Трансплантация на двигател в компакт от 316 към 320.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CoMPacT M54Б30
Мечтае да кара: 645Ci

Re: Трансплантация на двигател в компакт от 316 към 320.

Мнение от Sparco_Racing » 21 Авг 2013, 21:13

edimen написа:@ Sparco_Racing Колегa направете едно клипче на 20ката как набира в компакта, че ми стана и интересно да сравня с м42-то. Също @ dicho0o колко строуктната ще е твоята 20ка ?

Все още не съм си взел табло от 20-ка и съм с мойто което като и бия 1-ва и се обруща на 9000 оборота и стрелката заковава се едно е на 18ч. :mhihi:
Drifting Is NOT a Crime ...
"The Power Of ///M In The Palm Of My Hands"™
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 22 Авг 2013, 22:24

Здравейте и от мен колеги.Моят шестак е вече в коша.
Вземах си предна част на кардана от 6-так,вземах и скоростния механизъм,целия от 6так,обаче не ми пасна,не знам защо,алуминиевата пръчка идва идеална,обаче желязната от 6-така е къса,а тази от 4-ри цил. е дълга,та си удължих с около 1см тази от 6-така и всичко си пасна.
Имам едни въпроси относно инсталацията,кое е + и кое е -.Като гледах снимките от предишните страници мисля,че ми се изясни и сега само качвам снимка да попитам дали е така :) Другото което ме интересува е,защо имам само 2 релета на мотора(тези които се слагат до бушоните,имам само синьо и бяло,липсва червеното)?Мотора ми е М50Б20 Ванос,бил е автоматик,мисля че червеното реле беше за ламбда сонда ако не се лъжа,а ламбда сонда си имам...
Другия ми въпрос е някой може ли да ми каже от инсталацията на мотора,кабела за ламбда сондата,кой цвят за какво е,те са 4ри малки кабелчета,кое какво е,защото е отрязана буксата ми и слагам друга,обаче не си отговарят цветовете :)
http://prikachi.com/images/279/6475279q.jpg
http://prikachi.com/images/278/6475278x.jpg
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 23 Авг 2013, 14:28

Sparco_Racing написа:Колеги моля за малко помощ отново тъй като съм на финала на всичко... Всичко е монтирано и готово... Колата пали и работи мн добре... Смених маслото , филтъра , ремъка и една от ролките и пее :)

Само не ми е ясно следното :

LiTtLeRoCk написа:там където е резбата за навиване на гайката се скъсява и се прави резба да се удължи малко резбата.

Снимката е примерна

img_4527.jpg

Демек ????? При свалянето на моя двг предното парче от кардана се извади заедно с скоростите въпреки ,че бях отвил 3-те болта... Сега обаче чета този цитат и не ми е ясно КЪДЕ точно се скъсява... Хем се скъсява хем пък се прави резба да се удължи... Малко разяснение ако може :idea:

Ако се загледаш след висящия лагер има гайка, която се навива на резба, тази част на кардана, предната се скъсява и се удължава малко резбата.Ако намериш предна част на кардана от 20ка, ще пасне без никакво преправяне.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sparco_Racing » 24 Авг 2013, 18:42

dicho0o написа:Като гледах снимките от предишните страници мисля,че ми се изясни и сега само качвам снимка да попитам дали е така :)
Другото което ме интересува е,защо имам само 2 релета на мотора(тези които се слагат до бушоните,имам само синьо и бяло,липсва червеното)?Мотора ми е М50Б20 Ванос,бил е автоматик,мисля че червеното реле беше за ламбда сонда ако не се лъжа,а ламбда сонда си имам...

Първата снимка всичко е ОК... Така са "+" и "-" те....

Червеното реле нз точно за какво беше , НО ... знам че 3-те са както следва : Бобините,Дюзите и Бенз. Помпа... не съм сиг в последователността но и на мен ми е интересно как така го няма... При мен си бяха и 3-те заедно с всичко...

