Изчисляване на максимална скорост на Е36 с диф от Е30.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
Re: Глупав въпрос, но... какво да се прави?
ХМММММ, то сериозна работа, май ще е по-добре да си сложа 3.81 вместо 4.10. да не взема да направя някоя беля 

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
BiTurbo написа:Laverita написа:То по тази таблица излиза, че с гуми 225/55/16 и диф 3,45, който ми е в момента, колата ми има макс. скорост на 7000 оборота - 250 км. А на 7.300 оборота, където ми е ограничителя вече съм на 260,7 км.
ами толкова е да, единствено ти идва проблема с какъв мотор ще успееш да завъртиш на 7300 оборота на 5та при съпротивлението, което колата ще има и при тия предавателни числаАко го имаш тоя мотор, върти и няя се плашиш
Добре де, е30 с какъв мотор върти тоя диф 4.10? Повече ли е от 150-60 коня?
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
316-ката ми беше с 4.10 и максималната ми беше 175-180 км/ч на 7200 оборота...
направо не се и замисляй за 4.10
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Ogi написа:316-ката ми беше с 4.10 и максималната ми беше 175-180 км/ч на 7200 оборота...
тя автоматик ли беше или не?
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Laverita написа:BiTurbo написа:Laverita написа:То по тази таблица излиза, че с гуми 225/55/16 и диф 3,45, който ми е в момента, колата ми има макс. скорост на 7000 оборота - 250 км. А на 7.300 оборота, където ми е ограничителя вече съм на 260,7 км.
ами толкова е да, единствено ти идва проблема с какъв мотор ще успееш да завъртиш на 7300 оборота на 5та при съпротивлението, което колата ще има и при тия предавателни числаАко го имаш тоя мотор, върти и няя се плашиш
Добре де, е30 с какъв мотор върти тоя диф 4.10? Повече ли е от 150-60 коня?
П.с. А това, че ще съм с лек маховик 6.500 няма ли да улесни това развъртане?
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
ама ти не разбра, че като имаш голямо предавателно число имаш повече мощност, но ниска максимална скорост респективно, високи обороти при 160 примерно, а като имаш по малко предавателно число имаш максимална скорост, но въртящия момент пада много и реално нямаш тая мощност като при 4.10. Затова и от БМВ са преценили, че 3.45 е сравнително оптимално предавателно като компромис скорост/ускорение. От тук на сетне е вече въпроса ти какво търсиш в тая кола дето я правиш. Ако ше я правиш за яко ускорение и няма да я караш на дълго слагай голямо число и ще се изстрелва, но ще ти свършват бързо предавките и ще имаш лоша максимална скорост. С 3.81 обаче аз лично не виждам разлика много далечна от 3,45 и цялата интервенция ми се струва безсмислена. Това все пак е мое мнение, аз НЯМАМ практически наблюдения и сравнения между двата монтирани на един и същ мотор и скорости.
.....от мене само теорията

- Ogi
-
Плевен тийм
-
Laverita написа:Ogi написа:316-ката ми беше с 4.10 и максималната ми беше 175-180 км/ч на 7200 оборота...
ръчка 5 ск.

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
BiTurbo написа:ама ти не разбра, че като имаш голямо предавателно число имаш повече мощност, но ниска максимална скорост респективно, високи обороти при 160 примерно, а като имаш по малко предавателно число имаш максимална скорост, но въртящия момент пада много и реално нямаш тая мощност като при 4.10. Затова и от БМВ са преценили, че 3.45 е сравнително оптимално предавателно като компромис скорост/ускорение. От тук на сетне е вече въпроса ти какво търсиш в тая кола дето я правиш. Ако ше я правиш за яко ускорение и няма да я караш на дълго слагай голямо число и ще се изстрелва, но ще ти свършват бързо предавките и ще имаш лоша максимална скорост. С 3.81 обаче аз лично не виждам разлика много далечна от 3,45 и цялата интервенция ми се струва безсмислена. Това все пак е мое мнение, аз НЯМАМ практически наблюдения и сравнения между двата монтирани на един и същ мотор и скорости.
Ами искам колата ми да не дига повече от 200 км. защото няма къде да ги карам и да се изтрелва и да ги прави смешни Х3 -ките и Х5-ците

