ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно) ????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно) ????
ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно) ???? Колата е компакт 94/м43 мотор. Само като мина през дупка ми светват и после си изгасват. Какво й става на колата ? 

- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Re: ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно)
когато минаваш през дупка педала на спирачката връщали може да имаш разхлабена букса при спирачния апарат
Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност?
Да не би да ми предстои смяна на накладки? 
Да не би да ми предстои смяна на накладки? 
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми спирачните маркучета принципно са консуматив. По някое време се сменят, ако са напукани като на стара баба петите не е лошо да ги смениш. Пък и новата течност ще ти изкара по-дълго време.
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
4len4o написа:Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност?Да не би да ми предстои смяна на накладки?
Може да застанеш отзад и да погледнеш от към вътрешната страна на джантите след като колата е по престояла дали не няма теч от цилиндърчетата . На един фр от тях течеше като лейка докато не ги смени . Принципно лесно се забелязва щото ако тече от там се стича по вътрешната страна на джантата и си личи ясно . Погледни нищо не губиш
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
4len4o написа:Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност?Да не би да ми предстои смяна на накладки?
погледни си маркучите и виж дали няма някои омаслен или покраи казанчето дали няма теч, по принцип ако имаш някаде теч няма да имаш хубави спирачки а това че ти присветва абс -са ще ти е наи малкия проблем, трябва да има някъкъв датчик за течноста на спирачките но не съм сигорен че дали не беше този за абс.За накладките свали гумите и ги виж в какво състояние са неби трябвало ако са за смяна дати губи течност.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Възможно е при последното обезвъздушаване да не си завил някъде добре щуцера на апарата и да сълзи съвсем леко.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
bavaretca_tns написа:4len4o написа:Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност?Да не би да ми предстои смяна на накладки?
погледни си маркучите и виж дали няма някои омаслен или покраи казанчето дали няма теч, по принцип ако имаш някаде теч няма да имаш хубави спирачки а това че ти присветва абс -са ще ти е наи малкия проблем, трябва да има някъкъв датчик за течноста на спирачките но не съм сигорен че дали не беше този за абс.За накладките свали гумите и ги виж в какво състояние са неби трябвало ако са за смяна дати губи течност.
Да колега не би трябвало ама е възможно видял съм го със очите си. Отзад спирачните цилиндърчета имат едни гумички които с времето се спичат и си губят свойствата и при напълно износени задни накладки (говоря за барабанните) се получава по голям ход на буталцата и тиа гумички направо се изхлузват от цилиндърчетата и почва да тече.
8 мнения
• Страница 1 от 1