S50B30 vs. S50B32

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 17 Фев 2009, 16:07

Да за това EVO-то прави 2 коли разлика нали...
Айде говорете с факти, а не "те дават повече коне.. там.. един приятел.. братовчед му.. нъли". По-слаба ск. кутия? Че колко пъти ти се счупи твойта, че се оплакваш от здравината на кутията???
Айде поне отворете youtube и гледайте разликата как вървят двете ако не ви се гледат сухи цифри. А относно вануса дали е единичен или двоен е все тая щото и на двата двигателя е слабо място, както впрочем и на М50 и М52 и общо взето всички БМВ двигатели.
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 17 Фев 2009, 17:13

KickingKing написа:Да за това EVO-то прави 2 коли разлика нали...
Айде говорете с факти, а не "те дават повече коне.. там.. един приятел.. братовчед му.. нъли". По-слаба ск. кутия? Че колко пъти ти се счупи твойта, че се оплакваш от здравината на кутията???
Айде поне отворете youtube и гледайте разликата как вървят двете ако не ви се гледат сухи цифри. А относно вануса дали е единичен или двоен е все тая щото и на двата двигателя е слабо място, както впрочем и на М50 и М52 и общо взето всички БМВ двигатели.

твойте факти от youtube ли са? :mhihi: :mhihi: :mhihi: аз ти казах какви дино графики ми показаха от Evolve/Evo-S (все пак те са едни от най-големи мапери на БМВ в англия) и хората казаха че с50б30 е по-добрият мотор (нищо че е по-стар и изостанал), ако не вярваш да ти дам телефона да ги питаш. хмм като си търсех м3 намерих доста ево-та със счупени скорости и гръмнал ванус и мнооого малко 3.0...предполагам шанс...ако за теб всичко се измерва само в две дължини разлика (видяно в youtube без да знаеш колите дали са сток) дай да вземем по една астра като на Ангел и да не се занимаваме с м-ки ;)
Изображение Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 17 Фев 2009, 18:05

Спора ти е безсмислен. Нито даваш графики нито нищо просто говориш и се зъбиш. Като решиш да си подкрепиш думите с факти ще се радвам да продължим диалога, до тогава просто е излишно всичко останало.
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 17 Фев 2009, 18:06

KickingKing написа:Спора ти е безсмислен. Нито даваш графики нито нищо просто говориш и се зъбиш. Като решиш да си подкрепиш думите с факти ще се радвам да продължим диалога, до тогава просто е излишно всичко останало.

touche, аз се предавам....
Изображение Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E60 535d

Мнение от Strabex » 02 Мар 2009, 21:20

Да споделя и аз тазвечершните ми наблюдения.
Пуснахме се аз с S50B30 срещу S50B32 SMG
гонката беше на малко повече от 1км.
от място до края аз бях отпред а другата малко по-назад от задната ми броня и така вървим през цялото време, без той да ме настига нито аз да му дърпам.
от летящт старт от 1-ва отначало скачам с около 1 кола пак и така си вървим.
разликата между 2те коли е 35 коня дали заради това смг или заради друго незнам но двете коли вървяха почти еднакво, но S50B30-то си беше отпред ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ИНТЕРЕСНО!
Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
Детайли за колата: В клуба на 20+

Мнение от mladi » 02 Мар 2009, 21:40

EEEEEE вие всички изкарахте М-повера много куц най-вече евото малеееееее :banghead: на къде вървим?????Сякаш съм във форум на опел или фолк-сваген...то че плиуения за 320-ки се срещат на всякъде да не говориме и за другите модели...ама сега и за М-3 щом се почна ... :help: незнам на къде отиваме?По- умни от инжинерите на БМВ се оказохме тцтцтц (не обиждам никой) по-големи разбирачи от мозъците в баварския концерн---неможах да се сдържа на тия мнения и за двата мотора дето се изказват и за това избълвах малко глупости и аз но в защита а не в противното!Аз мисля и знам,че и двата мотора са перфектни за времето си та и за сега и който каквото иска да си пише в противоположната насока!
ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 02 Мар 2009, 22:11

Ето малко видео

S50B32 Дърпа от летящ старт
http://www.youtube.com/watch?v=62Oh0s1wwd8

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 02 Мар 2009, 22:54

KickingKing написа:...

Колко М-ки виде и кара, че вече ги и разбираш.
Ти като се правиш на разбирач пред някой, поне даваш ли си сметка пред кой...
Че го няма мхи хи хи-то да напълна една страница.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Strabex » 03 Мар 2009, 0:00

mladi написа:..............................

