Висок разход на 525tds

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: Висок разход на 525tds

Мнение от slavianko » 14 Яну 2006, 17:46

Колега колата ти си е с абсолютно нормален расход. Аз лично карам ТДС автоматик и не мога да падна зимата под 13 разход. Лятото ще ти свали 1-2. Иначе ТДС-ките с ръчна кутия горят по-малко. И винаги я оставяй да работи 5мин. сутрин. И не я юркай докато не загрее. Че да не плачеш после и да търсиш глави. Това че не трябва да работи много на място наистина е вярно но е за предпочитане поне докато леко загрее.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 16 Яну 2006, 10:14

Добре момци щом казвате така е.Обаче пропуснах да пиша че отвреме на време мотора както си работи нормално на празен ход и започне да притриса.Това го прави само когато е загрял и не всекидневно а когато си поиска.Като му дам газ се изфорсира без проблем ама претриса на празен ход.А по-принцип дигат ли чернилка отзад като ги понастъпеш малко щот ми се струва че мойта си понакажда бая отзад :mhihi: Сега сам и сипал една добавка за излъскване на дюзи подарак от Германия от Дедо :mhihi: и ша вида имали промяна.А между другото той(Дедо)е стар тираджия и ми вика зетко сложи малко масалце в нафтата и ша видиш как и разход пада и двг.започва да бачка по-мазно.Вие какво ще кажете :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 16 Яну 2006, 10:24

ха притрисането го имах и аз оказа се от някви чаркове на помпата иди да ти я погледнат а масалце не слагай щото дюзите се запичат

Аватар

Мнение от dinozab » 16 Яну 2006, 11:19

mla86 написа:ха притрисането го имах и аз оказа се от някви чаркове на помпата иди да ти я погледнат а масалце не слагай щото дюзите се запичат

Скъпичак ли ти излезе ремонта на помпота и доста ли е сложен. :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 17 Яну 2006, 15:44

Ако пуши черно си перфектен. Ако е бяло тогава не е добре. Иначе и аз като обуя оловните обувки и при мене бая пуши.

Аватар

Мнение от dinozab » 17 Яну 2006, 16:25

Черно черно само пуши и то само ако натискам кик-дауна :mhihi: иначе с нормално набирани няма кадежици отзад.А за бялото знам щот сам гледал как пушат все едно кумине на ТЕЦ Марица изток 2 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

пс.А и да кажа оня ден ми превартя шайбата и като я нацепих кочината с 200 и сега имам чувството че започна да връви по глатко :mhihi: :mhihi: :mhihi: Да не би дюзичките да са се продухали и сега да е по добре :?:

Потребител
Аватар

Мнение от m10 fan » 20 Яну 2006, 10:15

Извинявам се че малко ще изместя темата,но имам абсолютно същия проблем самоче колата не е БМВ ,а само моторът и е от бмв "сметам знаете" :mhihi: или се досещате за кой чиреп става вапрос ,а именно Опел Омега. та проблема е както каза колегата двигателя тресе,но не от време на време ,а постоянно на празен ход.Иначе си бачка перфектно бяга норомално реже се добре относно харченето както всички по-горе описаха той просто си харчи толкова(колата също е автомат 4-и скоростен)на градско 12 ;13 извън градско с бавно каране 8 със спортен режим и вдигане на 200 200 и нещо кам 12.5 а този двигател е даже с 10 коня по-малко от този на БМВ-то :( (щото некой рюселсхаймец се е намешал в работата на мюнхенци) Та мисалта ми и вапроса ми е от какво може да е?Ходих в Супер дизел на околовръсното и както всички ги хвалят аз останах крайно разочарован взеха ми 70 лв и не ми казаха абсолютно нищо и колата вдигна разхода почна да пали една идея по-трудно и на борд компа. ми пише по-висок среден разход, некви клишета и излишни уплахи"колата има нужда от нова помпа нов регулатор на ниските обороти(или нещо такова) те БМВ-е шестаците пукат глави то на твоя е спукана на 3-ти и той няма равномерна работа".каде мога да проверя разпрасквачите защото все си мисля че може заради това тоя трети цилиндър да не работи като хората :help: или бъркам?

