Как да си намаля разхода ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Re: Как да си намаля разхода ?

Мнение от ///M Power » 24 Юни 2010, 9:46

Chapai написа:В този ред на мисли, да попитам: Какво ли е отражението на страничните огледала с и без тях върху разхода?

При нормални скорости почти някакво... за пример ще дам макларън Ф1 направи 391 км , тестващите казаха че ако махнат огледалата ще направи 400 .... при 120-140 ако има разлика в разхода ще е толкова малка че няма да я усетиш и по-скоро ще зависи от други фактори ( трафик, изпреварвания , изкачване , спускане и тн. )
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Юни 2010, 10:22

Работата на климатика наистина ни прави щастливи в горещите летни дни, но както всичко хубаво и това си има цена - увеличеният разход на гориво с между 2,5 и 4 литра на 100 километра за около 10 градуса намаление на температурата в купето.

Моля :shock: :kuku: (автора дали знае колко са 4 литра нафта и, че с още малко минавам 100км на магистралата ?!?)

Това обяснява много неща в тази статия: :mhihi:
Автор: Елена Георгиева

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 30 Юни 2010, 14:12

Мале, какви са тези тънки сметки, където ги правите :shock: Карайте си както ви е кеф, това е БМВ не е Пежо или Ситроен с HDI моторите им :mhihi: Не знам дали сте тествали, но при мен лично разликата м/у спокойно каране и ръчкане е 1 до 2л за 100км. (М44 мотор, разхода ми е 11-12/100 със сравнително настъпване, но не бушменската :mhihi: ) Дали си заслужава според вас да няма удоволствие от карането, само и само да им смъкнете 1л/100км. :dunno: Купили сте си БМВ-та :driving: , а не Опели :nono:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 02 Юли 2010, 12:52

vanka7a написа:Мале, какви са тези тънки сметки, където ги правите :shock: Карайте си както ви е кеф, това е БМВ не е Пежо или Ситроен с HDI моторите им :mhihi: Не знам дали сте тествали, но при мен лично разликата м/у спокойно каране и ръчкане е 1 до 2л за 100км. (М44 мотор, разхода ми е 11-12/100 със сравнително настъпване, но не бушменската :mhihi: ) Дали си заслужава според вас да няма удоволствие от карането, само и само да им смъкнете 1л/100км. :dunno: Купили сте си БМВ-та :driving: , а не Опели :nono:

Батьоо к'ви са тия сметки 1л. спестяване бре :shock: :shock: :shock: Мога да ти кажа че разхода не само "леко варира" ама за градско стига и до 5, 6 литра + ... за извънградско да, там е икономия, само до 3 ... Дай да ти правя статуя на ИС-а, или пък да те уча как се кара, след като разликата ти е само 1л. между бързо и бавно :shock: :shock: :shock:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: лагерница
Детайли за колата: touring

Мнение от 4a4i » 04 Юли 2010, 12:48

Тая тема.... :lol: знам сигурен метод за намаляване на разхода,градско или извън - фиеста 1.1 решава проблема :driving: :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 04 Юли 2010, 13:15

4a4i написа:Тая тема.... :lol: знам сигурен метод за намаляване на разхода,градско или извън - фиеста 1.1 решава проблема :driving: :lol:

А с бумера - само по празници :D
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 04 Юли 2010, 14:06

streetz написа:
4a4i написа:Тая тема.... :lol: знам сигурен метод за намаляване на разхода,градско или извън - фиеста 1.1 решава проблема :driving: :lol:

Между другото не виждам нищо лошо в темата :shock: Има моменти в които на човек не му се кара а просто иска да се вози за да стигне до точка Б (примерно рано сутрин, късно вечер, когато е уморен) и няма нищо по-добро от това да кара икономично тогава, защото всеки спестен литър отива после по предназначение когато не се чувстваш като дъвкан и изплют. Просто някои изказвания по тоя въпрос с разхода са направо нелепи, ама колкото, толкова.
П.С. Имам чувството че не са много хората които могат да си карат икономично колата, когато поискат да карат така.
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 04 Юли 2010, 20:53

streetz написа:

Ми купувайте си фиести и пишете бисерите си У форума на форд,не тука....

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 05 Юли 2010, 20:27

за кво са ви тия фиести... моята като я карам както трябва ми гори 6,1/100 :winky: не знам да има бензинова кола 115 коня дето тежи 1200-1300 кг. и да харчи по малко... тъй че изрази от рода на "бмв-тата харчат много" не приемам, кат не можете да ги карате ше ви харчат...
жалко е че много малко хора си ценят колите тука, имам чувството че половината си взели бмв 3-ка да се правят на селски тарикати
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: лагерница
Детайли за колата: touring

Мнение от 4a4i » 05 Юли 2010, 20:53

???Ти ли си тоя дето ше каже какво да си купим и къде да пишем? ако следиш темата -ясно се вижда че отговорите са дадени още в първата страница нали? вече маи се разводни напълно :lol: моя компот па харчи 4 на 100 :winky: не знам как го постигам :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 05 Юли 2010, 21:11

4a4i написа:

???Ти ли си тоя дето ше каже какво да си купим и къде да пишем? ако следиш темата -ясно се вижда че отговорите са дадени още в първата страница нали? вече маи се разводни напълно :lol: моя компот па харчи 4 на 100 :winky: не знам как го постигам :mhihi:

Я по полека Бе :!: Като немаш какво да напишеш по темата не пиши....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 05 Юли 2010, 21:23

Не съм чел цялата тема ама аз да кажа моя опит като прочетох един коментар за климатика.
М43 с обиковенна газова разход градско 9-11 зависи от карането, с климатик под 18 не може да падне с най - икономичното каране което може да си представите :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 06 Юли 2010, 5:40

mihal написа:...имам чувството че половината си взели бмв 3-ка да се правят на селски тарикати
:ok: Така си е... :mhihi:
MaNiNC написа:Не съм чел цялата тема ама аз да кажа моя опит като прочетох един коментар за климатика.
М43 с обиковенна газова разход градско 9-11 зависи от карането, с климатик под 18 не може да падне с най - икономичното каране което може да си представите :dunno:
:roll: И аз съм така,но 18 разход никога не съм стигал,с каквото и да е гориво...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 06 Юли 2010, 12:59

не знам дали ше ми се изтрие пак мнението, тва след като написах че м40 1.8 ми даде 8.4 градско, ама се пак ще си кажа, че на извън градско направих 5.9 :mrgreen:
..аа да и вървя наравно с двайски :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 06 Юли 2010, 14:16

Колегите са прави със съветите си караи с по плавно даване на газ и не я форсирай много,отиди на диагностика да провериш дали всичко е наред по електрониката и това е !!!
:driving: УСПЕХ!!!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

ПредишнаСледваща

Назад към E36