Висок разход на 525tds

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Юли 2007, 17:48

dino,точно ти ми подпали чергата с тая тема за разхода-как от 16 си го свалил на 10.:mhihi:Гледах книжката на колата-10-на градско,6-7 при 120,5-6 при 90,около 8-9смесено,но 15 ме карат да се усещам като идиот. :evil:

А,моят приятел може и да ги дрънка така,защото проявява апетити към мойта кола и говори за някакви бартери 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Юли 2007, 21:17

Смени бензиностанцията и виж какво ще се случи, може да те лъжат с гадна нафта или в литрите. Нали знаеш как се прави проверка? Пълни до горе мини 100 км и пак догоре. Малко скъпо идва ама така е най-сигурно май. А и не всеки път ще харчи едно и също има задръствания и тн. занеш как е. Литрите варират, но трябва да са около 11 според мен.

Хайде и аз сега засичам да видя печката какво ще покаже и утре ще пиша :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 24 Юли 2007, 9:01

zvetiko написа:dino,точно ти ми подпали чергата с тая тема за разхода-как от 16 си го свалил на 10.:mhihi:Гледах книжката на колата-10-на градско,6-7 при 120,5-6 при 90,около 8-9смесено,но 15 ме карат да се усещам като идиот. :evil:

А,моят приятел може и да ги дрънка така,защото проявява апетити към мойта кола и говори за някакви бартери 8)

Ми така е брат ми има такава 318-ка и му гори 7 при положение че той е спокоен шофьор чак понякога му се карам че ще запече някоя дюза :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако не падне много разхода след махането на катализатора има още някои чалъми които ще ти кажа да направиш и 100% ще има ефект и във вървене и в разхода ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 24 Юли 2007, 10:33

dino,помагай братче,че колата заминава,оставате много малко с tds-ки и бензиджиите ще ви изядат. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Прочети ,моля ти се в началото на четвърта страница какво съм направил.Колата я купих с махнат катализатор и затова попитах дали не се прави нещо на DDE-то.Знам ,че при махане на катализатора при бензин се лъже ECU-то иначе разхода скача на 17-20/100.

Аватар

Мнение от dinozab » 24 Юли 2007, 13:55

Значи има един тънак маркуч който излиза под колекторите за въздух и влиза в МАП сензора от ляво се пада на двигателя.Свали го и го почисти с годините се пълни с масло или го смени направо.Също свали и почисти самия МАП с кантактен спрей пръскай вътре в него.Изолирай ЕГР клапана писал съм в едно тема как става има и снимки http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=46769 .Почисти кулера с топла нафта и бензин от маслото което се отлата вътре в него,закарай го някаде да видят и качат дюзите на стенд да ги оправят ако пикаят.Засега е това направи тези неща и пиши какъв е резултата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 24 Юли 2007, 14:01

давай тоя тдс да го видя бре ;)
че ще ми наблъскат мишките и ще скокна до ДЕ :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 24 Юли 2007, 15:00

Stanchev написа:давай тоя тдс да го видя бре ;)

Ти па ко съ запали по тез дизели бре :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 24 Юли 2007, 15:05

dinozab написа:

ъъ искам автомат, че ся имам скъсани мускулни влакна на дясното рамо и е ку*ец с 1 ръка :mhihi:
пък и имам едни 5 тона нафта :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 24 Юли 2007, 15:20

Stanchev написа:
dinozab написа:

ъъ искам автомат, че ся имам скъсани мускулни влакна на дясното рамо и е ку*ец с 1 ръка :mhihi:
пък и имам едни 5 тона нафта :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Дай да трампим аз имам толкоз бензин :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 24 Юли 2007, 17:19

dinozab написа:Значи има един тънак маркуч който излиза под колекторите за въздух и влиза в МАП сензора от ляво се пада на двигателя.Свали го и го почисти с годините се пълни с масло или го смени направо.Също свали и почисти самия МАП с кантактен спрей пръскай вътре в него.Изолирай ЕГР клапана писал съм в едно тема как става има и снимки http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=46769 .Почисти кулера с топла нафта и бензин от маслото което се отлата вътре в него,закарай го някаде да видят и качат дюзите на стенд да ги оправят ако пикаят.Засега е това направи тези неща и пиши какъв е резултата.

Благодаря много колега. :lol:

ЕГР клапана го бях изолирал както беше написал в темата,после реших да не би разхода да се вдига от това, затова го свалих,почистих и го сложих "отпушен".Бирената капачка обаче запазих и отново ще я сложа. :mhihi:
Кулера го чистих вече с 3 литра биодизел,бензин ,препарати и вода-беше голяма гняз,но нямаше ефект върху разхода.

Ще направя и това ,което казваш с МАП сенсора,бях погледнал мъркуча само на външен вид и изглеждаше добре.

