BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
За 21 позиция в Е39 пише
Явно затова показва това при махане на акумолатора все едно набираме 21 и излиза "РРРР".Явно като се сменя акумолатора колата не трябва да остава без ток
ама що само при дизилите става така
И другото е странно насякъде из нета пише за тоя 21 тест и че излиза "РРРР" а не пише как се подкарва борда след това 
21. Reset на компютъра = изключване на акумулатора
Явно затова показва това при махане на акумолатора все едно набираме 21 и излиза "РРРР".Явно като се сменя акумолатора колата не трябва да остава без ток

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:За 21 позиция в Е39 пише21. Reset на компютъра = изключване на акумулатора
Явно затова показва това при махане на акумолатора все едно набираме 21 и излиза "РРРР".Явно като се сменя акумолатора колата не трябва да остава без токама що само при дизилите става така
И другото е странно насякъде из нета пише за тоя 21 тест и че излиза "РРРР" а не пише как се подкарва борда след това
из форумите пише че е възможно да излезе РРРР като натиснеш 21, но не всеки път се получава.
явно се оправя работата само с нов...
ПП: аз на закчо му пратих данните от обц-то, сега го чакам да се пробва да запише някое копие че да пробваме....
моите данни от обц-то се различават от тези дето той ги е дал за М50 само в една от позициите.
ти твоите изкара ли ги от борда ?

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Еееее - айде стига де, логиката не би трябвало да е такава, то значи, че ако ти се откачи акумулатора - трябва да си купуваш нов чип....?!?
Тогава имам въпрос: Аджаба, как така си е запазил информацията докато е дошъл при мен? Нали не е имал захранване, пък и после докато го сложих - пак нямаше ......
Тогава имам въпрос: Аджаба, как така си е запазил информацията докато е дошъл при мен? Нали не е имал захранване, пък и после докато го сложих - пак нямаше ......
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- dinozab
-
-
На моя борд забелязах че не отчита моментния разход на час дава 0.0 или ако зацепе го дава в порядъка 0.3 - 0.5 много рядко 0.7 - 0.8 на час което ми се струва малко.Някой знае ли каде може да е проблема 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
dinozab написа:На моя борд забелязах че не отчита моментния разход на час дава 0.0 или ако зацепе го дава в порядъка 0.3 - 0.5 много рядко 0.7 - 0.8 на час което ми се струва малко.Някой знае ли каде може да е проблема
Показва 0 когато от плочката е пуснато много гориво-и при диагностика на колата,колокото е по -малка цифрата ,която показва количеството гориво през инжекторите,толкова повече гориво преминава през тях.
Нормалната стойност от многобройните опити ,които правих за да настроя плочката с OBC е 0.8-1.2(цифрата много играе,дори от включване на фарове,нагревател,вентилатор).При 0.3--05 колата върви страшно добре,над 1.6 умира.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Georgi написа:А показва ли ви вярно функцията за колко километра може да се мине с горивото останало в резервара? Щото при мен се е в границите 68-78 км независимо с колко бензин съм.
Е и при мен е така.Освен това като вляза в скритите функции №7 ,за количеството в резервоара аз знам ,че имам 30,то ми показва 16.
Изглежда трябва един път резервоара да се напълни догоре,за да отчете максималната стойност и след това ще показва вярно.

Сега ако кажеш ,че си го пълнил догоре ще ми разбиеш всички мечти.

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
ми аз всеки месец си наливам до гореzvetiko написа:Сега ако кажеш ,че си го пълнил догоре ще ми разбиеш всички мечти.

P.S....кога

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
the_gate написа:ми аз всеки месец си наливам до гореzvetiko написа:Сега ако кажеш ,че си го пълнил догоре ще ми разбиеш всички мечти.и ако се наложи да доливам само по малки суми,че заплатата далече
![]()
![]()
P.S....когаи аз ще се уредя с голямото бордче
Е,аз го бях написал във връзка с показанията на борда.Но твоят начин определено е по-правилният-винаги имаш много гориво и това ти дава голямо самочувствие,борда ти отчита правилно,помпата е изцяло потопена и не се скапва от ръжда и смучене на боклуци от дъното.

P.S.Продават един за 100лв. в темите.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
zvetiko написа:the_gate написа:ми аз всеки месец си наливам до гореzvetiko написа:Сега ако кажеш ,че си го пълнил догоре ще ми разбиеш всички мечти.и ако се наложи да доливам само по малки суми,че заплатата далече
![]()
![]()
P.S....когаи аз ще се уредя с голямото бордче
Е,аз го бях написал във връзка с показанията на борда.Но твоят начин определено е по-правилният-винаги имаш много гориво и това ти дава голямо самочувствие,борда ти отчита правилно,помпата е изцяло потопена и не се скапва от ръжда и смучене на боклуци от дъното.![]()
P.S.Продават един за 100лв. в темите.
Но ще гръмне по-ефектно

- dinozab
-
-
zvetiko написа:dinozab написа:На моя борд забелязах че не отчита моментния разход на час дава 0.0 или ако зацепе го дава в порядъка 0.3 - 0.5 много рядко 0.7 - 0.8 на час което ми се струва малко.Някой знае ли каде може да е проблема
Показва 0 когато от плочката е пуснато много гориво-и при диагностика на колата,колокото е по -малка цифрата ,която показва количеството гориво през инжекторите,толкова повече гориво преминава през тях.
Нормалната стойност от многобройните опити ,които правих за да настроя плочката с OBC е 0.8-1.2(цифрата много играе,дори от включване на фарове,нагревател,вентилатор).При 0.3--05 колата върви страшно добре,над 1.6 умира.
Кво искаш да кажеш че плочката ми е мръдната към купето да върви повече ли и от това не може да отчита моментния разход на час

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:zvetiko написа:dinozab написа:На моя борд забелязах че не отчита моментния разход на час дава 0.0 или ако зацепе го дава в порядъка 0.3 - 0.5 много рядко 0.7 - 0.8 на час което ми се струва малко.Някой знае ли каде може да е проблема
Кво искаш да кажеш че плочката ми е мръдната към купето да върви повече ли и от това не може да отчита моментния разход на часТо тва е обратно на логиката повече гориво по-малък отчетен разход
ебати немците луда работа.То тогава и показанията на борда трябва да са грешни колкото повече върви толкова по-малко ще показва на средния разход
Щурава работа.Иначе другите работи мисля че са точни като сипвам нафта ги показва доста точно литрите в резервоара и си падат нормално даже си правих експеримент веднъж дали е точно и я карах до 2.2 литра нафта в резервоара и ме достраше по-надолу да не изгасне
![]()
![]()
а като го напълна до горе дига на 80 ма ного лея нафта тогава
![]()
![]()
и затва избягвам до 70л най много и стига.
Просто разхода излиза извън диапазона на отчитане и борда спира да отчита.И аз го бях надул горивото и ми даде 9.8 на софийско градско,икономайзера почти през цялото време беше на 2-3литра,бях най-щастливият човек,докато червената лампичка ме върна в суровата действителност.