M52B25 странен шум + Видео топло/студено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: M52B25 странен шум.
DirtySouth написа:Е ако сложи БМВ масло звука най-много да се засили![]()
И 1 мармот завиваше Е36 ///М пауър в станиол, нали ?

И маслото му определено си е омазало навсякъде, просто си плаче за по- добро масло и 5в30 или 5в40

- zoomer
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328iT 88' e46 328Ci
- Мечтае да кара: e24 M635CSI
Някакви мнения от хора имали същия звук?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
vanka7a написа:DirtySouth написа:Е ако сложи БМВ масло звука най-много да се засили![]()
И 1 мармот завиваше Е36 ///М пауър в станиол, нали ?Какво си му е на БМВ маслото, не ми е ясно ?
Не е по- добро от Мотула, ама не е й лошо...
И маслото му определено си е омазало навсякъде, просто си плаче за по- добро масло и 5в30 или 5в40
Братле като подкараш на взривяване , както за мен се кара едно БМВ ще разбереш защо не БМВ масло ! За возене става , да
I'm slowly drifting

DirtySouth написа:vanka7a написа:DirtySouth написа:Е ако сложи БМВ масло звука най-много да се засили![]()
И 1 мармот завиваше Е36 ///М пауър в станиол, нали ?Какво си му е на БМВ маслото, не ми е ясно ?
Не е по- добро от Мотула, ама не е й лошо...
Братле като подкараш на взривяване , както за мен се кара едно БМВ ще разбереш защо не БМВ масло ! За возене става , да
и аз съм за това БМВ масло е пълна боза
колега мисля че шума идва от повдигачите това е моито мнение

- zoomer
- младши ентусиаст
-
Като че ли ванос не е, няма го стърженето характерно за ванос, верига или клапани ми се струва. Чудя се ако звукът е от към блока не трябва ли да е по-силен.
- vanka7a
- ентусиаст
-
Към автора: Аз ти казах какво да направиш с отверката, за да разбереш шума от къде е...
П.С: DirtySouth, карал съм доста както викаш ти, до "взривяване" и наистина след 15 минути клапъните се разчукват.. Сигурен съм, че Мотула е по- добър, но това масло е правено за нормално каране, а не за големи натоварвания... Тук повечето бушмени сцепват двигателите, повече от колкото рали състезател... И като се разчукат клапъните след едно "бушменско" каране и маслото вече е лошо... Е да, ама не..
П.С: DirtySouth, карал съм доста както викаш ти, до "взривяване" и наистина след 15 минути клапъните се разчукват.. Сигурен съм, че Мотула е по- добър, но това масло е правено за нормално каране, а не за големи натоварвания... Тук повечето бушмени сцепват двигателите, повече от колкото рали състезател... И като се разчукат клапъните след едно "бушменско" каране и маслото вече е лошо... Е да, ама не..
- zoomer
- младши ентусиаст
-
Каква е тая мистерия направо не знам. Не ми се цепи двигател.
- zoomer
- младши ентусиаст
-
Re: M52B25 странен шум + Видео топло/студено
В момента е на диета с дезолит К и прекъсвачи, за да попрочисти горивната система.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
DirtySouth написа:vanka7a написа:Е какъв е шумът ? Може ванус, може повдигачите на клапъните, веригата.. Пусни клип, защото звуците може да са нереално много.. Звука можеш да провериш от къде е като вземеш една отверка (голяма) и с острата част я опреш до мястото, което те съмнява, че шуми, а на другия край на отверката си слагаш ухото и слушаш
Колега пише се ванОс и не е това защото е система за изместване на вала при определени обороти , на празен ход не работи , при ваноса се чува едно чукане доста по силно
Ммда ама не, като се разтрака повечко почва и на празен ход да го имаш този шум и точно така си ромоли, адски дразнещо.
Иначе колега добре дошъл в клуба и аз имама абсолютно същия шум, който имаш на празен ход, ама все едно я слушам моята на клипа

Предполагам, че шума на празен ход се чува по силно отстрани на двигателя от колко отпред, и по силно от ляво?
Двигателя ми е М52Б20 от първите 10.1994.При мен го нямаше като я' купих, в последствие почна да трака ваноса при около 2500 оборота (подобно на твоето, което чувам от клипа) и да ромоли така на празен ход, монтирах му комплект шайби(9,10,11) с една пружина на зъбното колело на пълнителния вал и с това изчезнаха всички шумове

, но само временно. След 1-2 месеца се появи точно това ромолене САМО на празен ход, на загряла карана кола. Като гледам двигателя ти, при теб тези пластинки, за които писах по нагоре, са монтирани фабрично, така ,че не е от тях.
Дай си все пак послендните 7 символа от шасито да проверя.
Открих, че се влияе от маслото-като с БМВ 10В40 определено е по слабо от колкото с 5в30. Но сякаш ваноса не работи добре с 10в40 и не върви толкова, колкото с 5в30 и е доста осезаема разликата поне при мен. С 10В40 до към 3000 оборота е доста мудна и осезаемо тръгва след това, а с 5В30 още на 2000-2500 идва въртящия момент. Чува се само на празен ход,над 1200 оборота сякаш изчезва. Първо и аз се бях притеснил за началото на тръгващ си биелен лагер/бутален болт, но се оказа ,че понякога дори на загряла кола го няма този шум, така че това съм го изкл като възможност понеже те или тракат или не.
Друго важно нещо е, че се появява само след каране(поне при мен) ако я запалиш и чакаш да загрее до 90градуса го няма или е много по-слабо.
Иначе и аз съм с добра компресия 13-13,2, нисък разход на гориво и масло