А ,за дюзите когато ходих на компютърна диагностика ми казаха ,че ако били проблемни щели да го хванат.Дали това е вярно според теб или свалянето им е задължително и са ми дрънкали глупости :?:

Аватар

Мнение от dinozab » 24 Юли 2007, 17:50

Много ми е чудно кво ще хванат на компютъра освен дедовия.Няма как да разберат на колко бара отварят освен да се свалят и качат на стенд.Магат да видят помпата към кай цилиндър какво налягане дава и то май само в оторизиран сервиз.Виж задължително този маркуч за който ти казах почисти го хубово както и сензора.Освен това сега се сещам има и още един сензор под входящите колектори в който влиза кабел.На резба е свали него и го почисти внимателно с WD40 щото е много фин.На пръв поглед това незначителни неща но това са корегиращи датчици които влиаят много на горивната смес.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 24 Юли 2007, 20:35

dino,прав си за дедовият.Е*ти нещастниците. :evil: Мъркуча ,за който ми спомена беше напълно задръстен.Махнах го и се опитах да го продухам-все едно имаше тапа и не минаваше нищо.Е какво са диагностицирали тези тъпанари ,при условие ,че МАР сенсора,който мери дебита на въздуха,не е получавал правилната информация и е отчитал ,кой знае какво.

И като се замисля и за дюзите си прав-могат да отчетат само дебита.Но ако дебита го има ,но дюзите пикаят или не отварят при каквото трябва налягане.Лошото е братче,че в София доколкото знам, само те имат стенд за проверка на дюзите,но при тия тъпанари не ми се ходи повече.Вчера един приятел ми каза ,че за смяна на гарнитурите на ГНП му взели 320лв.

Ще погледна и другият сенсор ,за който говориш-това е датчик за температурата на входящият въздух.

Дойде ми и една идея-като се махне ЕГР клапана ,може да се почисти отвътре смукателният колектор ,за да не влезе пак гняз в мъркучето на МАП сенсора и да не се изцапа датчика за температурата.

Още веднъж ти благодаря за акъла. :bowdown:

П.П. Колеги,дайте идея къде да си проверя дюзите. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
Детайли за колата: E34 520i 24v

Мнение от Роджър » 25 Юли 2007, 1:48

Тук са смятали яко:
http://ford-sierra-club.hit.bg/gorivoford.html
Когато се озовеш на място, където си бил - или си обиколил света, или си се заблудил.

Аватар

Мнение от dinozab » 25 Юли 2007, 10:02

zvetiko написа:dino,прав си за дедовият.Е*ти нещастниците. :evil: Мъркуча ,за който ми спомена беше напълно задръстен.Махнах го и се опитах да го продухам-все едно имаше тапа и не минаваше нищо.Е какво са диагностицирали тези тъпанари ,при условие ,че МАР сенсора,който мери дебита на въздуха,не е получавал правилната информация и е отчитал ,кой знае какво.

И като се замисля и за дюзите си прав-могат да отчетат само дебита.Но ако дебита го има ,но дюзите пикаят или не отварят при каквото трябва налягане.Лошото е братче,че в София доколкото знам, само те имат стенд за проверка на дюзите,но при тия тъпанари не ми се ходи повече.Вчера един приятел ми каза ,че за смяна на гарнитурите на ГНП му взели 320лв.

Ще погледна и другият сенсор ,за който говориш-това е датчик за температурата на входящият въздух.

Дойде ми и една идея-като се махне ЕГР клапана ,може да се почисти отвътре смукателният колектор ,за да не влезе пак гняз в мъркучето на МАП сенсора и да не се изцапа датчика за температурата.

Още веднъж ти благодаря за акъла. :bowdown:

П.П. Колеги,дайте идея къде да си проверя дюзите. :help:

А самият МАП-сензр изчисти ли го вътре щото и той събира доста гняс и пак не работи коректно.Аз моя като го изчистих и започнах да чувам свистенето на турбото а до преди това го нямаше това и ефекта беше доста положителен.За колекторите незнам аз не съм ги чистил вътре само с една тел продухах и мястото където влиза маркуча на МАП-а и мястото около датчика за температурата на въздуха.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 28 Юли 2007, 19:07

Разход на градско-15.2/100. :evil: Колата е обладана от зъл дух. :mhihi:

Почистих интеркулера,МАП сенсора,мъркуча към него,температурният датчик,запуших ЕГР клапана.
Оствава да видя дюзите и на едно място ми казаха,че регулирали и ГНП-вече беше споменато ,че се движи плочката напред и назад за да се увеличи или намали подаването на гориво.

Снимки за колегата Stanchev : ;)

Сн.1 Сн.2 Сн.3 Сн.4 Сн.5

ПредишнаСледваща

Назад към E34