Претапициране на таван

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46

Re: Претапициране на таван

Мнение от tonni55555 » 15 Ное 2012, 9:14

здравейте колеги с голям интерес прочетох темата но не се наемам сам да си претапицирам тавана и ако може да ми кажете къде в пловдив може да ми го оправят и колко горе долу ще ми струва.(само леко ми е провиснал плата от страната на шофьора и дали целия таван да се лепи наново или може само тоя участък.) благодаря предварително колеги
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36

Мнение от s0uLseeKeR » 28 Юли 2013, 23:34

tonni55555 написа:здравейте колеги с голям интерес прочетох темата но не се наемам сам да си претапицирам тавана и ако може да ми кажете къде в Пловдив може да ми го оправят и колко горе долу ще ми струва.(само леко ми е провиснал плата от страната на шофьора и дали целия таван да се лепи наново или може само тоя участък.) благодаря предварително колеги

Здравей колега, поразпитах тук там и резултатите от това колко горе долу ще струва - от 100 до 150 при тапицер (караш я сутринта и си я взимаш вечерта).
Не знам за теб, но аз мисля да пробвам да го тапицирам сам тези дни защото тавана ми е провиснал на средата и ме дразни. Защото вече почна да ме завива... но се чудя дали да е черно или сиво. Черно с бели сенници, като при друг колега... все още не съм решил. Ще видя на място и ще реша на момента.

Потребител
Аватар
Кара: e46

Мнение от tonni55555 » 11 Сеп 2013, 20:38

мерси колега за инфото аз не се наемам сам да го претапицирам сам аз мисля да го направя черен моя и ще взема да тарся маистор че и мен взе да ме завива :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 21 Дек 2013, 19:12

Колеги , днес си свалих тавана на Е36-цата да го претапицирам.Обработих го малко със шкурка обаче има нещо в което не съм сигурен
Тавана се е разлепил на места ето по този начин
Искам да знам това .... жълтото дали е част от тавана или е някакво лепило и трябва да го махна , или си е пласт който е тръгнал да се разлепя.
Наистина не съм сигурен какво да правя , да го разлепям цялото или да го оставям така и да полагам новото лепило и плата върху него :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 21 Дек 2013, 19:38

tonni55555 написа:мерси колега за инфото аз не се наемам сам да го претапицирам сам аз мисля да го направя черен моя и ще взема да тарся маистор че и мен взе да ме завива :lol:

Знам един тапицер. Прави на мой приятел е36-цата с черен плат и стана супер. 100лв мисля че му струваше. Свали тавана и моя човек си тръгна с колата, а след 1-2 дни се върна да му сложат готовия таван и това беше. Мога да те свържа ако искаш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Мнение от AlCapone » 26 Апр 2014, 18:05

Колеги толкова ли е трудно някой от вас който е свалял шибидах-а да напише как го е свалил и къде да се внимава при демонтаж/монтаж? А не на 3-4 места в темата да се пренебрегват питанията на колегите с аргументи като: "не го сваляйте голям филм е" или пък "много са болчетата и жилата" просто несериозно особенно на фона на това че претапицирането и работата с плат и лепило върху определена форма(кората) с куп извивки е доста по пипкава и сложна от развиването на "многоте болчета"?

Аз искам да се пробвам да претапицирам тавана си и какво трябва да оставя шибидаха със стария плат ли ? то верно че в България не останахме много Българи ама то пък ще е хептем циганско.

Та може ли някой по обстойно и подробно да обясни как се демонтира тапицираната кора на шибидаха за да може и ние с шибиДаЦите да се радваме на обновен таван?

п.с. Темата е супер и много полезна с доста детайлна информаця (не и за шибидаха) но наистина много се издразних на пренебрегването на колегите който са питали какъв е номера с шибидаха :nono:
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 27 Апр 2014, 13:11

Колега има тема за сваляне на шибидах, която е супер полезна. Миналата година претапицирахме на жената е36-цата и с таблета в ръка гледах темата и свалях шибидаха. Ето я темата : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=217125&p=2380176&hilit=%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%85#p2380176
Съвет от мен: внимавай има едни бели пластмаси с малки пъпчици на тях и трябва да са закопчани една за друга. Не го знаех това (от недочитане или не го пише все тая) и 5 пъти сигурно свалях люка докато щипнах едната с другата и всичко заспа. Като свалиш люка ще ги видиш. Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Мнение от AlCapone » 05 Май 2014, 12:29

kichuka написа:Колега има тема за сваляне на шибидах, която е супер полезна. Миналата година претапицирахме на жената е36-цата и с таблета в ръка гледах темата и свалях шибидаха. Ето я темата : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=217125&p=2380176&hilit=%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%85#p2380176
Съвет от мен: внимавай има едни бели пластмаси с малки пъпчици на тях и трябва да са закопчани една за друга. Не го знаех това (от недочитане или не го пише все тая) и 5 пъти сигурно свалях люка докато щипнах едната с другата и всичко заспа. Като свалиш люка ще ги видиш. Успех!

Евала колега за това ставаше на въпрос! Между другото наистина търсих с търсачка в "е36" с ключова дума "шибидах" но тази тема не ми излезе. Само да се пооправи малко времето че сега много дъжд и сигурно ще го разглабям пък да видим :)

п.с. Благодаря за съвета ще го имам в предвид.
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

Потребител
Аватар

Мнение от Booster » 10 Май 2014, 10:52

2014-05-07 18.15.30.jpg
Здравейте, и аз съм с нов таван. Някой беше писал 4-5часа. Отне ми доста време като цяло. Малко го направихме на пръсти и длани особено при монтажа, но е много по-добре от преди. Най-готиното е, че действа като шумоизолация, вече не чувам двигателя като е на празен ход.
И един съвет от мен - не си купувайте от плата с дебелия дунапрен. Много се надига където са подгъвите, при колонките, сенниците не лягат перфектно (плата ги ограничава ма
2014-05-07 18.15.48.jpg
2014-05-07 18.14.43.jpg
лко). Уплътнението на люка го изпрах и стана цвета на новия плат, остана само шибидаха, или ще се пере или разглабя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Мнение от NoMoreRules » 25 Май 2014, 20:39

И аз да се похваля с моят нов таван.Беше ми виснал целият от 1 година и преди седмица се реших да го почвам,карах цяла седмица с висящи букси и като в камбанария но си струваше всичките мъки защото от това
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

Предишна

Назад към E36