Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
И аз си тапицирах корите на вратите и тези от зад/моето е купе/, само че аз използвах изкуствена кожа. Е не стана перфектно, но пак е 100пъти по-добре от преди. С плат е много по лесно- по-тьнък е получават се по-малко брьчки и по лесно приляга. С кожата е по-трудоемко. Аз използвах лепило Хелметекс-към 9лв беше една кутия. Иначе евала при тебе е станало ехтра 

- borislav
- младши ентусиаст
-
Извинявам се,че пиша в стара тема,но не ми се искаше да пускам нова за този толкова обсъждан проблем.И така,реших да слагам кожа.Изчетох всички теми който намерих, ако някой знае как да премахна бръчките който се получават по заоблените части на кората ще съм му много благодарен!!!
Вече 7ми час се мъча и нестава и нестава......

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
borislav написа:Извинявам се,че пиша в стара тема,но не ми се искаше да пускам нова за този толкова обсъждан проблем.И така,реших да слагам кожа.Изчетох всички теми който намерих, ако някой знае как да премахна бръчките който се получават по заоблените части на кората ще съм му много благодарен!!!
Каква кожа ползваш?
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
borislav написа:Извинявам се,че пиша в стара тема,но не ми се искаше да пускам нова за този толкова обсъждан проблем.И така,реших да слагам кожа.Изчетох всички теми който намерих, ако някой знае как да премахна бръчките който се получават по заоблените части на кората ще съм му много благодарен!!!
Нагряваш със сошоара и изпъваш, но бръчки винаги ще има

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
sobiss написа:borislav написа:Извинявам се,че пиша в стара тема,но не ми се искаше да пускам нова за този толкова обсъждан проблем.И така,реших да слагам кожа.Изчетох всички теми който намерих, ако някой знае как да премахна бръчките който се получават по заоблените части на кората ще съм му много благодарен!!!
Нагряваш със сошоара и изпъваш, но бръчки винаги ще има
няма такова нещо

зависи каква кожа ползваш

- borislav
- младши ентусиаст
-
Здравейте, колеги!
Два дни претапицирам с баща ми вратите на баварката и преди малко приключих.
Влизам да направя тема претапициране на врати и задна кора на е36.
А то вече такава тема има.
Браво на колегата djsancho.
Темата трябва да се сложи в "Полезни теми и линкове свързани с Е36".
Ето какво се получи при мен:
Един съвет от мен.
Погледне те си добре машинките за стъклата.
Моите и двете бяха спукани на едно и също място. Това води то счупване на целия механизъм.
Заваряват се с електрожен:
Два дни претапицирам с баща ми вратите на баварката и преди малко приключих.
Влизам да направя тема претапициране на врати и задна кора на е36.
А то вече такава тема има.
Браво на колегата djsancho.
Темата трябва да се сложи в "Полезни теми и линкове свързани с Е36".
Ето какво се получи при мен:
Един съвет от мен.
Погледне те си добре машинките за стъклата.
Моите и двете бяха спукани на едно и също място. Това води то счупване на целия механизъм.
Заваряват се с електрожен:
Последна промяна bmw325tds на 11 Мар 2010, 16:05, променена общо 2 пъти
- bat_gogo_87
- Потребител
-
браво колега екстра е станало само малко цвета ама секи с вкуса си иначе е перфе аз днес тапицирах тавана и стана идеално като изкючим че се изкривих докато го изчиста защото преди време се направих на отворен да го залепвам там дето е увиснало стана отврат и отгоре на тва омазах сичко но сега всичко е ок утре монтирам че сега съхне ... намерих едно много хубаво складче за платове специално за тапициране и лепило от там ми дадоха издържа до 80 градуса ониа там каза нема да мръдне па ще видим
и другата седмица тапицирам корите на вратите смао да вида като счупя там щипки ли са нз как ще ги оправиям после... успех на сички които решат да оправят красавиците даваите смело става само да имате нерви ще ви трябват

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
да лесно става само че бавничко като за първи път

,аз си претапицирах и корите на вратите и колонките и даже си направих и ИС-ков таван ,че М-ковия вече много демоде 

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
mg87 написа:колеги аз си претапицирах скоро тавана са мисля да се захващам и с корите та ме интересува и за тях ли е желателно да работя с плата за тавани(с донапренчето) или може и с друг? Питам защото тоя с донапрена ми излиза скъпичко, намирам го на 14 лв метъра при това ми е на 70 км
Аз използвах кожа и за тавана и за корите,
лично мое мнение е слагай и на корите същия плат като на тавана.
Но защо използваш плат а не кожа???

ако бях исползвал кожа за тавана нямаше да се върже с сенниците и колонките а така плата ми е почти като оригиналния и сам претапицирал само тавана... но сека се замислям за корите дали да не пробвам с кожа...biogame написа:mg87 написа:колеги аз си претапицирах скоро тавана са мисля да се захващам и с корите та ме интересува и за тях ли е желателно да работя с плата за тавани(с донапренчето) или може и с друг? Питам защото тоя с донапрена ми излиза скъпичко, намирам го на 14 лв метъра при това ми е на 70 км
Аз използвах кожа и за тавана и за корите,
лично мое мнение е слагай и на корите същия плат като на тавана.
Но защо използваш плат а не кожа???
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Ами аз нарочно използвах кожа,защото дори и оригиналния плат не се връзваше с сенниците,те са бели,а плата е светъл но не бих казал бял.Сега съм с тъмно сива кожа на тавана и корите и с белите сенници и дръжки е перфектно (поне според мен).
Сега си търся от същата кожа за да тапицирам и корите на вратите,но за съжаление не мога да намеря в нашия град.
Сега си търся от същата кожа за да тапицирам и корите на вратите,но за съжаление не мога да намеря в нашия град.

- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
Re: Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
айде най - после тавана ...

седалките ги правих при тапицер, цената е 250 лв. Ако някой иска мога да му кажа къде се намира но само на лс да не става реклама

ВНИМАНИЕ!!!
ИЗПОЗВАЙТЕ ЛЕПИЛО КОЕТО Е УСТОЙЧИВО НА ПО-ВИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ
ЗАЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ СТАНЕ КАТО ПРИ МЕН ...

седалките ги правих при тапицер, цената е 250 лв. Ако някой иска мога да му кажа къде се намира но само на лс да не става реклама

ВНИМАНИЕ!!!
ИЗПОЗВАЙТЕ ЛЕПИЛО КОЕТО Е УСТОЙЧИВО НА ПО-ВИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ
ЗАЩОТО ПОСЛЕ ЩЕ СТАНЕ КАТО ПРИ МЕН ...

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Re: Тапициране на вратите! (НАПРАВИ СИ САМ!)
Утре ще го снимам лепилото да си търсите такова ...то е тапицерско .....корите ги направи с тапицерски плат със вата одолу и няма да мръднат ,на седана на брат ми преработихме и стана супер добре