М30Б35 не иска за запали. Защо????

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от VINTIL4O » 28 Дек 2008, 8:37

абе пич я отвори кутията е DME модула и виж дали няма вода вътре че аз оня ден го ядох заради това ,че мойта как си работеше огасна!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Дек 2008, 9:37

_65536_kb_sec_ написа:до тук добре но би ли ми казал защо това се случи изведнъж??????

Абе гледам колегата е супер на вътре, много ми е интересно дали се сеща какво трябва да стане ако цялата система там е хлабава, така че да заблуждава датчика. Просто не ми се коментират измишльотините на този колега и на другия водача :mhihi: Ама все пак провери дали си стегнал и гърнето отзад :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Дек 2008, 12:15

///peter написа:
_65536_kb_sec_ написа:до тук добре но би ли ми казал защо това се случи изведнъж??????

Абе гледам колегата е супер на вътре, много ми е интересно дали се сеща какво трябва да стане ако цялата система там е хлабава, така че да заблуждава датчика. Просто не ми се коментират измишльотините на този колега и на другия водача :mhihi: Ама все пак провери дали си стегнал и гърнето отзад :mhihi:

колега ти запознат ли си с конкретния мотор за който става на въпрос (не като модел а точния мотор) ??????
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Дек 2008, 12:26

_65536_kb_sec_ написа:
///peter написа:

колега ти запознат ли си с конкретния мотор за който става на въпрос (не като модел а точния мотор) ??????

Цитата не беше за теб а за човека, и какво ме питаш дали съм ти виждал мотора ли :shock:

Изображение
Ето нагледно много ми е интересно ако има луфт какво ще стане :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Дек 2008, 12:30

имам в предвид че целия мотор е сглабян и то не от мене и не от завода така че всичко е възможно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Дек 2008, 15:08

виж кво ти казва момчето по-горе,за водата...
а шайбата може се разхлопа,нали има гума,която да обира вибрации,тва по принцип,не конкретно
като си свалиш свещите мокри ли са,извади една и върти да видиш кво става..
много неясно обяснението ти-аха да запали и оп акум умре :roll:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Дек 2008, 15:12

простичко отговора е намерен - гайката е хванала гората...
сега се търси нова или втора ръка барабар с шплонките които са под номер 10 на схемата и шайбата
Всичките тия части струват 10 лева в Дару но те нито работят нито ги имат в наличност :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Така че колеги който има М30-ка на части моля да си каже защото ми е адски спешно да си оправя колата до утре на обяд
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Дек 2008, 15:36

е как се е развила тая гайка толкова лесно :roll:
по софийско да няма м30 на части ли
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 28 Дек 2008, 22:32

_65536_kb_sec_ написа:простичко отговора е намерен - гайката е хванала гората...
сега се търси нова или втора ръка барабар с шплонките които са под номер 10 на схемата и шайбата
Всичките тия части струват 10 лева в Дару но те нито работят нито ги имат в наличност :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Така че колеги който има М30-ка на части моля да си каже защото ми е адски спешно да си оправя колата до утре на обяд

това с гайка втора ръка не е много добра идея....гайката е на отговорно място и по - добре нова. с гайка втора ръка, ако имаш късмет да не даде фира по време на стягането някой ден ще те изненада неприятно, пък ако по време на стягането даде фира, че и да замаже резбата на кол. вал.....тогава филма става доста голям пък и скъп.

@///peter
вземи ги погледни нещата и не се излагай като някой кифладжия, а като не разбираш, просто пас....не е задължително да разбираш от всичко....мотора е от 25 години, че и повече...не е кой знае какво...смешна история....даже сега можеш да накараш _65536_kb_sec_ да ти прати малко снимки, че да влезнеш в час.

аман от пишман майстори....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 28 Дек 2008, 23:28

Колеги не се карайте
за момента ще слагам гайка 2-ра ръка, докато доставят новата в Дару.
Просто колата ми е необходимост и за това не търпи отлагане ремонта.
Иначе малко по малко си събирам една листа с неща които не мога да намеря по моргите но искам да си закупя за да въстановя оригиналния вид на автомобила ми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Дек 2008, 23:51

:OT:

И аз имам един дълъг списък, в който влизат 4.0 мотор, скорости за него, диф+шпер, окачване, кожен салон и др. Дали Дядо Мраз ще ми бутне поне за първите 4???? Дядо Коледа му мина реда :)

Чакам мнения :)

Стояне трябва да смениш прякора си с Реставратора ;)

Хайде лека нощ и да не се разсъдиш сега :) Връщам си за снимката с контейнера за боклук на който пишеше TDS
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 29 Дек 2008, 0:02

тихо са !!!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към E34