разлика в клапани за парно
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
разлика в клапани за парно
Здравейте,
понеже дойдоха жегите, а пък на мен клапанчетата на парното са ми постоянно отворени и духа само топло, реших да направя манипулацията с почистването и възтановяването.
Случайно обаче ми попадна един работещ блок, но открих разлика с моя. Този на моята Е34 е без помпичка отдолу, има само 2 клапанчета, даже виси една букса която няма къде да се включи в моя отоплителен блок. Нямам снимка на това което е на моята кола но ви прикачам снимка с това което има нещо като допълнителна водна помпа.
Та кажете ми мога ли да ползвам и двата вида клапани? Имат доста голяма разлика като ги разгледах, но все пак ги свързах на сухо и заработиха като въртя врътките. Също така си влизат без проблем на мястото си.
Поздрави.
Красимир Дянков
понеже дойдоха жегите, а пък на мен клапанчетата на парното са ми постоянно отворени и духа само топло, реших да направя манипулацията с почистването и възтановяването.
Случайно обаче ми попадна един работещ блок, но открих разлика с моя. Този на моята Е34 е без помпичка отдолу, има само 2 клапанчета, даже виси една букса която няма къде да се включи в моя отоплителен блок. Нямам снимка на това което е на моята кола но ви прикачам снимка с това което има нещо като допълнителна водна помпа.
Та кажете ми мога ли да ползвам и двата вида клапани? Имат доста голяма разлика като ги разгледах, но все пак ги свързах на сухо и заработиха като въртя врътките. Също така си влизат без проблем на мястото си.
Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Краси, тази букса е захранване за спомагателната помпа на клапаните,там е най-високото място в системата и затова я слагат
Учудвам се ,че я няма на твоя блок
Слагай този с помпата ,включвай буксата и давай газ
Георги Пенчев
Слагай този с помпата ,включвай буксата и давай газ
Георги Пенчев
Penchev написа:............
Слагай този с помпата ,включвай буксата и давай газ![]()
............
Ще я сложа ама го отворих и вътре е на парцали... ще трябва пак да отремонтирам.
Поздрави.
Красимир Дянков
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Това са гадости от охладителната уредба - чисти наред ,гледай да не скъсаш маншон на клапанчетата случайно ако няма скъсани вече
Като ги почистиш ги пробвай с 12 волта от клемата за подаване на ток за палене да видиш здрави ли са намотките на бубините
Георги Пенчев
Като ги почистиш ги пробвай с 12 волта от клемата за подаване на ток за палене да видиш здрави ли са намотките на бубините
Георги Пенчев
Пак вдигам темата, но първо да ви се похваля че си отремонтирах моите клапанчета на парното, само остава да намеря време да ги монтирам на колата. Но модела ми е не този който е на снимката по горе а другия който е без допълнителна водна помпа и с клапанчетата които вътре са с конусите.
Сега към въпроса ми, кажете ми мога ли и от каде мога да си намеря маншончетата за тези клапани които съм пуснал на снимката.
Поздрави.
Красимир Дянков
Сега към въпроса ми, кажете ми мога ли и от каде мога да си намеря маншончетата за тези клапани които съм пуснал на снимката.
Поздрави.
Красимир Дянков
Георги Пенчев
6 мнения
• Страница 1 от 1