E30 M3 размисли
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
MaXo написа:Няма какво да се извиняваме ... отговори ми според теб, кое ще бъде по-бързо на Ринга ... сток М3 е30 ... или нормална Е30ка с наляти в нея пари ...може и да не е турбо. Може даже да е с насаден силен атмосферен мотор...
Колата може да държи цена поради това, че е рядка и има колекционерска стойност ... ама да наблягате, че тва е цената щото е мнооо бърза на писта ... аре моля ви.Да не показвам как сток М3ка Е30 яде пердах от сток Ланча Делта Интеграле на писта ... та явно в сток състояние не са големи биячи по пистите.
Първо никой не набляга че цената е висока защото колата е бърза на писта... Цената е такава защото това е хомологиран за европейските пистови състезания автомобил, който има десетилетия традиции в моторспорта и има стойност за хора които ценят автомобилната история в спорта... Както казах по-назад един автомобил не е само голи цифри и показатели... Автомобила за да доставя емоции и удоволствие трябва да има душа, традиции и замисъл... Замисъла на М3ката е да е състезателен автомобил и е много по-такъв от всеки подобряван от бай Гошо от Горубляне Моторспорт, примерно. Никога едно нормално Е30 няма да носи толкова идея и моторспорт в душата си... Точно както и един наточен Голф няма да стане Бугати Вейрон... Точно както и твоя Нисан няма да стане GTR колкото и да го тунинговаш... Аз лично нито едно Делта Интеграле на видях на Nurburgring не знам къде си виждал да тупа М3ки... По ралитата може... Но бърз пистов автомобил с 4х4 не съм срещал... Както и да е , да не се отклоняваме... Всяка Е30 може да бъде бърза и за писта... Но аз пак казвам, хората по света използват истински спортни автомобили за истински пистови състезания и нищо друго от семейство 3серия не е такъв освен М3... Да може да има бързи Е30ки в ниските класове, може да има бързи реактивни голфове и астри но никой от тях не е истински състезателен автомобил като тези създадени за това... Никъде по света по лицензираните състезания от международните шампионати хората не карат с присаждани мотори и тунингирани коли по гаражите...
Разберете това, защото докато си мислим тук в БГ че сме велики тунингисти, че колите ни са страшно бързи и мощни, ще изоставаме от света с невероятна скорост... Там нещата са светлинни години преди нас и хората мислят и гледат на моторспорта както трябва... Там колите са такива каквито трябва да бъдат, карат се както трябва и където трябва... Точно понеже тук не сме виждали такова нещо няма и как да го разберем...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
DrivinGGoD написа:
...А пилота му със сигурност няма никой в кабинката... Щом се прозява при настигане на изпреварващи се 997 GT3 RS Cup и Merc SLR... Адаш ти знаеш за какво става въпрос...
Тоя вЕрно има само въздух между ушите... Човекът е единия от тест-драйвърите на БМВ, който е работил по Z4M Coupe. Още една причина да му се кефя от всякъде. Най-достойна за уважение е 318-ИСката, която просто цепи мрака със сток мотор и 20к Евро бюджет за всичко...
Power is Nothing Without Insanity
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Alex 320i Cabrio написа: Най-достойна за уважение е 318-ИСката, която просто цепи мрака със сток мотор и 20к Евро бюджет за всичко...
Той каза че със сток is-ката само подготвена за състезание но с пломбиран 136кс. мотор прави 8:04 на Ринга,а Мюлер дето ни вози на РингТаксито каза че личния му рекорд на пистата е с Е46 М3 CSL и е 8:14

Та кво викахте за бегачките, пистите и тунингите?

- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Evelin Cotsev написа:я кажете нещо повече за това м3 с мотор от м1
Ъ-Ъ-Ъ-ъ-ъ-ъ... ми много е бърза...