200 км. лоша мак.скорост ли е? Ще я карам с по-високи обороти извънградско, но аз така или иначе не я карам с много като ходя до София.
Последна промяна Laverita на 20 Апр 2010, 15:55, променена общо 1 път
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Ogi написа:Laverita написа:Ogi написа:316-ката ми беше с 4.10 и максималната ми беше 175-180 км/ч на 7200 оборота...
ръчка 5 ск.
А бързо ли ти свършваха скоростите? Тоя диф 4.10 заводски ли бе или ти си го слагал? Колко коня ти бе коалта?
Мерси.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
аз го бях слагал защото ми трябваше сила... колата бе 1.6 102 коня компакт... при мен беше къс... ако на ис-ката и сложиш 4.10 ще ти дойде още по къс... според мен най-добре би ти паснало 3.65... ако си намериш купувай без да мислиш
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Ogi написа:аз го бях слагал защото ми трябваше сила... колата бе 1.6 102 коня компакт... при мен беше къс... ако на ис-ката и сложиш 4.10 ще ти дойде още по къс... според мен най-добре би ти паснало 3.65... ако си намериш купувай без да мислиш
Това, че ти е бил къс лошо ли е? Драсни малко повече по темата, че нищо не разбирам

Последна промяна Laverita на 20 Апр 2010, 18:37, променена общо 1 път
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Laverita написа:Ogi написа:аз го бях слагал защото ми трябваше сила... колата бе 1.6 102 коня компакт... при мен беше къс... ако на ис-ката и сложиш 4.10 ще ти дойде още по къс... според мен най-добре би ти паснало 3.65... ако си намериш купувай без да мислиш
Това, че ти е бил къс лошо ли е? Драсни малко повече по темата, че нищо не разбирамКакво значи къс и, че ще на мен ще ми бъде още по-къс? Бързо обръща оборотомера ли?
И ако си с по лоши гуми ще си боксуваш на място при рязко тръгване като за 400м. и пак няма да биеш Х5,за тези джипове си трябва по мощен мотор от 150к.с.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
BiTurbo написа:....... Ето тука сглобих едно калкулаторче на бързо, който иска, само замества жълтите полета със желаните и получава скоростта накрая
Браво колега!

С немския не съм много в час,но все пак да попитам?

1-та таблица е за размера на гумите(височина,ширина,цолаж)
2-та таблица-обороти на двигателя до прекъсвач,предавателното число на 5-та предавка и с какъв диф. си

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Laverita написа:Ogi написа:аз го бях слагал защото ми трябваше сила... колата бе 1.6 102 коня компакт... при мен беше къс... ако на ис-ката и сложиш 4.10 ще ти дойде още по къс... според мен най-добре би ти паснало 3.65... ако си намериш купувай без да мислиш
Това, че ти е бил къс лошо ли е? Драсни малко повече по темата, че нищо не разбирамКакво значи къс и, че ще на мен ще ми бъде още по-къс? Бързо обръща оборотомера ли?
И ако си с по лоши гуми ще си боксуваш на място при рязко тръгване като за 400м. и пак няма да биеш Х5,за тези джипове си трябва по мощен мотор от 150к.с.
Ами аз карам с 225/55/16 като размер.
п.с. преди 2 часа се возих в един VW туарег 4.2 300 коня и да ти кажа тромава работа, та относно тези х3 и х5 много не съм сигурен колко са пъргави и дали на 400 метра ще могат да зацепят, както аз ще се изтрелям.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
http://www.boosttown.com/gearbox_differ ... ulator.php
Колега,ето ти един готов калкулатор,разгледай го и дано разбереш защо при едни и същи обороти и предавка,на газ и на бензин НЕможеш да имаш различна скорост (както твърдеше преди в друга тема)
.
Колега,ето ти един готов калкулатор,разгледай го и дано разбереш защо при едни и същи обороти и предавка,на газ и на бензин НЕможеш да имаш различна скорост (както твърдеше преди в друга тема)

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство