разлика в клапани за парно

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

разлика в клапани за парно

Мнение от ozy » 04 Юни 2008, 0:34

Здравейте,
понеже дойдоха жегите, а пък на мен клапанчетата на парното са ми постоянно отворени и духа само топло, реших да направя манипулацията с почистването и възтановяването.
Случайно обаче ми попадна един работещ блок, но открих разлика с моя. Този на моята Е34 е без помпичка отдолу, има само 2 клапанчета, даже виси една букса която няма къде да се включи в моя отоплителен блок. Нямам снимка на това което е на моята кола но ви прикачам снимка с това което има нещо като допълнителна водна помпа.
Та кажете ми мога ли да ползвам и двата вида клапани? Имат доста голяма разлика като ги разгледах, но все пак ги свързах на сухо и заработиха като въртя врътките. Също така си влизат без проблем на мястото си.

Изображение

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 04 Юни 2008, 7:52

Можеш :)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Юни 2008, 9:06

Краси, тази букса е захранване за спомагателната помпа на клапаните,там е най-високото място в системата и затова я слагат :idea: Учудвам се ,че я няма на твоя блок :roll:

Слагай този с помпата ,включвай буксата и давай газ :D

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 04 Юни 2008, 10:55

Penchev написа:............
Слагай този с помпата ,включвай буксата и давай газ :D
............

Ще я сложа ама го отворих и вътре е на парцали... ще трябва пак да отремонтирам.

Поздрави.
Красимир Дянков

Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1

Георги Пенчев

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Юни 2008, 11:26

Това са гадости от охладителната уредба - чисти наред ,гледай да не скъсаш маншон на клапанчетата случайно ако няма скъсани вече :!:
Като ги почистиш ги пробвай с 12 волта от клемата за подаване на ток за палене да видиш здрави ли са намотките на бубините :roll:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 20 Юни 2008, 23:27

Пак вдигам темата, но първо да ви се похваля че си отремонтирах моите клапанчета на парното, само остава да намеря време да ги монтирам на колата. Но модела ми е не този който е на снимката по горе а другия който е без допълнителна водна помпа и с клапанчетата които вътре са с конусите.
Сега към въпроса ми, кажете ми мога ли и от каде мога да си намеря маншончетата за тези клапани които съм пуснал на снимката.

Поздрави.
Красимир Дянков

Георги Пенчев

Назад към E34