Газ на 520-ка - ПОМОЩ!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Газ на 520-ка - ПОМОЩ!

Мнение от fantazor » 01 Юни 2008, 0:27

Колеги,
Сериозно съм се замислил да си взема газова уредба (но не инжекцион, защото не мога да отделя толкова пари). Просто си я харесвам количката и искам да си я карам редовно (включително и до работа и обратно всеки ден), но ми излиза доста солено на бензин. Изчетох сумати теми по въпроса, но от това станах още по-объркан... Та, въпросът ми е, на сметка ли е да мина на газ? Предлагат ми уредби между 500 и 600 лв. Нормална цена ли е това и след колко време ще си избия парите? Уж газаджията е много добър, лицензиран и т.н. иимам гаранция, че ще я нагласи много добре, ама все пак ме е страх да не стане някой фал с това гърмене и да се набутам още повече за смяна на части и т.н.
Освен това, да попитам оферта ли е да си взема на старо газта? Някой от вас продава ли си я?

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: Газ на 520-ка - ПОМОЩ!

Мнение от bmwfena » 01 Юни 2008, 0:32

fantazor написа:Колеги,
Сериозно съм се замислил да си взема газова уредба (но не инжекцион, защото не мога да отделя толкова пари). Просто си я харесвам количката и искам да си я карам редовно (включително и до работа и обратно всеки ден), но ми излиза доста солено на бензин. Изчетох сумати теми по въпроса, но от това станах още по-объркан... Та, въпросът ми е, на сметка ли е да мина на газ? Предлагат ми уредби между 500 и 600 лв. Нормална цена ли е това и след колко време ще си избия парите? Уж газаджията е много добър, лицензиран и т.н. иимам гаранция, че ще я нагласи много добре, ама все пак ме е страх да не стане някой фал с това гърмене и да се набутам още повече за смяна на части и т.н.
Освен това, да попитам оферта ли е да си взема на старо газта? Някой от вас продава ли си я?
читав мастор плюс нова газова-никъв проблем :!: аз поне го изпитах.Слагай за да я караш а не да я снимаш само :mhihi:
Изображение

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
Кара: E39 525d с много кончета
Мечтае да кара: GT5
Детайли за колата: Е39

Мнение от Nasic » 01 Юни 2008, 0:44

Направи ли ти се точен реглажа на газта, няма да имаш никакви проблеми.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Юни 2008, 9:44

Слагай, само да ти сложат и кихалки :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 01 Юни 2008, 10:47

Колега, къде се намира този газаджия и ако наистина е добър дай някакви координати. Предварително ти благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Юни 2008, 14:51

до шкода сервиз в надежда 1 съм доволен аз
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 01 Юни 2008, 20:58

Слагай и не се притеснявай :mhihi: Газов инжекцион хич не ти трябва ти си с метални колектори :arrow: слагаш си кииалки и ако всичко ти е наред т.е. правилен монтаж здрави и хубави кабели и свещи няма никога да пука :idea: аз лично сам си слагах на пежото газ и не съм слагал кихалки но винаги съм си следял центровка кабели и свещи и за 2г и 23000км. никога не ми е пукало :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 01 Юни 2008, 21:22

Колега от скоро съм в клуба подрепям с 2 ръце идеята ти за газ. :yes: Моята кола я взех с готова газова и за 6000 километра ми е "кихнало" 1 път . Не съм специалист но гледам че в разеда караш пише че колата ти е 150 коня. От което си правя изводи че мотора ти е М50 а за него съм чел и слушал че не търпял (каквото и да имат впредвид тези който го казват) нормална газова, въпреки това не се вслушвай в съвета ми напълно, изчакай някой от по запознатите да ти отговори. Също така отностно газова 2-ра ръка, да излиза много по евтино но не те съветвам, аз нямам доверие на гранати със изтекъл срок на годност. Успех. :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 01 Юни 2008, 23:39

Колега аз те подкрепям ! Аз съм с обикновена газова уредба (тартарини) - казаха ми че е доста истинска ! По едно време почна да попуква :mhihi: - смених свещите и от тогава никви проблеми ! Работи си перфектно гранатката :mhihi:
Последна промяна pantzer3 на 03 Юни 2008, 0:43, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 02 Юни 2008, 8:43

Ако всичко ти е наред по запалителната система + хубава центровка на газовата и не й стъпваш рязко на педала на газта-никога няма да ти "гръмне"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pei4 » 02 Юни 2008, 10:58

Аз съм с обикновена от 1 година, за тази година ми е пукнало 2-3 пъти. Но се появява друг проблем на бензин нещо не ще да върви добре... В началото си вървеше но от скоро не... Купих си нещо за отпушване на дюзите, което се сипва в бенза, но за сега не усещам няква разлика. Някой да има идеи ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Юни 2008, 11:05

Виж си филтъра на бензина, малко след резервоара е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 02 Юни 2008, 19:35

Pei4 написа:Аз съм с обикновена от 1 година, за тази година ми е пукнало 2-3 пъти. Но се появява друг проблем на бензин нещо не ще да върви добре... В началото си вървеше но от скоро не... Купих си нещо за отпушване на дюзите, което се сипва в бенза, но за сега не усещам няква разлика. Някой да има идеи ?
Така ако си с обикновенна газова уредба т.е. със СГР-скоростен газов регулатор-плочка която ти е монтирана на смукателния калектор преди дроселовата клапа :arrow: отвора на плочката е по- малък от отвора на смукателния колектор това се прави с цел да се създаде по-добър вакуум за да дърпа по добре мембраната на и да пуска газ :arrow: на газта и трябва по-малко въздух за да работи добре докато при работа с бензин трябва доста повече и затова като включиш на бензин на двигателя не му достига въздух :arrow: няма мощност :idea: То е все едно да ти запушат устата и да те пуснат да тичаш :mhihi: :mhihi: :mhihi: Затова при слагането на плочката мощността на бензин се губи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 02 Юни 2008, 23:03

Не съм съгласен с губене на мощност, на бензин колицата си работи на 6, на газ също.Сменени кабели на свещи, скоро и тях, двете маркучета за плочката. Никакво гърмене досега.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 06 Юни 2008, 14:12

Аз съм с обикновенна газова на м50 мотор, гърмяла ми е досега и то доста пъти , но при мене се оказва че не е сложена както трябва. Въпреки че е с голяма кихалка преди дебитомера и 6 малки на всеки един от смук. колектри, пътя на маркучите за гаста и водата е много голям и затова смятам да преместя изпарителя под смук. колектри отдолу. След като стане това упражнение ще ходя на реглаж и тогава ще пиша какво е станало.

Следваща

Назад към E34