Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
Благодаря колега, утре ще лепя, почнах от вратата та да задобрея за колонките и тавана
. А как мажеш лепилото, само на кората, или и на кората и на плата.

only rear wheel drive
- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
michev написа:Благодаря колега, утре ще лепя, почнах от вратата та да задобрея за колонките и тавана. А как мажеш лепилото, само на кората, или и на кората и на плата.
ти същия ли плат ще лепиш ?
аз го махнах само от кората и с нов палат на ново
оргиналният плат на корите е като на решетка и нз дали няма да пропусне лепилото през него

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Нов плат лепя, мисълта ми е и плата ли мажеш с лепилото или само кората. Плата ми е без дунапрен, леко ластичен. Лепилото е момент на хенкел.
only rear wheel drive
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
michev написа:Нов плат лепя, мисълта ми е и плата ли мажеш с лепилото или само кората. Плата ми е без дунапрен, леко ластичен. Лепилото е момент на хенкел.
с момента мажеш и двете части, чакаш нужното време за "ферментация" и лепиш. Хора четете упътването

- michev
- старши ентусиаст
-
Направих днес кората на вратата, но не ми е ясно как лепите плата наведнъж. Аз го лепих на 3 сектора и пак видях зор, а ако трябваше да го лепя наведнъж едва ли щях да се справя. Тавана и колонките са по-лесни предполагам 

only rear wheel drive
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Icco написа:Преди време (повече от година) правих и моите тапети и изглеждаха ето така
И до ден днешен изглеждат по същия начин и не са мръднали!
Цялата интервенция е описана в темата ми в раздела Кар аудио
viewtopic.php?f=13&t=56117&p=1164642#p1164642
Някой друг да тапицирвал целите кори като колегата ? Или поне ако ви се намират снимки, не е нужно да са на вашите коли, да видя как е станало, че аз нещо не мога да намеря.

- zinno
- Потребител
-
- Кара: ...на задна...
С кожа доста добре се получава гледам...трудно ли се опъва,защото плата се разтяга по-лесно-в смисъл има ли тънкости за кожата?
Don't make me laugh!
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ами аз моите ги направих със кожа и беше доста лесно мислех че ще е трудно но като почнак и за един ден трима човека ги направихме всичките + тавана
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ще изровя малко темата, за да пускам нова. Колеги добре сте направили вашите кори, моята обаче за пуст късмет... преди няколко дни я свалях, че се бяха раздрънкали щипки... е видях се в проблем с малката кора. Колата е купе, свалям цялата кора, обаче тази малката с тапицерията... отвътрешната страна никаде не видях да има такива винтове с които да се държи малката кора. Тръгнах да я напъвам, ама се чу леко "кръц" и се спрях... да не зема пак да я счупя. А задните кори изобщо на купето, как ги свалихте? Трябва ли да местя задната седалка?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Много хора не харесват "Компакт",но не страда от тази болест 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
krisu написа:Ще изровя малко темата, за да пускам нова. Колеги добре сте направили вашите кори, моята обаче за пуст късмет... преди няколко дни я свалях, че се бяха раздрънкали щипки... е видях се в проблем с малката кора. Колата е купе, свалям цялата кора, обаче тази малката с тапицерията... отвътрешната страна никаде не видях да има такива винтове с които да се държи малката кора. Тръгнах да я напъвам, ама се чу леко "кръц" и се спрях... да не зема пак да я счупя. А задните кори изобщо на купето, как ги свалихте? Трябва ли да местя задната седалка?
Моите съм ги махал няколко пъти, ама не беше скоро та може нещо да не е много точно. Изкормваш малката част на задната облегалка(става със силно дърпане в горният край), откопчаваш задните джамчета, махаш лайстната от вътрешната страна на предната врата дето е, че в задния си край защипва кората и дърпаш. Поне при мен така излизат.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
ами тези на купето мисля че са лепени а не нитовани като другите на седана и трудно се свалет здрави имаше тема как по лесно се сваля ама съм забравил как се казваше
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Днес купих лепило на момент универсал в опаковка 800гр. за температури от -40 до +110 градуса, но най-лошото е, че поръчах изкуствена кожа-разтеглива е/20лв. линейния метър/, а на лепилото пише , че не е подходящо за синтетична кожа. Някой пробвал ли е със синтетична кожа и това лепило и какви са отзивите. По късно ще кача снимки на лепилото. Давайте съвети, докато мога да сменя до утре кожата с естествена и цени на същата. Мерси предварително
Последна промяна baitun на 03 Ное 2012, 14:30, променена общо 1 път
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
лепилото е добро аз с него лепих всичко и моите врати ги направих с изкуствена кожа с тва лепило и нямаше никви ядове само ми се струва малко скъпа тая кожа кадето си я взел
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Така е, но ще ми я доставят у дома, а избирам м/у 5-6 модела и се спрях на нея, не знам на какви цени върви естествената