Скорости
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Скорости
Здравейте колеги,може въпроса ми да го има някъде из форума,за което се извинявам предварително!!
Проблема ми е следния:Скоро взех Е36 318i,закарах го на диагностика,тъй като знаех че харчи масло.Казаха ми че било от гумичките на клапаните.Оказа се че кабелите плачели за нови,свещите не били за този модел,додмених всичко,направих почти основен ремонт на двигателя,в момента има повече тяга в него(усеща се).Но имам друг проблем!!! Сутрин паля колата,и скоростите нещат да се включват! След няколко изхърквания влиза първа ,с тяга влиза и втора
когато развърти маслото в скоросната вече става по-лесно,но пак заяждат.Днеска я карах пак в сервиза вдигнаха я ,но нямаше никаква точка-по нея се виждало какво масло трябвало да се сипе.И казаха че не се сменяло като нямало точка.Ако някой е имал следния проблем ,ще съм много благодарен ако ми помогне или поне да ме насочите къде да ходя 
Проблема ми е следния:Скоро взех Е36 318i,закарах го на диагностика,тъй като знаех че харчи масло.Казаха ми че било от гумичките на клапаните.Оказа се че кабелите плачели за нови,свещите не били за този модел,додмених всичко,направих почти основен ремонт на двигателя,в момента има повече тяга в него(усеща се).Но имам друг проблем!!! Сутрин паля колата,и скоростите нещат да се включват! След няколко изхърквания влиза първа ,с тяга влиза и втора

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Купи си ATF dextron 2 или 3 един литър на някоя известна марка и сипвай, дано се оправи.......ако не - тогава лошо
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Re: Скорости
kosi427 написа:И казаха че не се сменяло като нямало точка.
Няма такова нещо като "никога не се сменя", сменя се понеже иначе води до симптомите които спомена. По принцип трябва да има една лепенка от дясната страна на скоростната кутия на която пише какъв вид масло се налива. 99% ще е ATF, което е за ръчни, автоматични скоростни кутий и за хидравликата на волана. Ако след смяна на маслото не се реши проблема, провери съединителя дали отделя добре, ако е необходимо да го регулират. Но не карай дълго така, понеже с кофти масло скоростната кутия се износва бързо.
- changethegame
- младши ентусиаст
-
ако само първа и втора ти влизат трудно и то като е студено времето, това значи, че са ти сипали някво гъсто масло, което може въобще да не е за скоростна кутия, това се прави с цел да се покрие евентуален теч на масло, било то от семерингата или от друго място, поне при мен беше така...
Ами от въпросния сервиз,ми казаха да проверя в камур ауто-там по vin или нещо от сорта излизало всичко,та щяло да се разбере какво е маслото.Но днеска имах пак приключения с колата,както писах бях правил гумички на клапани и всичко което се налагало за смяна.И сутринта забелязах че под колата има локва масло
проверих маслото,беше на последната черта а не съм минал и 200км. Антифриза също е много намалял,оказа се че от филтата бълва масло,и тъй като ми дават гаранция за части и труд 1год. колата ще отседи най вероятно до понеделник
А за скоросната кутия мисля първо да сменя маслото,и ако няма някакъв видим ресултат,ще правя реглаж на съединителя.Да се надявам че няма да се наложи нещо по-тежко 
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ми добре си се насочил по принцип, аз малко оффтопик от любопитство откъде я взе колата и за колко пари?
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
сипи препоръчаното по-горе от колегата атф декстрон 3 - според мен много хора биха били учудени ако от това има проблем. пак мое мнение, но не съм чувал е36 да се съсипе от добро масло в скоростите дори да пише че е лайтайм.
Тук всъщност въпросът е какво значи 'лайфтайм' за хора, каращи една нова кола докъм 2-3 години, по-бедните 7-8 МАКС
говориме за е36 нали, не за някакви супер-нови технологии
като цяло според мен лайфтайм масло в е36 НЯМА:) може би за не-шпер-дифа, но и там се съмнявам
Тук всъщност въпросът е какво значи 'лайфтайм' за хора, каращи една нова кола докъм 2-3 години, по-бедните 7-8 МАКС
като цяло според мен лайфтайм масло в е36 НЯМА:) може би за не-шпер-дифа, но и там се съмнявам
- BMW_PASSION
- кандидат ентусиаст
-
НЕ ЧЕ РАЗБИРАМ
ЗНАМ ЧЕ ПО ПРИЦИП ATF И DEXRON СА МАСЛА ЗА АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ И ХИДРАВЛИКА , ЗА РЪНА СКОРОСТНА КУТИЯ МАЙ ТРЯБВА ДА Е 75W90
11 мнения
• Страница 1 от 1