BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 23 Ное 2007, 10:47

За 21 позиция в Е39 пише
21. Reset на компютъра = изключване на акумулатора

Явно затова показва това при махане на акумолатора все едно набираме 21 и излиза "РРРР".Явно като се сменя акумолатора колата не трябва да остава без ток :roll: ама що само при дизилите става така :dunno: И другото е странно насякъде из нета пише за тоя 21 тест и че излиза "РРРР" а не пише как се подкарва борда след това :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 24 Ное 2007, 18:28

dinozab написа:За 21 позиция в Е39 пише
21. Reset на компютъра = изключване на акумулатора

Явно затова показва това при махане на акумолатора все едно набираме 21 и излиза "РРРР".Явно като се сменя акумолатора колата не трябва да остава без ток :roll: ама що само при дизилите става така :dunno: И другото е странно насякъде из нета пише за тоя 21 тест и че излиза "РРРР" а не пише как се подкарва борда след това :roll:

из форумите пише че е възможно да излезе РРРР като натиснеш 21, но не всеки път се получава.

явно се оправя работата само с нов...

ПП: аз на закчо му пратих данните от обц-то, сега го чакам да се пробва да запише някое копие че да пробваме....

моите данни от обц-то се различават от тези дето той ги е дал за М50 само в една от позициите.

ти твоите изкара ли ги от борда ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 25 Ное 2007, 23:30

Еееее - айде стига де, логиката не би трябвало да е такава, то значи, че ако ти се откачи акумулатора - трябва да си купуваш нов чип....?!?
Тогава имам въпрос: Аджаба, как така си е запазил информацията докато е дошъл при мен? Нали не е имал захранване, пък и после докато го сложих - пак нямаше ......
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Аватар

Мнение от dinozab » 04 Дек 2007, 11:27

На моя борд забелязах че не отчита моментния разход на час дава 0.0 или ако зацепе го дава в порядъка 0.3 - 0.5 много рядко 0.7 - 0.8 на час което ми се струва малко.Някой знае ли каде може да е проблема :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Дек 2007, 19:44

dinozab написа:На моя борд забелязах че не отчита моментния разход на час дава 0.0 или ако зацепе го дава в порядъка 0.3 - 0.5 много рядко 0.7 - 0.8 на час което ми се струва малко.Някой знае ли каде може да е проблема :roll:

Показва 0 когато от плочката е пуснато много гориво-и при диагностика на колата,колокото е по -малка цифрата ,която показва количеството гориво през инжекторите,толкова повече гориво преминава през тях.
Нормалната стойност от многобройните опити ,които правих за да настроя плочката с OBC е 0.8-1.2(цифрата много играе,дори от включване на фарове,нагревател,вентилатор).При 0.3--05 колата върви страшно добре,над 1.6 умира.

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 04 Дек 2007, 21:34

А показва ли ви вярно функцията за колко километра може да се мине с горивото останало в резервара? Щото при мен се е в границите 68-78 км независимо с колко бензин съм.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 04 Дек 2007, 22:52

Georgi написа:А показва ли ви вярно функцията за колко километра може да се мине с горивото останало в резервара? Щото при мен се е в границите 68-78 км независимо с колко бензин съм.

Е и при мен е така.Освен това като вляза в скритите функции №7 ,за количеството в резервоара аз знам ,че имам 30,то ми показва 16.

Изглежда трябва един път резервоара да се напълни догоре,за да отчете максималната стойност и след това ще показва вярно. :roll:

Сега ако кажеш ,че си го пълнил догоре ще ми разбиеш всички мечти. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEO » 05 Дек 2007, 0:12

zvetiko написа:Сега ако кажеш ,че си го пълнил догоре ще ми разбиеш всички мечти. :mhihi:

