Блокирали колела на задният мост
Модератор: Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=34&fg=10
Майко мила , човек се учи докато е жив , не съм предполагал ,че има Е34 с барабани
Тук има някакво противоречие ,защото във всички каталози , официални на БМВ през всичките години на производство пише за серийно поставяне на анти блокираща система на спирачките
Георги Пенчев
Майко мила , човек се учи докато е жив , не съм предполагал ,че има Е34 с барабани
Георги Пенчев
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Penchev написа:http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=HA11&mospid=47367&hg=34&fg=10![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Майко мила , човек се учи докато е жив , не съм предполагал ,че има Е34 с барабаниТук има някакво противоречие ,защото във всички каталози , официални на БМВ през всичките години на производство пише за серийно поставяне на анти блокираща система на спирачките
![]()
Георги Пенчев
В едни авточасти ме попитаха дали съм с барабани... и аз се учудих, но проверих.
Доколкото разбирам линка потвърждава съществуването им, а не го опровергава...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Penchev написа:http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=HA11&mospid=47367&hg=34&fg=10![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Майко мила , човек се учи докато е жив , не съм предполагал ,че има Е34 с барабаниТук има някакво противоречие ,защото във всички каталози , официални на БМВ през всичките години на производство пише за серийно поставяне на анти блокираща система на спирачките
![]()
Георги Пенчев
Хората са сметнали,че когато двигател за Лада е сложен на BMW ,може и спирачките да са като на Лада.
- Penchev
- Сватбаря
-
dokie написа:Penchev написа:http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=HA11&mospid=47367&hg=34&fg=10![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Георги Пенчев
В едни авточасти ме попитаха дали съм с барабани... и аз се учудих, но проверих.
Доколкото разбирам линка потвърждава съществуването им, а не го опровергава...
Под противоречие имах впредвид ,че БМВ ползва само дискови спирачки за антиблокиращи системи
Ники Николов и останалите колеги с 1,8 литрови двигатели - с какви спирачки сте на задният мост и имате ли ABS ?
-----------------------
*ръчна - такава ,че като дръпнеш от 80 км/ч и да хукне колата настрани с вратите
Георги Пенчев
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
жоре абс-а не е сериен в началото явно, защото първя носач дето взех за комбито от никола се оказа че е бил от кола без абс(съответно не стана) и после се връщах да взема друг от него който е от по-нова кола с абс, става дума за 520 м50 
- Penchev
- Сватбаря
-
Значи това е най-лошото
С излизането на пазара БМВ обявяват ,че моделното семейство е с АБС серийно
Аз имам едно обяснение за себе си ,незнам колко ще се окаже вярно
в Немският автопазар може да се срещнат автомобили ,които са голи на врабче ,защото немците може да са техническа нация номер 1 за мен ,но са най-големите скръндзи и смотаняци
Виждал съм Е38 с врътки на отоплението и без климатик
без задни ел.стъкла
('зЕми още един) ,Е65 735i на много малко километри и от първите произведени (колата искаше да купува Иво SKISA) ,но с уникално малко копчета за модела на таблото и без няколко екстри ,от което аз онемях ... Аз лично от там само ///М5 бих си купил ,никакъв друг автомобил
за всички останали Швейцария ...
Има явно и още нещо - всяка фирма си води някаква политика на местно ниво по държавите - имам един уникален каталог за 88/89 година ,Френски L'automobile magazine в който Е34 е представен като най-новия модел на компанията и там е едно от местата където ,че АБС-а е сериен.Много смотан народ са горките - господ им дал ъкъл като бръснач за техника ,но в следващия момент сами се препъват
Георги Пенчев
Аз имам едно обяснение за себе си ,незнам колко ще се окаже вярно
без задни ел.стъкла
('зЕми още един) ,Е65 735i на много малко километри и от първите произведени (колата искаше да купува Иво SKISA) ,но с уникално малко копчета за модела на таблото и без няколко екстри ,от което аз онемях ... Аз лично от там само ///М5 бих си купил ,никакъв друг автомобил Има явно и още нещо - всяка фирма си води някаква политика на местно ниво по държавите - имам един уникален каталог за 88/89 година ,Френски L'automobile magazine в който Е34 е представен като най-новия модел на компанията и там е едно от местата където ,че АБС-а е сериен.Много смотан народ са горките - господ им дал ъкъл като бръснач за техника ,но в следващия момент сами се препъват
Георги Пенчев
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
спирачки
Колега,
Извинявай значи съм в грешка за разпределителя , той просто не е отзад, както при соц. возилата, ако нямаше такъв клапан съотношенията между предните и задните усилие за спиране ще е 50-50 % . ПОМИСЛИ над това.
Освен това аз съвсем не съм сигурен че има ABS и на задните колела, а само на предните, защото ако съотноешението на спиране е 60-40 (както би трябавало да е), както съм го учил в Хенри Форд (Вилхелм Пик) просизводитлеите не слагат ABS от зад.
Стига с приказките. Щом няма клапан от зад значи е друаде. ОСвен това аз исказах предположение и вземи отиди на майстор, който е ремонтиал коли след 2000г. ВСе от някъде набива въздух в системата. Ще трябва да отделиш доста време за това. Сори.

Извинявай значи съм в грешка за разпределителя , той просто не е отзад, както при соц. возилата, ако нямаше такъв клапан съотношенията между предните и задните усилие за спиране ще е 50-50 % . ПОМИСЛИ над това.
Освен това аз съвсем не съм сигурен че има ABS и на задните колела, а само на предните, защото ако съотноешението на спиране е 60-40 (както би трябавало да е), както съм го учил в Хенри Форд (Вилхелм Пик) просизводитлеите не слагат ABS от зад.
