Газ на 520-ка - ПОМОЩ!
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Газ на 520-ка - ПОМОЩ!
Колеги,
Сериозно съм се замислил да си взема газова уредба (но не инжекцион, защото не мога да отделя толкова пари). Просто си я харесвам количката и искам да си я карам редовно (включително и до работа и обратно всеки ден), но ми излиза доста солено на бензин. Изчетох сумати теми по въпроса, но от това станах още по-объркан... Та, въпросът ми е, на сметка ли е да мина на газ? Предлагат ми уредби между 500 и 600 лв. Нормална цена ли е това и след колко време ще си избия парите? Уж газаджията е много добър, лицензиран и т.н. иимам гаранция, че ще я нагласи много добре, ама все пак ме е страх да не стане някой фал с това гърмене и да се набутам още повече за смяна на части и т.н.
Освен това, да попитам оферта ли е да си взема на старо газта? Някой от вас продава ли си я?
Сериозно съм се замислил да си взема газова уредба (но не инжекцион, защото не мога да отделя толкова пари). Просто си я харесвам количката и искам да си я карам редовно (включително и до работа и обратно всеки ден), но ми излиза доста солено на бензин. Изчетох сумати теми по въпроса, но от това станах още по-объркан... Та, въпросът ми е, на сметка ли е да мина на газ? Предлагат ми уредби между 500 и 600 лв. Нормална цена ли е това и след колко време ще си избия парите? Уж газаджията е много добър, лицензиран и т.н. иимам гаранция, че ще я нагласи много добре, ама все пак ме е страх да не стане някой фал с това гърмене и да се набутам още повече за смяна на части и т.н.
Освен това, да попитам оферта ли е да си взема на старо газта? Някой от вас продава ли си я?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: Газ на 520-ка - ПОМОЩ!
читав мастор плюс нова газова-никъв проблемfantazor написа:Колеги,

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Направи ли ти се точен реглажа на газта, няма да имаш никакви проблеми.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Колега, къде се намира този газаджия и ако наистина е добър дай някакви координати. Предварително ти благодаря!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
Слагай и не се притеснявай
Газов инжекцион хич не ти трябва ти си с метални колектори
слагаш си кииалки и ако всичко ти е наред т.е. правилен монтаж здрави и хубави кабели и свещи няма никога да пука
аз лично сам си слагах на пежото газ и не съм слагал кихалки но винаги съм си следял центровка кабели и свещи и за 2г и 23000км. никога не ми е пукало

- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
Колега от скоро съм в клуба подрепям с 2 ръце идеята ти за газ.
Моята кола я взех с готова газова и за 6000 километра ми е "кихнало" 1 път . Не съм специалист но гледам че в разеда караш пише че колата ти е 150 коня. От което си правя изводи че мотора ти е М50 а за него съм чел и слушал че не търпял (каквото и да имат впредвид тези който го казват) нормална газова, въпреки това не се вслушвай в съвета ми напълно, изчакай някой от по запознатите да ти отговори. Също така отностно газова 2-ра ръка, да излиза много по евтино но не те съветвам, аз нямам доверие на гранати със изтекъл срок на годност. Успех. 

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Колега аз те подкрепям ! Аз съм с обикновена газова уредба (тартарини) - казаха ми че е доста истинска ! По едно време почна да попуква
- смених свещите и от тогава никви проблеми ! Работи си перфектно гранатката 
Последна промяна pantzer3 на 03 Юни 2008, 0:43, променена общо 1 път

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Ако всичко ти е наред по запалителната система + хубава центровка на газовата и не й стъпваш рязко на педала на газта-никога няма да ти "гръмне"
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
Така ако си с обикновенна газова уредба т.е. със СГР-скоростен газов регулатор-плочка която ти е монтирана на смукателния калектор преди дроселовата клапаPei4 написа:Аз съм с обикновена от 1 година, за тази година ми е пукнало 2-3 пъти. Но се появява друг проблем на бензин нещо не ще да върви добре... В началото си вървеше но от скоро не... Купих си нещо за отпушване на дюзите, което се сипва в бенза, но за сега не усещам няква разлика. Някой да има идеи ?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Не съм съгласен с губене на мощност, на бензин колицата си работи на 6, на газ също.Сменени кабели на свещи, скоро и тях, двете маркучета за плочката. Никакво гърмене досега.
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм с обикновенна газова на м50 мотор, гърмяла ми е досега и то доста пъти , но при мене се оказва че не е сложена както трябва. Въпреки че е с голяма кихалка преди дебитомера и 6 малки на всеки един от смук. колектри, пътя на маркучите за гаста и водата е много голям и затова смятам да преместя изпарителя под смук. колектри отдолу. След като стане това упражнение ще ходя на реглаж и тогава ще пиша какво е станало.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2