбанд бяха хванати едно към друго нещата , колата си вървеше спрях я за 5-8 дни и брадя са
![]()
моля ви помагайте
Ако сте се мъчили да я палите с паднал/падащ акумулатор или с помоща на съседа и кабели от бензиностанцията за 18лв е много вероятно да сте изгорили самия ЕВС.
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
Ако сте се мъчили да я палите с паднал/падащ акумулатор или с помоща на съседа и кабели от бензиностанцията за 18лв е много вероятно да сте изгорили самия ЕВС.[/quote]
няма проблеми с ЕВС а просто е не е била масата стабилна всичко се оправи колата си запали от ново
няма проблеми с ЕВС а просто е не е била масата стабилна всичко се оправи колата си запали от ново

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
вместо "вин"...на бмвто трябва да е чукнато.." NO INDIAN'S "

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
Явор написа:вместо "вин"...на бмвто трябва да е чукнато.." NO INDIAN'S "
ами има логика то аман от много знаещи и можещи майстори

- hipo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само COUPE-та
- Мечтае да кара: М3 pick up
Коя въздушна кутия(за въздушния филтър) пасва най - добре?

Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
ето един подробно обяснен проект m52b25tu в е30 с всички кабеляци и ЕВС-а http://e30parts.ru/forum/10-10-7 разгледайте всичките страници 

DENIS7455 написа:Kолеги имам един въпрос , сложих в е30 м52ка колата запали вървеше си до преди 5-6 дни спрях я работеща днес се пробвах да запаля но не щешепроверих на евс-а дали релето цъка , но то не цъкваше когато дам на контакт можели да се прецака от седене тоя евс
![]()
пробвай да зачистиш всички токови връзки и провери кабелите които си вързвал дали всичко е дава добра връзка ,най добрия варянт е на запояване на всички връзки
- NIKI_TIPO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30 COUPE
- Мечтае да кара: Е30 COUPE
- Детайли за колата: M пакет
коелеги,въпрос имам,досега колата ми беше с м50б20 мотор от е36,сложих м52б28 и немога да разбера по коя схема да гледам за кабелите,от купето има кръгла букса която е преправена за м50б20 ковия мотор...някакви насоки съвети благодаря