7:20 пълна обиколка на Ринга
М88 мотор от М1 Прокар
Гетраг 265 скорости от М1 Прокар
Предни спирачки от Порше 928 ГТС с 355мм х 33мм дискове
Задни спирачки от Порше 996С2 с 320мм х 28мм дискове
АТС 18" х 10" Джанти
Къстъм окачване
Пластмасови врати и капаци
Лексанови прозорци
Триангулирана клетка
Седалки
Колани
Това е...

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,снимки,
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Alex 320i Cabrio написа:Evelin Cotsev написа:я кажете нещо повече за това м3 с мотор от м1
Ъ-Ъ-Ъ-ъ-ъ-ъ... ми много е бърза...![]()
М88 мотор от М1 Прокар
АТС 18" х 10" Джанти
Къстъм окачване
Лексанови прозорци
Триангулирана клетка
Седалки
Колани
Това е...

It`s party time !
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
Evelin Cotsev написа:
![]()
а няква имформация кви пари е излезнало това чудо ?
Mного... Забрави... Няма кой да я прави...
Този мотор е толкова далеч от стандартния М88, че не е истина...
Ето ти пример - Тротълите са плъзгащи се, а не с пеперудка, като на твоята. Инжекционът е механичен - Кюгелфишер, а не Мотроник като твоята. Адски капризен и в БГ няма кой да го направи / настрои, и тн.т.
Снимки - сигурен съм, че Сашо има, както и Браво (Злати)...
Последна промяна Alex 320i Cabrio на 17 Сеп 2008, 19:25, променена общо 1 път
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
щAlex 320i Cabrio написа:Evelin Cotsev написа:Alex 320i Cabrio написа:Evelin Cotsev написа:я кажете нещо повече за това м3 с мотор от м1
Ъ-Ъ-Ъ-ъ-ъ-ъ... ми много е бърза...![]()
М88 мотор от М1 Прокар
АТС 18" х 10" Джанти
Къстъм окачване
Лексанови прозорци
Триангулирана клетка
Седалки
Колани
Това е...
![]()
а няква имформация кви пари е излезнало това чудо ?
Mного... Забрави... Няма кой да я прави...
Този мотор е толкова далеч от стандартния М88, че не е истина...
Ето ти пример - Тротълите са плъзгащи се, а не с пеперудка, като на твоята. Инжекционът е механичен - Кюгелфишер, а не Мотроник като твоята. Адски капризен и в БГ няма кой да го направи / настрои, и тн.т.
Снимки - сигурен съм, че Сашо има, както и Браво (Злати)...
Аз питам просто от интерес. Ясно е че парата е мноого голяма която се хвърля по такъв автомобил. Евала на хората които са го направили

It`s party time !
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
Evelin Cotsev написа:
чудя се няма ли някои извратеняк дето да е набил в10 мотора от м6 в е30-ка и въобще възможно ли е да стане
Аз знам за С62 в Е30 с хедърси и ремап до 450кс... Ма вървяла само настрани...
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Alex 320i Cabrio написа:Evelin Cotsev написа:
чудя се няма ли някои извратеняк дето да е набил в10 мотора от м6 в е30-ка и въобще възможно ли е да стане
Аз знам за С62 в Е30 с хедърси и ремап до 450кс... Ма вървяла само настрани...
то и така не е лошо

It`s party time !
- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
DrivinGGoD написа:Първо никой не набляга че цената е висока защото колата е бърза на писта... Цената е такава защото това е хомологиран за европейските пистови състезания автомобил, който има десетилетия традиции в моторспорта и има стойност за хора които ценят автомобилната история в спорта... Както казах по-назад един автомобил не е само голи цифри и показатели... Автомобила за да доставя емоции и удоволствие трябва да има душа, традиции и замисъл... Замисъла на М3ката е да е състезателен автомобил и е много по-такъв от всеки подобряван от бай Гошо от Горубляне Моторспорт, примерно. Никога едно нормално Е30 няма да носи толкова идея и моторспорт в душата си...
Аз пак питам колко общо има сток М3ката с тези от състезанията? Когато говорим за състезателен автомобил ... според мен цифрите и показателите са от голямо значение ... и ако Е30ката на бай Гошо е по-бърза ... то за мен неговата Е30ка носи по-състезателна душа.