Аватар

Мнение от dinozab » 23 Яну 2006, 12:01

Като покарах малко с тази добавка разхода падна малко незнам с колко точно щот не сам пълнил резервоара до горе по обясними причини :mhihi: :mhihi: :mhihi: Претрисането спря или поне не се е появявало пак, пушенето вече доста намаля и колата върви сега по леко.Ще покарам така още малко с тази добавка и ще пиша какви са резултатите.А между другото като бях на диагнотика пича ми каза тогава че няма грешки обаче нямал данните за настройки на помпата.Мисля да ида някъде другаде да ги видат и дали трябва да се карегира нещо по нея.Това е за сега.

Потребител
Аватар

Мнение от m10 fan » 23 Яну 2006, 17:32

Колега кажи моляте за коя добавка става вапрос ,тази която всички казват че е от дару кар ли?!

Аватар

Мнение от dinozab » 23 Яну 2006, 18:05

m10 fan написа:Колега кажи моляте за коя добавка става вапрос ,тази която всички казват че е от дару кар ли?!

Не.Тази е от Германия не и знам марката само си присипах в едно шише половината и това е.В Канекс продават и някакви горивни таблетки и казват ,че били много ефикасни за прочистване на цялата горивна система.Не сам ги пробвал но смятам да поръчам да им видя действието.Едва ли може да стане по-лошо.Ако някой ги е робвал да си каже мнението за тях.

Потребител
Аватар

Мнение от Romario » 26 Яну 2006, 16:32

Тук бих искал да вкарам и още един проблек който усещам

Защо според вас се получава такова голямо разминаване между показанията за разход на борд-компа и действителния разход, мерен по традиционния начин с резевоара - пълно-засичаш километрите -пълно.

Скоро пропътувах около 1000км. за един ден, и компа показваше разход от 7,1 за цялото разстояние (нулирах го на тръгване), като сметнах обаче нафтата която съм сложил - се оказа че е изхарчил над 9. :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от m10 fan » 27 Яну 2006, 20:00

Според мен е натрупване на грешка и му требе рестарт! :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 30 Яну 2006, 10:06

Мамааа кво стана с моя разход направо неднам.50/100 :evil: :evil: :evil: :banghead: :puke: Напрово убезомях.На 40 км. колата ми изгасна а бях сипал 20л. нафта.Е**х тоя дизел ще ме сасипе.Първо помислех че нафтата е замръзнала, после че помпота в резервоара е заминала ама не.Отварям сондата да видя какво е дериджето и ОООО :shock: ужас няма капка нафта.Или са ме излъгали на бензиностанцията или е от добавката дето я бях сипал.Налях и 22л. две туби от девин по 11л :mhihi: :mhihi: :mhihi: запалех я и сега съм минал дотук 91км. само градско.Да видим как нямали пак да изгасне :mhihi: .Откакво може да се получи тая аномалия :?: Проверих я няма течове няма следи от разбиване на капачката на резервоара да са точили някои п******и зареждам от една и съща бензиностанция на Шел и не само аз а и баща ми и той кара печка и няма никакви оплаквания.Та кажете ако има нещо на което да обърна внимание че вече почвам да се изнервям с тази кола :evil: и ще и бия шута накрая.

Потребител
Аватар

Мнение от m10 fan » 30 Яну 2006, 11:19

Е това вече е било от бензинджии! 1000%

Аватар

Мнение от dinozab » 31 Яну 2006, 12:18

Ха най-после радост и при мен.С тия 22л. нафта минах точно 195км. без да изгасна тоя път :mhihi: :mhihi: :mhihi: само градско шофиране.Явно тая добавка дето я сипах има огромен ефект.Двг. вече студен ,топъл работи като швейцарски часовник няма вече и претрисане на празни обороти.Пък и разхода само за градски условия стана идеален.Дедо като си дойде от Германия ще го питам каква марка е тази добавка и ще я напиша тук да се знае ако някой има подобни проблеми. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E34