Светещи халогени при завой
Модератор: bum_bum
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zubcho
- старши ентусиаст
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Светещи халогени при завой
Мисля, че ще е по лесно да се върже към мигачите. Само дето не знам как ще стане да си отчита скороста и да не включва халогена над 25 км/ч, защото идеята на това нещо, е като правиш завой и да ти освети от страната, която е завоя да не удариш някой/нещо без да искаш.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Tigar1972
- кандидат ентусиаст
- Кара: влака
- Мечтае да кара: самолет с духалка :)
На мен идеята ми е супер и ако некой предложи нещо ще си го направя , аз даже искам да се включват халогените с мигача дори и да не под 25 км , според мен няма значение скороста !
- IAV
- младши ентусиаст
- Кара: E39 528iA
абе младежи ако се замислите тая система дето я мислите не работи при леки корекции на волана а само при по остри завои близки до 90 градуса или по големи!
Мисля че ще изглежда доста смешно да караш с 150++ ,да тръгнеш да задминаваш кола и да ти светне халогена !!!Смях!
А тази система която сте видели както написаха колеги работи при скорост до 50 - 60 км/ч.!
Да не говорим че е голяма тъпня!
Успех!
Мисля че ще изглежда доста смешно да караш с 150++ ,да тръгнеш да задминаваш кола и да ти светне халогена !!!Смях!
А тази система която сте видели както написаха колеги работи при скорост до 50 - 60 км/ч.!
Успех!
BMW Service Team
IAV написа:абе младежи ако се замислите тая система дето я мислите не работи при леки корекции на волана а само при по остри завои близки до 90 градуса или по големи!
Успех!
Именно затова им написах че трябва микроконтролерче да следи оборотите на волана(като се знае предварително колко са до пълно завъртане) за да знае кога колко е навит волана и кога да светка съответния халоген...
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
IAV написа:абе младежи ако се замислите тая система дето я мислите не работи при леки корекции на волана а само при по остри завои близки до 90 градуса или по големи!
Успех!
Точно заради това системата ще се прави да работи до 30км в час...
- стан
- старши ентусиаст
- Кара: '94 Opel Corsa B
На мен днеска ми дойде друга идея, може да се направи един реостат, подобен на тоя дето е за реглажа на силата на светене на таблото, да контактува с кормилния прът и по този начин да се върти. Да се нагласи когато съпротивлението е в някакви граници модул да изключва и двата халогена, при навиване на волана съответно съпротивлението нараства и някакъв модул включва съответния халоген, а при навиване в обратната посока съответно съпротивлението намалява и се пуска другия халоген. Съответно ще трябват тестове докато се намери подходящия начин на контактуване и подходящ реостат, колелце и т.н. Модула как може да стане никаква идея нямам, но знам че не е проблем да се направи. Ще може да се регулира и при колко навит волан да почва да свети халогена, което само по себе си премахва нуждата да се гледа скоростта, понеже волана се върти повече от половин оборот само до 30-40км/ч (в нормални условия де )
Изработих неграмотна схема, дано поне някой успее да ме разбере
Изработих неграмотна схема, дано поне някой успее да ме разбере
аз я имам/съм имал тази опция на няколко от возилата ми - най-редовно ме спират... "господине не ви работи единия халоген"... иди обяснявай, че тъкмо си завил и след малко ще угасне...
повече проблеми (губят ми времето) от колкото полза... аз ако съм на тебе изобщо няма да се занимавам
повече проблеми (губят ми времето) от колкото полза... аз ако съм на тебе изобщо няма да се занимавам
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2