DrivinGGoD написа:Аз лично нито едно Делта Интеграле на видях на Nurburgring не знам къде си виждал да тупа М3ки... По ралитата може... Но бърз пистов автомобил с 4х4 не съм срещал... Както и да е , да не се отклоняваме...
Гледал съм един тест на Файф гиър ... и там на тяхната пистичка Интегралчето пребори М3ката Бързи пистови коли състезателни ... дам на задно ... но при уличните бегуни ... стриит лигъл .... нещата са в полза на тия с 4х4. Въпреки, че ГТР-а дава 7.38 мисля ... и си е стандартна кола, която може всеки да си закупи и кара по улиците ...
DrivinGGoD написа:Всяка Е30 може да бъде бърза и за писта... Но аз пак казвам, хората по света използват истински спортни автомобили за истински пистови състезания и нищо друго от семейство 3серия не е такъв освен М3... Да може да има бързи Е30ки в ниските класове, може да има бързи реактивни голфове и астри но никой от тях не е истински състезателен автомобил като тези създадени за това... Никъде по света по лицензираните състезания от международните шампионати хората не карат с присаждани мотори и тунингирани коли по гаражите...
Е кое определя една кола, дали е истинска спортна ... за мен това е резултатите, които дава ... времената.

DrivinGGoD написа:Разберете това, защото докато си мислим тук в БГ че сме велики тунингисти, че колите ни са страшно бързи и мощни, ще изоставаме от света с невероятна скорост... Там нещата са светлинни години преди нас и хората мислят и гледат на моторспорта както трябва... Там колите са такива каквито трябва да бъдат, карат се както трябва и където трябва... Точно понеже тук не сме виждали такова нещо няма и как да го разберем...
Еми като няма писти ... няма и развитие ... нормално, но развитието минава през перформънса ... а не каране на сток заводски "състезателни" автомобили... било то и М3ки

без реклами в подписа...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
MaXo написа: Еми като няма писти ... няма и развитие ... нормално, но развитието минава през перформънса ... а не каране на сток заводски "състезателни" автомобили... било то и М3ки
дааа то и за тва в пистовия и планинския шампионат има по 3 коли в клас щото всички са тунингисти и вместо да карат само се чудат кво да си направят по-колата

развитието минава през карането - в чужбина хората имат шампионати с еднакви сток коли, които иначе нямат претенции за спортни дори
за М3-то надявам се един ден да мога да си позволя да имам такава колкото и банално да ти звучи