А колкото до ламбдата аз лично немога да кажа нищо поради причината, че взех сонда от Бени и всичко си ми е ОК :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sparco_Racing » 27 Авг 2013, 8:12

20130826_215254.jpg

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: икономайзер

Мнение от Madjara » 27 Авг 2013, 8:38

Браво Ицо, евала за ентусиазма :bowdown: . Трансплантация на сърце си е доста трудоемко. Между другото тва не е ли онзи компот където имахме среща на МОЛ-а когато проявяваше интерес за моита 34ка :mrgreen: ?
Бай дъ уей, интересанти ме с каква редукция си назад към колелата, тъй като тези купета са доста леки и може да се експериментира с раздатките.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 27 Авг 2013, 14:43

Нещо си се объркал Компакта да е лек,като беше моя ис го мерих и кантара удари точно 1230кг. с половин резервар.Сега вече с б25 е 1260 пак с половин резервар :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: икономайзер

Мнение от Madjara » 27 Авг 2013, 19:44

vladi_a_i написа:Нещо си се объркал Компакта да е лек,като беше моя ис го мерих и кантара удари точно 1230кг. с половин резервар.Сега вече с б25 е 1260 пак с половин резервар :mhihi:

Напълно вероятно, моя грешка :dummy: . Заблуждава ме външния му вид.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 27 Авг 2013, 20:27

бе не знам що ти изглежда тежък, при положение, че моя седан е 1380 кг ;)
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 27 Авг 2013, 21:44

Вие пак сте добре, моя седан - 1410-20 :D Сигурно щеше да е хубаво да е тежък колкото компакта :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 26 Окт 2013, 21:34

Колеги имам питане за климатиците. Нещо не успявам да намеря отговор, от М42то искам на м50б25 да прехвърля климата. Ще ми трябва http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=50 н15 за монтиране на компесора и всичко останало от схемата ? :lol: Компресора до колкото четох би трябвало да стане в реалоем са с еднакви Supplement номера но не и Part. Също така ще трябва да сменя ролката и ремъка предполагам(на няма и 5 месеца са ми :banghead: ). Това ще трябва ли да го сменям http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=50 ? Също така кои тръби от тук ще ми трябват http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=60 Само номер 4 мисля ? Ще бъда благодарен за малко разяснение :oops:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 27 Окт 2013, 12:34

За 4 и 6 цил мотори компресорите са различни.Трябва си стойка и компресор от 6цил и тръбите.
Ако искаш пиши имам ги тези неща :)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 26 Ное 2013, 9:48

Колеги, понеже съм на финала на трансплантацията на М50б25 в коша на М42б18 компакт. Остава ми инсталацията и генерацията да направя. Този кабел към акумулатора който е с клемата на +. Трябва да сваля целия силов кабел от М50-то който отива в багажника? Той е доста дълъг като цяло, къде да го набутам?

ЕДИТ: Беше лесно, изкарах на 1 кабел клема всичките плюсови кабели, като ползвах акумолаторна клема и кабел, които имах под ръка. Всичко е 6, колата запали от първия път 8) . Сега оставят допълнителните доработи, оправянето на кабели и real life тестове.

Потребител
Аватар

Мнение от Ivan Dimitrov » 22 Яну 2014, 3:03

Добър вечер колеги :)
И аз съм с компак тази вечер направихме трансплантация от 1.6 към M50B20 Всичко е готово и наредено но имам проблем не пали !
сичко е вързано масата която е до буксата на диагностиката е закачена към купето на мястото на старата , "+" са си е там при бушоните на болта а другия "+" на стартера мотора върти, бензин има , дюзите работят но няма искра на нито една свещ ! датчика на коляновия вал е проверен и работи сички кабели са огледани но не пали дайте съвет незнам какво да правя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 23 Яну 2014, 1:16

Коя година е компакта колега,да не би да е с EWS и да не си го изолирал?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36