Съвет за слагане на газ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Съвет за слагане на газ

Мнение от I_S_Yanev » 18 Юни 2008, 9:50

Здравейте колеги,

От много време насам ми се върти мисълта да си сложа газова уредба, обаче нямам и много пари, пък и си правя разни ремонтчета по окачването и те не остават. С М20Б20 мотор съм. Дали ще е проблем да сложа газова без инжекцион? и другитят въпрос ми е няма ли някъде на изплащнае.( отиваш слагат ти я и после изплащаш :) )...
С тая цена на бензина вече не се издържа, а все пак и скам да си карам колицата.
Поздрави,

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 18 Юни 2008, 10:31

Колега събери нещата дет ти трябват и хвани някой приятел и я сложете сами,в една газова няма нищо сложно :)но разбира се трябва да те наглежда някой дет е малко по навътре в нещата,да не стане сакатлък.
Имаш няколко неща да си накупиш,като гледам в продава има една газова к-т за 150лв което е добре, но да знаеш, че ще има неща които няма да можеш да ползваш от нея.
Та ето ти нещата които ти трябват
Почваме отзад напред.
1.бутилка със сонда -препоръчвам ти вариянт за резервната гума,но ако си седан може и нормална да си сложиш.
2.Пълначка за газта - тръбичка за нея ф- 8мм - 1.6м,тука влизат и затягащите елементи на тръбата.
3.тръба до отпред 5м ф-6мм ,тука влизат и затягащите елементи на тръбата.скоби да си хванеш тръбичката за купето.
4.клапан за газта
5.изпарител за препоръчване Е Ловато !
6.Маркучи за водата и газта,троиник за регулиране за влизащата газ.и скоби които да ги притегнат
7.Плочка която да вкарва газта във въздуха.при теб е хубаво да е к-т със кихалка.
8.релета за прекъсване на Бенза 2-3 на брой според зависи как ще си го вържеш.(аз използвам 2)
9.копче за превключване в зависимост как ще си го направиш :)
10.Няколко метра кабели
Та както виждаш няма нищо сложно.Аз бих ти помогнал но съм много зле със свободното време тъй като аз отскоро съм собственик на е34 и имам доста заигравки по нея ..
Надявам се да съм ти бил полезен както на теб така и на другите които са решили да слагат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Юни 2008, 10:33

На М20 нямаш проблем да сложиш обикновена газова!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 18 Юни 2008, 10:34

Здравей колега. Аз съм с М20Б20 ! С обикновена газова уредба съм - така я взех колата ! Около седмица ми правеше проблеми и по точно при потегляне патва и угасва ! Това го правеше по 3-5 пъти на ден и най вече на кръстовищата в най - големия трафик !!! Много бързо се изнервих (за част от секундата) и веднага смених свещите , и от тогава до сега(един месец) нямам никви грижи ! Газовата е просто часовник ! Слагай смело !
Изображение Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от I_S_Yanev » 18 Юни 2008, 11:19

Всичко чудесно обаче както предложи ,,Mad Vano'' да си я сложа сам няма да стане защото първо нямам време и второ непознавам хора които разбират за да ми помогнат. Та общо взето май стигнахе до единствения въпрос от къде могат да си я взема на исплащане. Демек отивам слагат ми я и после плащам :)

Назад към E34