аре успех!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
[/quote]MaXo написа:DrivinGGoD написа:Първо никой не набляга че цената е висока защото колата е бърза на писта... Цената е такава защото това е хомологиран за европейските пистови състезания автомобил, който има десетилетия традиции в моторспорта и има стойност за хора които ценят автомобилната история в спорта... Както казах по-назад един автомобил не е само голи цифри и показатели... Автомобила за да доставя емоции и удоволствие трябва да има душа, традиции и замисъл... Замисъла на М3ката е да е състезателен автомобил и е много по-такъв от всеки подобряван от бай Гошо от Горубляне Моторспорт, примерно. Никога едно нормално Е30 няма да носи толкова идея и моторспорт в душата си...
Аз пак питам колко общо има сток М3ката с тези от състезанията? Когато говорим за състезателен автомобил ... според мен цифрите и показателите са от голямо значение ... и ако Е30ката на бай Гошо е по-бърза ... то за мен неговата Е30ка носи по-състезателна душа.И все пак всичко направено от човек ... може да бъде повторено или дори подобрено в град Перник...
![]()
Не сериозно ... защо смятате, че по-добро Е30 не може да има ... все едно е паднало от небето и човек не го е правил... неповторимо.
Какво има М3ката Е30, с което не може да се сдобие нормална Е30ка ... раздути калници ли?
Нима смяташ, че не може да се подобре управлението?Или, че по-добро от сток мотора няма?
DrivinGGoD написа:Аз лично нито едно Делта Интеграле на видях на Nurburgring не знам къде си виждал да тупа М3ки... По ралитата може... Но бърз пистов автомобил с 4х4 не съм срещал... Както и да е , да не се отклоняваме...
Гледал съм един тест на Файф гиър ... и там на тяхната пистичка Интегралчето пребори М3ката Бързи пистови коли състезателни ... дам на задно ... но при уличните бегуни ... стриит лигъл .... нещата са в полза на тия с 4х4. Въпреки, че ГТР-а дава 7.38 мисля ... и си е стандартна кола, която може всеки да си закупи и кара по улиците ...DrivinGGoD написа:Всяка Е30 може да бъде бърза и за писта... Но аз пак казвам, хората по света използват истински спортни автомобили за истински пистови състезания и нищо друго от семейство 3серия не е такъв освен М3... Да може да има бързи Е30ки в ниските класове, може да има бързи реактивни голфове и астри но никой от тях не е истински състезателен автомобил като тези създадени за това... Никъде по света по лицензираните състезания от международните шампионати хората не карат с присаждани мотори и тунингирани коли по гаражите...
Е кое определя една кола, дали е истинска спортна ... за мен това е резултатите, които дава ... времената.Аз предпочитам да карам кола дето не е била създадена като състезателна, ако тя е по-бърза от тази, която е била създадена като състезателна.
Даже ще ми е по-гот, че е станала такава след моята намеса ... а не съм си взел готова бърза кола. И все пак нека излезе тази Е30ка да запише едно време на Калояново да я видим колко състезателна е ... да не се окаже по-бавна от бялата плевенска Е30ка 318ис ... може Дифчо да я покара да видим какво време ще запише.Да не се окаже, че бялото зверче е станало по-състезателно?
И като говориш за лицензирани състезания ... дали някой ще я купи за да участва на такива състезания?Пък и има класове хоби кар ... там си правиш каквото искаш... в случая тази М3ка с време 7.20 е с присаден мотор ... тунингарена в някой гараж ... нали така?
DrivinGGoD написа:Разберете това, защото докато си мислим тук в БГ че сме велики тунингисти, че колите ни са страшно бързи и мощни, ще изоставаме от света с невероятна скорост... Там нещата са светлинни години преди нас и хората мислят и гледат на моторспорта както трябва... Там колите са такива каквито трябва да бъдат, карат се както трябва и където трябва... Точно понеже тук не сме виждали такова нещо няма и как да го разберем...
Еми като няма писти ... няма и развитие ... нормално, но развитието минава през перформънса ... а не каране на сток заводски "състезателни" автомобили... било то и М3ки
Максо може да си прав, но наистина са малко хората които ще си купят такава кола и ще я карат по писта. Повечето ще си я карат за кеф еи така и ще си я пазят повече като рядко срещан и интересн автомобил . Коя е тази 318ис не знам , ония ден се пускахме с 2.7тди ауди а6 ръчка без куатро на около 1.5-2 километра ( отсечката от техномаркет на 4км в Пловдив до колелото посока пазарджи) и бмв-то би с доста. Мерено е и с вр6 и голфа пада по лошо от аудито. И все пак това е сток кола а сигурно това 318 ис е барано.

It`s party time !
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
MaXo написа:DrivinGGoD написа:Аз лично нито едно Делта Интеграле на видях на Nurburgring не знам къде си виждал да тупа М3ки... По ралитата може... Но бърз пистов автомобил с 4х4 не съм срещал... Както и да е , да не се отклоняваме...
Гледал съм един тест на Файф гиър ... и там на тяхната пистичка Интегралчето пребори М3ката Бързи пистови коли състезателни ... дам на задно ... но при уличните бегуни ... стриит лигъл .... нещата са в полза на тия с 4х4. Въпреки, че ГТР-а дава 7.38 мисля ... и си е стандартна кола, която може всеки да си закупи и кара по улиците ...
http://www.youtube.com/watch?v=OiYL4D6qdbg
Ето го клипчето на Фифт Гиър, но добре си казал, "пребори М3ката"..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!