Все още търся проблема, определено е от двигателя, като заподозрян е пак ваноса, обтечач на верига и/или някой повдигач въпреки, че сутрин при палене работи перфектно и няма никакви шумове непосредствено след палене. Този път съм набелязал като проблемна зъбната предавка на ваноса. Обтегача на малката ми верига ми се стори бая стегнат като бях махнал ваноса/ Смених пружината на обтегача на голямта верига, но мисля, че не даде резултат. Като го бях ваноса свалил ми направи впечателние, че радиалния луфт в колелцето е повече от колкото ми се струва за нормалнмо, но може и да греша. А и да не забравяме, че тези двигатели по принцип си страдат от проблеми с шумове от ваноса и ти препоръчвам да започнеш от там.
Засега съм преустановил наливането на пари в ремонти по двигателя заради подготовка за монтиране на M50B25 БЕЗ вАНУС

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- zoomer
- младши ентусиаст
-
Много се надявам да си прав колега, иначе до 3000 е спъната, а после тръгва отведнъж. Аз се чудя дали тая пишка 13 не е проблема, тя стои на вала и ако има луфт в тая крива зъбчатка...
- maxpower
- ентусиаст
-
Да но луфта ако има такъв не е от самата ос, а хлабина м/у зъбите с,които контактува от ваноса.

или което според мен е по вероятно луфт в оста на ваноса

а това е оста на ваноса с лагерите и втулките и'

тука има още снимки
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1186780
Според мен докато не си направи човек пълна ревизия на ваноса с лагерите и О пръстена никога не може да бъде сигурен, че е в ред. Друг е въпроса, че частите му не се предлагат като OEM, намирането им е трудно, а и ремонта му е деликатна работа и смяната на лагерите и втулките е повече на усет.
Днеска ще гледам да направя едно филмче и на моята да я чуете и сравните
.

или което според мен е по вероятно луфт в оста на ваноса

а това е оста на ваноса с лагерите и втулките и'

тука има още снимки
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1186780
Според мен докато не си направи човек пълна ревизия на ваноса с лагерите и О пръстена никога не може да бъде сигурен, че е в ред. Друг е въпроса, че частите му не се предлагат като OEM, намирането им е трудно, а и ремонта му е деликатна работа и смяната на лагерите и втулките е повече на усет.
Днеска ще гледам да направя едно филмче и на моята да я чуете и сравните

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ////Alpine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe b20 sold, E85 Z4 Cabrio
много полезен и богат ще е човека можещ да прави подобна интервенция с ванос... ревизия реглаж настройка че като се замисля и на мойта (м50б20) и на почти всичките ми познати с е36 им трака
- zoomer
- младши ентусиаст
-
Аз намерих още едно клипче в ютуб, след като преслушах всичко почващо с М52
http://www.youtube.com/watch?v=na7eF9Tyudo
Момчето казва, че е сложило друг ванос, ама нищо... каква ли е вероятността и втория ванос да е бил проблемен...

http://www.youtube.com/watch?v=na7eF9Tyudo
Момчето казва, че е сложило друг ванос, ама нищо... каква ли е вероятността и втория ванос да е бил проблемен...
- vanka7a
- ентусиаст
-
Алй ги зацепва много добре Ваносите, ако имаш проблем с ваноса ходи при него.. Но на мен лично ми звучи на чукане от клапъни, а не ванос.
6-те братя принципно са по- мудни на ниските обороти, но може и ваноса да не е зацепен правилно..
6-те братя принципно са по- мудни на ниските обороти, но може и ваноса да не е зацепен правилно..
- maxpower
- ентусиаст
-
Студен двигател
http://vbox7.com/play:3a20c3f3
На загрял двигател.
http://vbox7.com/play:6197ceb1
За съжаление не е излезнал добре звука на клипа и шума е едва доловим въпреки, че по принцип се чува съвсем отчетливо дори от шофьорското място без да отварям капака.
Според колегите ми било нормално да го имала този шум. За мен не е нормално, защото го нямаше преди няколко месеца. Определено не ме пристенява така да си карам де, ако ще се троши нещо да го прави, та поне да разбера от какво е.
http://vbox7.com/play:3a20c3f3
На загрял двигател.
http://vbox7.com/play:6197ceb1
За съжаление не е излезнал добре звука на клипа и шума е едва доловим въпреки, че по принцип се чува съвсем отчетливо дори от шофьорското място без да отварям капака.
Според колегите ми било нормално да го имала този шум. За мен не е нормално, защото го нямаше преди няколко месеца. Определено не ме пристенява така да си карам де, ако ще се троши нещо да го прави, та поне да разбера от какво е.

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4