Стига с приказките. Щом няма клапан от зад значи е друаде. ОСвен това аз исказах предположение и вземи отиди на майстор, който е ремонтиал коли след 2000г. ВСе от някъде набива въздух в системата. Ще трябва да отделиш доста време за това. Сори.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
тя че ще ходи на майстор то е ясно ама според мен не може да е въздух защото ще пропада педала до край и няма да спира а при мен не спирането е проблем а тръгването,педала е супер твърд и има малък ход от около 5см и колата спира но спират повече задните вчера си играх не едно нанадолнище и като пусна спирачките и мърда от зад което ме навежда на мисълта че задните спират по силно.предполагам че онова тройниче което е от доло се е напълнило с мизерия сигурно спирачната течност е още заводската.
понеделник влиза в бокса по последни данни и тогава ще може да се каже по точно от какво е.
понеделник влиза в бокса по последни данни и тогава ще може да се каже по точно от какво е.
Bratochka Racing Team!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: спирачки
vodach написа:Колега,
Колега, сигурно се шегуваш ,че може да има датчици за ABS само от пред-тогава цялата система се обезсмисля.Изглежда във Вилхелм Пик е имало доста необразован преподавател щом ви е учил на нещо подобно
И за да те успокоя напълно ,точно ABS определя спирачното усилие на всяко едно колело, в зависимост от редица фактори,което е много по-съвършенно от някакво процентно разпределение между предните и задните колела.Затова и кола като BMW се произвежда фабрично с ABS .
Колега obsessed ,просто смени спирачната течност и всичко ще се оправи-гледай в сервиза да не ти наприказват куп глупости и да ти вземат няколкостотин лева безсмисленно.
- vodach
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:vodach написа:Колега,
Колега, сигурно се шегуваш ,че може да има датчици за ABS само от пред-тогава цялата система се обезсмисля.Изглежда във Вилхелм Пик е имало доста необразован преподавател щом ви е учил на нещо подобно
И за да те успокоя напълно ,точно ABS определя спирачното усилие на всяко едно колело, в зависимост от редица фактори,което е много по-съвършенно от някакво процентно разпределение между предните и задните колела.Затова и кола като BMW се произвежда фабрично с ABS .
Колега obsessed ,просто смени спирачната течност и всичко ще се оправи-гледай в сервиза да не ти наприказват куп глупости и да ти вземат няколкостотин лева безсмисленно.
Изкушаваш ме да ти отговоря Колега,
Накарай някой да блокира колета пред теб, демак да набие спирачки , а ти стой от страни, да видим на кои колела е сложен ABS. И понеже си умно момче, ще ти предложа да прочетеш за traction control system (TCS) известна още като Anti-Slip Regulation (ASR). Това, за твое сведение, е следващото поколени на ABS-а.
Нашия човек отазд има нормална спирчана ситема и аз честно казано се изнедавам защо задните сработват по-бързо от предните и защо налягането от зад е по-силно то предното тъпа работа....
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Не искам да влизам в спора, а просто да спомогна за изясняването ... доколкото мога.
Тракшън контрола и ASR-a са на друг принцип и въпреки, че използват (не задължително) датчиците на АБС-а имат малко по-различен начин на действие и цел:
http://en.wikipedia.org/wiki/Traction_control
Що се касае до Вилхелм Пик - не зная кой какво е учил и учи, но определено има АБС - системи и на четирите колела (на моята е34 вече почвам да се съмнявам, ама ще взема да се мушна отдолу да видя)
- има (видях)
http://www.abs-education.org/faqs/faqindex.htm
Тракшън контрола и ASR-a са на друг принцип и въпреки, че използват (не задължително) датчиците на АБС-а имат малко по-различен начин на действие и цел:
http://en.wikipedia.org/wiki/Traction_control
Що се касае до Вилхелм Пик - не зная кой какво е учил и учи, но определено има АБС - системи и на четирите колела (на моята е34 вече почвам да се съмнявам, ама ще взема да се мушна отдолу да видя)
http://www.abs-education.org/faqs/faqindex.htm
Последна промяна dokie на 26 Окт 2008, 1:04, променена общо 1 път
- vodach
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:vodach написа:Колега,
Зветико,
Дължа ти голямо извинение!
Бимата Е34 има ABS и от зад. Днеска се заврях от долу да видя кой тампон ми е скъсан на носча, и видях зъбното колело на задните полуоски на ABS-a.
Заблуждението ми е дошло от една Ланчия и неква фреснка кочина. Те нямаха ABS от зад., макар и по-нова година от моето.
- Penchev
- Сватбаря
-
^
Бях поизпуснал темата , и се радвам когато някой признае грешката си
На всяка една главина , за всяко едно колело има зъбен венец и датчик на спирачната система и всички тези 4 датчика подават импулси във всеки един момент до модула дали при спиране няма разминаване в оборотите на колелата и ако има системата сработва ... малко кофтито е ,че редуцира спирачното усилие към всички колела ,но все пак говориме за по-ранна версия анти блокираща система ... Хората от Мюнхен бяха първите ,които въведоха корнъринг брейк систем в Z8 ,която се бореше за пръв път със законите на физиката и разпределяше спирачното усилие в реално време в завой ,така че по-внезапното спиране в завой с висока скорост да не разбалансира каросерията...
Мен лично нищо не ме учудва във Френски автомобил ,просто са профани и техническа нация "кръгла нула"
Георги Пенчев
Бях поизпуснал темата , и се радвам когато някой признае грешката си
Мен лично нищо не ме учудва във Френски автомобил ,просто са профани и техническа нация "кръгла нула"
Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Penchev написа:.......
Мен лично нищо не ме учудва във Френски автомобил ,просто са профани и техническа нация "кръгла нула"![]()
Георги Пенчев
Айде насипа с лопатата и ръчната количка по франсетата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3