BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 04 Юни 2008, 21:36

е вече разбрах по надолу има тема и снимки и таблото е с две копчета :?: аз не съм с такова табло а може ли да се сложи :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Юни 2008, 21:40

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 04 Юни 2008, 23:40

kumo82 написа:еееееееееее за какво БМВ става въпрос моето е Е34 525ТДС 26.08.1993г :shock: Вие да не сте с новите тупалки бе колеги тия след 96г 5 серия :mhihi: щото на моето табло няма нищо :?:

става въпрос за моделите от 525i (бензин) нагоре няма значение коя година е може и 88-ма да е пак го има :mhihi: ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 05 Юни 2008, 1:12

аааа ясно е вече :uups: извинявам за некомпетентността :uups: а можете ли да ми преведете функциите на борда аз ги видях по напред в темата ама нищо не схващам :?: някои съм си ги превел както съм написал по напред в постовете ми ама незнам дали съм си ги превел кокто трябва :?:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 05 Юни 2008, 9:23

Zubcho написа:
dinozab написа:
kumo82 написа:Днес подкарах успешно борда :D обаче нещо не съм очарован от работата му :arrow: а и изобщо незнам как трябва да работи :?: тая функция дето показва моменнтния разход VEVBR много бавно смята иначе разхода градско го смятя на 6.8л :arrow: не е верен и километража на борда карам с 80км а той отчита 63км и също много бавно ги качва и сваля като спра той пак си показва 60км.имам 20л гориво а той пише че имам гориво за 72км. :bcry: накрая ще му набия 21 и ще го махна че се дрязня страшно много 80лв за чип и нещо работа :bcry: :bcry: :bcry: По напред в темата има за тава как се калибрира борда ама не мога да разбера точно кяак става :uups: Ако някои знае и е ималопит за това как работи борда моля нека да ме светне :idea: :help: :help: :help: :uups: :uups: :uups:

Опит от мен колко щеш 3 чипа съсипах :mhihi: :mhihi: :mhihi: Калибрирането става от тест №20 там се въвежда стойноста написъл съм по-напред как става лесно е мисля че добре съм го обяснил освен ако не съм бил пиян :mhihi: :mhihi: :mhihi: За тия неверни стойности ти идват щото си взил чип не за твоята кола виждам го от предния ти пост ;) така става борда работи но некоректно ;) При мен три чипа смених и трите работиха точно щото съм ги избирал точно за моя автомобил :idea:

Колеги аз написах на моя борд 21 от скритите функции и се рестартира без да ми се плези (РРРР) :) Открих че като натиснеш на оставащи километри и дадеш на копчето за превключване, което е от ляво на дисплея показва и метри даже колко остават Изображение Изображение пробвайте и вие ще останете приятно изненадани.

Иначе го открих случайно след като занулих борда и ми показваше оставащи км 32 метра Изображение

и след наливане на горивото 60 метра. Ба викам тука станах за нов чип си еба мамата и случайно цъкнах копчето и 800+ оставащи км. даже по магистралата даде оставащи 999 км Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi: туй М къде го изписва на оставащите километри е мили а не метри :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 07 Юни 2008, 14:49

Колеги борда сам се оправи :D градско ми показва 8.8 литра а извън градско 5.7литра :mhihi: зададох му в лимит 50км/ч и точно когато стрелката на скоростомера стигне 50км/ч и гонга се "обажда" :mhihi: :have one: искам да попитам ако сложа код на имобилайзера и после искам да го деактивирам т.е. да си пали без да се въвежда кода как става това :?: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 08 Юни 2008, 23:24

Намерих откъде се сменя езика на борда-от скритите функций N11 и там има цифри от 0 до 9 и съответно на всяка цифра съответства различен език :idea: обаче незнам кой език на коя цифра сответства :?: борда беше на 7 :arrow: сега го сложих на 6 обаче ми покозва в мили и трябва да го превключвам винаги щом запаля :help: ако някой има повече опит с N11 нека да помага :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 09 Юни 2008, 23:55

този код се изключва автоматично...

т.е. всеки път когато искаш да заключиш колата трябва да го активираш по описания в темата начин.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 09 Юни 2008, 23:56

kumo82 написа:Намерих откъде се сменя езика на борда-от скритите функций N11 и там има цифри от 0 до 9 и съответно на всяка цифра съответства различен език :idea: обаче незнам кой език на коя цифра сответства :?: борда беше на 7 :arrow: сега го сложих на 6 обаче ми покозва в мили и трябва да го превключвам винаги щом запаля :help: ако някой има повече опит с N11 нека да помага :help:

натисни копчето от ляво на дисплея - то превключва мили-км.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Юни 2008, 23:58

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Съжалявам че не съм отговарял на личните и т.н. няколко седмици
ама много ми се насъбра. Той the_gate знае. В Четвъртък се връщам
от Щатите и ще гледам да направя кодинги, за който не ми е ядосан
и т.н. :( Сори просто имах нещо, което беше много важно и неотложно.
Надявам се да ме разберете. Всички, които ме познават знаят, че като
съм имал възможност не съм отказвал да помогна на никой, без значение
дали го познавам или не. Това е от мен :!: :idea: :!: До другия ден
и безаварийна :mhihi:

P.S. Ххооохо. Забравих. Ся пак почвам да пия и да спамя из форума :mhihi: :drinking: :drinking: :drinking:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 11 Юни 2008, 0:00

zAcK написа: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

P.S. Ххооохо. Забравих. Ся пак почвам да пия и да спамя из форума :mhihi: :drinking: :drinking: :drinking:
без подарък да не ми идваш :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Юни 2008, 0:11

bmwfena написа:
zAcK написа: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

без подарък да не ми идваш :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ти пази джантите :bchug: :have one: :drinking:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 11 Юни 2008, 0:47

BMW5820iA написа:този код се изключва автоматично...

т.е. всеки път когато искаш да заключиш колата трябва да го активираш по описания в темата начин.
:bowdown: :bowdown: :bowdown: Благодаря питам за да знам :uups: защото имах пежо 605 и всеки път когато исках да паля трябваше да въвеждам кода :mhihi: което е страшно неудобно за ежедневното каране :mhihi: ЕЙ ТОЯ БОРД МНГОООО ЕКСТРИ МНОГО ЧУДО :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TazzMann » 16 Юни 2008, 16:34

Колеги, има ли значение номера отзад на ОВС-то понеже днес си купих един голям борд с ном. 65.81-1389619 (65 91 11.19.11 ) и незнам дали ще го подкарам на Бавареца ми ???