тва става като се затръгва за море лятото :mhihi: ,тогава Бимата умира от кеф както и ние :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 05 Дек 2007, 9:26

zvetiko написа:Сега ако кажеш ,че си го пълнил догоре ще ми разбиеш всички мечти. :mhihi:
ми аз всеки месец си наливам до горе :roll: и ако се наложи да доливам само по малки суми,че заплатата далече :mhihi: :mhihi: :mhihi:
P.S....кога :roll: и аз ще се уредя с голямото бордче :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 05 Дек 2007, 10:04

the_gate написа:
ми аз всеки месец си наливам до горе :roll: и ако се наложи да доливам само по малки суми,че заплатата далече :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е,аз го бях написал във връзка с показанията на борда.Но твоят начин определено е по-правилният-винаги имаш много гориво и това ти дава голямо самочувствие,борда ти отчита правилно,помпата е изцяло потопена и не се скапва от ръжда и смучене на боклуци от дъното. :mhihi: ;)

P.S.Продават един за 100лв. в темите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Дек 2007, 10:05

ще измислим нещо колега, ще измислим нещо :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Дек 2007, 10:05

zvetiko написа:
the_gate написа:

Е,аз го бях написал във връзка с показанията на борда.Но твоят начин определено е по-правилният-винаги имаш много гориво и това ти дава голямо самочувствие,борда ти отчита правилно,помпата е изцяло потопена и не се скапва от ръжда и смучене на боклуци от дъното. :mhihi: ;)

P.S.Продават един за 100лв. в темите.

Но ще гръмне по-ефектно :P

Аватар

Мнение от dinozab » 05 Дек 2007, 10:52

zvetiko написа:
dinozab написа:На моя борд забелязах че не отчита моментния разход на час дава 0.0 или ако зацепе го дава в порядъка 0.3 - 0.5 много рядко 0.7 - 0.8 на час което ми се струва малко.Някой знае ли каде може да е проблема :roll:

Показва 0 когато от плочката е пуснато много гориво-и при диагностика на колата,колокото е по -малка цифрата ,която показва количеството гориво през инжекторите,толкова повече гориво преминава през тях.
Нормалната стойност от многобройните опити ,които правих за да настроя плочката с OBC е 0.8-1.2(цифрата много играе,дори от включване на фарове,нагревател,вентилатор).При 0.3--05 колата върви страшно добре,над 1.6 умира.

Кво искаш да кажеш че плочката ми е мръдната към купето да върви повече ли и от това не може да отчита моментния разход на час :roll: То тва е обратно на логиката повече гориво по-малък отчетен разход :mhihi: ебати немците луда работа.То тогава и показанията на борда трябва да са грешни колкото повече върви толкова по-малко ще показва на средния разход :shock: Щурава работа.Иначе другите работи мисля че са точни като сипвам нафта ги показва доста точно литрите в резервоара и си падат нормално даже си правих експеримент веднъж дали е точно и я карах до 2.2 литра нафта в резервоара и ме достраше по-надолу да не изгасне :mhihi: :mhihi: :mhihi: а като го напълна до горе дига на 80 ма ного лея нафта тогава :mhihi: :mhihi: :mhihi: и затва избягвам до 70л най много и стига.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 05 Дек 2007, 14:10

Защо лееш нафта като си на 80л.
:confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 05 Дек 2007, 16:06

dinozab написа:
zvetiko написа:

Кво искаш да кажеш че плочката ми е мръдната към купето да върви повече ли и от това не може да отчита моментния разход на час :roll: То тва е обратно на логиката повече гориво по-малък отчетен разход :mhihi: ебати немците луда работа.То тогава и показанията на борда трябва да са грешни колкото повече върви толкова по-малко ще показва на средния разход :shock: Щурава работа.Иначе другите работи мисля че са точни като сипвам нафта ги показва доста точно литрите в резервоара и си падат нормално даже си правих експеримент веднъж дали е точно и я карах до 2.2 литра нафта в резервоара и ме достраше по-надолу да не изгасне :mhihi: :mhihi: :mhihi: а като го напълна до горе дига на 80 ма ного лея нафта тогава :mhihi: :mhihi: :mhihi: и затва избягвам до 70л най много и стига.

Просто разхода излиза извън диапазона на отчитане и борда спира да отчита.И аз го бях надул горивото и ми даде 9.8 на софийско градско,икономайзера почти през цялото време беше на 2-3литра,бях най-щастливият човек,докато червената лампичка ме върна в суровата действителност. :mhihi: Както знаеш плочката е капсолована и най-вероятно тогава икономайзера и борда отчитат вярно.Като счупиме пломбата и я разбъзикаме ,разхода не се отчита както трябва. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E34