приятелю карай си бързата 25-ца и не се бъркай сред непонятни за теб среди защото некомпетентността ти те прави доста смешен Изображение

BT9028BA написа:Ето малко видео

аз неуспорвам клипа но много голямо значение има състоянието на колите все пак.
Резултатите които съм написал са на база личен опит. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BT9028BA » 03 Мар 2009, 0:26

BT9028BA написа:Ето малко видео

аз неуспорвам клипа но много голямо значение има състоянието на колите все пак.
Резултатите които съм написал са на база личен опит. ;)

Определено е така - Но SMG е бавна скоростна кутия при Е36
Интересно ще е С50Б30-ръчка & С50Б32-ръчка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ИНТЕРЕСНО!
Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
Детайли за колата: В клуба на 20+

Мнение от mladi » 03 Мар 2009, 3:09

Strabex написа:
mladi написа:..............................

приятелю карай си бързата 25-ца и не се бъркай сред непонятни за теб среди защото некомпетентността ти те прави доста смешен...Полека 'СТАРШИ' това,че караш М-ка (с50б30) не те прави по-знаещ а и аз не съм претендирал да съм от 'знаещите',като теб!Да си видял некомпетентно мнение по технически или друг въпрос по темата от мен?25-цата ми не е бърза бе колега аз го казвам на всеки който ме попита от страната на колите с 'грешното'задвижване---БМВ-то само харчи,реве и не върви---и те остават много доволни от това,е казвам го и натеб!Жив и здрав бъди,карай си безаварийно б30-ката...а и мерцедеса също :mhihi: пиши каквото искаш аз в тая тема неща и да поглеждам вече,че само 'майстори','гонкаджии'и 'разбирачи'са се събрали тук,е има и малки изклиучения!Моля ви само не подценявайте ,изобщо като цяло М-двигателите на БМВ!Извинявам се за отклоненията по темата но просто неможах да се здържа :!:
ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Strabex » 03 Мар 2009, 10:18

BT9028BA написа:

да и аз си мисля че ако беше ръчка можеше да ме прескочи, но аз гледах и на високите скорости как вървим да речем на 4та когато смяна на скорости няма и си вървяхме еднакво. ако беше ръчка със сигурност на лятящия старт нямаше да мога да излеза отпред ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BT9028BA » 03 Мар 2009, 10:30

да и аз си мисля че ако беше ръчка можеше да ме прескочи, но аз гледах и на високите скорости как вървим да речем на 4та когато смяна на скорости няма и си вървяхме еднакво. ако беше ръчка със сигурност на лятящия старт нямаше да мога да излеза отпред ;)

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 03 Мар 2009, 12:06

Strabex написа:Да споделя и аз тазвечершните ми наблюдения.
Пуснахме се аз с S50B30 срещу S50B32 SMG
гонката беше на малко повече от 1км.
от място до края аз бях отпред а другата малко по-назад от задната ми броня и така вървим през цялото време, без той да ме настига нито аз да му дърпам.
от летящт старт от 1-ва отначало скачам с около 1 кола пак и така си вървим.
разликата между 2те коли е 35 коня дали заради това смг или заради друго незнам но двете коли вървяха почти еднакво, но S50B30-то си беше отпред ;)

:yes:

И от 32-ката така изглеждаха нещата :) Реално от 2-ра нататък вървяхме абсолютно наедно, като мооооже би след 180 ми се стори, че бааавно пълзя напред, но тогава вече беше време за спиране. Разликата си остава същата от това, което ми взе на старта до края. :D

Интересно стана и при летящия старт от 1-ва как ми скочи 1+ кола :shock: :mhihi: Тва сигурно е от БМВ-маслото от Германия :mhihi:

И наистина в случая не е СМГ-то проблема според мен, защото не се променяше въобще разстоянието м/у колите при смените на скорости - седим си като долепени един до друг от 2-ра до края. Може би при старта изгубих, защото не знам как точно е най-добре да се тръгне. От място тръгнах като при автоматик с газ и спирачка като stall-ва на около 1700оборота макс и ми се стори доста добър старт.. ма аз кво разбирам сравнено с е39-тката :mhihi:

П.С. Евото няма каквато и да е профилактика - дори въздушния филтър и свещите не са поглеждани.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 12 Мар 2009, 14:03

Stabex-
Между другото да те питам........колко гори градско или извън градско ?

ПредишнаСледваща

Назад към E36