BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
zAcK написа:Като се има предвид, че стрелката на бензина е електронна, тая гад в резервоара ако не и дава вярни данни и борда няма да смята точно![]()
Така че може да се насочим и в тая посока да мислим![]()
![]()
![]()
Почистих я гадта от всякъде-свалях разглобявах,пръсках ,чистих.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Напълни до гърлото и му дай време да помисли, а ти тайно се надявай
Нищо не губиш така и така тая нафта ще я издухаш - поне опитай

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Wenzy написа:Напълни до гърлото и му дай време да помисли, а ти тайно се надявай
И за мен това е изхода-да му зададеш максималната стойност,но както някои колеги казват така се прави един път в годината само за морето

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
zvetiko написа:Wenzy написа:Напълни до гърлото и му дай време да помисли, а ти тайно се надявай
И за мен това е изхода-да му зададеш максималната стойност,но както някои колеги казват така се прави един път в годината само за морето
Абе да ви кажа честно аз не съм очарован от тоя борд кви ги показва специално за тия литри дърварска електроника.Значи като го сложих в началото и на мен ми показваше по-малко.След това имах длги патувания и го пълних до горе на два пъти

Тоест искаш да кажеш, че при теб борда отчита горивото по същия начин като стрелката на таблото
. Незнам дали е нормално за Е34 да е така, може би трябва да кажат хора, които оригинално са си с голям борд. Това, което знам аз е, че навремето като имах Е30 с голям борд ми показваше сравнително доста точно съдържанието в резервоара. Онзи борд всъщност показваше колко още км ще измина с говивото което имам, но е същото нещо. Интересното е , че явно мереше по различен начин от стрелката за горивото на таблото, защото тази стрелка като намалееше горивото си играеше по същия начин като на Е34-то, докато борда си показваше точно.

- dinozab
-
-
Pavlinius написа:Тоест искаш да кажеш, че при теб борда отчита горивото по същия начин като стрелката на таблото. Незнам дали е нормално за Е34 да е така, може би трябва да кажат хора, които оригинално са си с голям борд. Това, което знам аз е, че навремето като имах Е30 с голям борд ми показваше сравнително доста точно съдържанието в резервоара. Онзи борд всъщност показваше колко още км ще измина с говивото което имам, но е същото нещо. Интересното е , че явно мереше по различен начин от стрелката за горивото на таблото, защото тази стрелка като намалееше горивото си играеше по същия начин като на Е34-то, докато борда си показваше точно.
То и тоя показва за колко километра имам ама горе долу същото като стрелката само че по по друг начин

откакто сложих борда много икономична стана ,много се кешя , разхода варира от 8 до 9 градско а с около25л нафта пи6е 4е мога да измина 438км ве4е растат , та се 4удя няма ли да ми е по изгодно да пътувам с нея до германия , то в града дава 8 извънградсо ще падне на 4
сериозно имам чувството 4е има нещо не наред ама ще видим

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Колеги ако разчитате да ви показва точно под 20 л. резервоара и борда трябва да сте луди
Стрелката си прави каквото си иска под 20-те литра и тва е. Не за 1-ви път го казват хора така че пълнете като стигне до 20 стрелката и ще ви отчита вярно. Моята като светне резервата тичам да я напълня сипвам 10 л. и стрелката утива на 20
така че си карайте с 20 л.+ и ще ви отчете вярно. А някой засичал ли е колко е резервата? Май беше 5 л. и затова борда показва 75 л. в резервоара и не смята 5-те резерва. Хайде и моя борд пътува и като прати чипа Zak ще гледам и аз, а няма да гадая и да пиша наизуст 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kolega
- Phantom of the streets
-
- Кара: E46 M3
=>
при мен пък като падне под 20 литра и ми се губи пробега кадето показва колко км мога да мина с тях
А за резервата на мен първото светване на лампиона съм ходил да я пълня до горе и показва, че е 15литра, обаче никога не я държа на лампа, защото съм чувал че не е хувабо.. 

- dinozab
-
-
JANI написа:откакто сложих борда много икономична стана ,много се кешя , разхода варира от 8 до 9 градско а с около25л нафта пи6е 4е мога да измина 438км ве4е растат , та се 4удя няма ли да ми е по изгодно да пътувам с нея до германия , то в града дава 8 извънградсо ще падне на 4![]()
![]()
сериозно имам чувството 4е има нещо не наред ама ще видим
Иска корекцийка бате требе да ти я напрааа

- dinozab
-
-
А снощи за моментния разход на час го загледах по продължително значи прави следното както седи на нула и изведнъж покаже 0.8-0.9 след малко пак падне на 0.0 и пак се дигне на 0.8-0.9 или варира постоянно от 0.3 до 0.9.Ква е тая работа незнам като подам съвсем леко газ и подне на 0.0 или като я изфорсирам до 2000 оборота покаже 1 и нещо 2 на час и като ги задържа 2000 падне на 0.0.Ква е тая работа според мен не е от настройката на помпата ами някъде нема хубав контак ли какво 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:А снощи за моментния разход на час го загледах по продължително значи прави следното както седи на нула и изведнъж покаже 0.8-0.9 след малко пак падне на 0.0 и пак се дигне на 0.8-0.9 или варира постоянно от 0.3 до 0.9.Ква е тая работа незнам като подам съвсем леко газ и подне на 0.0 или като я изфорсирам до 2000 оборота покаже 1 и нещо 2 на час и като ги задържа 2000 падне на 0.0.Ква е тая работа според мен не е от настройката на помпата ами някъде нема хубав контак ли какво
Аз ти бях казвал кога отива пода нулата

- dinozab
-
-
zvetiko написа:dinozab написа:А снощи за моментния разход на час го загледах по продължително значи прави следното както седи на нула и изведнъж покаже 0.8-0.9 след малко пак падне на 0.0 и пак се дигне на 0.8-0.9 или варира постоянно от 0.3 до 0.9.Ква е тая работа незнам като подам съвсем леко газ и подне на 0.0 или като я изфорсирам до 2000 оборота покаже 1 и нещо 2 на час и като ги задържа 2000 падне на 0.0.Ква е тая работа според мен не е от настройката на помпата ами някъде нема хубав контак ли какво
Аз ти бях казвал кога отива пода нулата,но при теб е нещо друго.При мен в момента играе между 0.9 и 1.2 на място в зависимост от това какво съм включил,като дам газ качва до 2 и нещо.
Е да то и при мен на пълна газ като яизфорсирам до 4500 и до 10 отива ма на място мизерии прави

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:zvetiko написа:dinozab написа:А снощи за моментния разход на час го загледах по продължително значи прави следното както седи на нула и изведнъж покаже 0.8-0.9 след малко пак падне на 0.0 и пак се дигне на 0.8-0.9 или варира постоянно от 0.3 до 0.9.Ква е тая работа незнам като подам съвсем леко газ и подне на 0.0 или като я изфорсирам до 2000 оборота покаже 1 и нещо 2 на час и като ги задържа 2000 падне на 0.0.Ква е тая работа според мен не е от настройката на помпата ами някъде нема хубав контак ли какво
Аз ти бях казвал кога отива пода нулата,но при теб е нещо друго.При мен в момента играе между 0.9 и 1.2 на място в зависимост от това какво съм включил,като дам газ качва до 2 и нещо.
Е да то и при мен на пълна газ като яизфорсирам до 4500 и до 10 отива ма на място мизерии прави
Дино не знам защо прави така при теб-по принцип при нормално положение на плочката,стойностите при мен варират с 0.3-0.4L/h , като базовата стойност на показанието на разхода на място варира в зависимост от положението на плочката