Гарнитури тампони на задни амортисьори e36 Compact?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Гарнитури тампони на задни амортисьори e36 Compact?
IPI78 написа:Само едно не разбрах:как ще свали тампона без да свали амортисьора?
Амортисьора изобщо не трябва да се сваля ! Достатъчно е да се освободи гайката от горе от към тампона , за да може да се изниже от него ! От долу амортисьора изобщо не трябва да се освобождава .... Ако за да смениш тампони на задни амортисьори сваляш амортисьор , просто си отваряш ненужно повече работа ... !

- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
ало разбирачите имам едно бмв дето от 92 е в семейството ми 98-ма му смених амортисьорите и тампоните и НЯМАТ ГАРНИТУРА
!!! НЯМАТ и абсолютно нищо ръждясало и изгнило няма около тях !!! А тая въпросната гарнитура днес разпитах в 5 сервиза и никъде не ми казаха че ще изгние или ръждяса нещо хората в дъжд на пътя сменяли такива тампони с гарнитури и даже и влага нямало по гарнитурата ...така че не спорете ами питайте хора който с това си вадят хляба ,аз така направих ! 
!!! НЯМАТ и абсолютно нищо ръждясало и изгнило няма около тях !!! А тая въпросната гарнитура днес разпитах в 5 сервиза и никъде не ми казаха че ще изгние или ръждяса нещо хората в дъжд на пътя сменяли такива тампони с гарнитури и даже и влага нямало по гарнитурата ...така че не спорете ами питайте хора който с това си вадят хляба ,аз така направих ! 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
troublemaker написа:ало разбирачите имам едно бмв дето от 92 е в семейството ми 98-ма му смених амортисьорите и тампоните и НЯМАТ ГАРНИТУРА!!! НЯМАТ и абсолютно нищо ръждясало и изгнило няма около тях !!! А тая въпросната гарнитура днес разпитах в 5 сервиза и никъде не ми казаха че ще изгние или ръждяса нещо хората в дъжд на пътя сменяли такива тампони с гарнитури и даже и влага нямало по гарнитурата ...така че не спорете ами питайте хора който с това си вадят хляба ,аз така направих !
Колега, въпреки че си от Варна, ще те критикувам...Давам ти снимка от компакта, гарнитурката е под номер 9:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Аз като сменях задните амортисьори смених и тампоните ест. , та да си призная взех много евтинки тампони(на 8 месеца са, а вече тупкат здраво
) , но имаха гарнитури в комплекта.
Still Speedin
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Айде да не говориме глупости-през ръцете са ми минали толкова тампони,колкото на всички тук взети заедно.
Някой марки идват с,други без.
Отделно lemforder-а вече идват в повечето случай вътре BOGE.
Това ни най-малко е критерий-имам испански и турски дето идват даже с гайки и гарнитурки да се лъжат хората -брей гледай какви работи има тука.
Отделно някой фирми И ТО СЕРИОЗНИ ги дават тия тампони пакетаж- в смисъл в кашонче идват по 10 бр.-това е като ги купуваш в голями количества.
Отделно други фирми предлагат опция със и без тази гарнитурка ,като разликата е в техния си референтен номер.....
Абе мога до утре да ви пиша по тия въпроси
Истината е за мен е следната -както каза един колега по горе-слага се малко качествена грес и работата заспива-и няма смисъм да се сваля аморт. при подмяната на това тампонче
Това ни най-малко е критерий-имам испански и турски дето идват даже с гайки и гарнитурки да се лъжат хората -брей гледай какви работи има тука.
Отделно някой фирми И ТО СЕРИОЗНИ ги дават тия тампони пакетаж- в смисъл в кашонче идват по 10 бр.-това е като ги купуваш в голями количества.
Отделно други фирми предлагат опция със и без тази гарнитурка ,като разликата е в техния си референтен номер.....
Абе мога до утре да ви пиша по тия въпроси
Истината е за мен е следната -както каза един колега по горе-слага се малко качествена грес и работата заспива-и няма смисъм да се сваля аморт. при подмяната на това тампонче
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
laviatan написа:Айде да не говориме глупости-през ръцете са ми минали толкова тампони,колкото на всички тук взети заедно.
Абе мога до утре да ви пиша по тия въпроси![]()

- metodi80
- старши ентусиаст
-
troublemaker написа:ало разбирачите имам едно бмв дето от 92 е в семейството ми 98-ма му смених амортисьорите и тампоните и НЯМАТ ГАРНИТУРА!!! НЯМАТ и абсолютно нищо ръждясало и изгнило няма около тях !!! А тая въпросната гарнитура днес разпитах в 5 сервиза и никъде не ми казаха че ще изгние или ръждяса нещо хората в дъжд на пътя сменяли такива тампони с гарнитури и даже и влага нямало по гарнитурата ...така че не спорете ами питайте хора който с това си вадят хляба ,аз така направих !
Ей , шебек , ако щеш слагай гарнитура .....
Ние може да не сме "разбирачи" , ама колкото да си оправиме наще коли , ставаме , а и да не си даваме парите залудо при "хора , които с това си вадят хляба" ...
То , че може без нея , може .... и ти можеш да си обуеш обувките на босо , ама май ще ти е по-добре ако сложиш чорап , а .. ?!
Казва ти се като на човек , че е по -добре да я сложиш (или гарнитура , или силикон , или дори грес), щото обира луфта (колкото и да е малък) м/у тампона и бумбето .... Това са две метални повърхности , да не мислиш че лепват плътно една за друга ?! Ти изобщо свалял ли си тоя тампон , та говориш щуротии ?! Една автомивка да минеш и вече там се е задържала вода .... Ама кво ли се хабя и аз ... , ходи си по сервизите и питай "хора които с това си вадят хляба " , после що имало теми във форума , след като са били на сервиз при "хора , които с това си вадят хляба" ..!
Айде със здраве !
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Жалката действителност в бг, е че "хората дето с това си вадят хляба" са най-често произнасящите фразата- "абе това не ти трябва, онова не ти трябва,...не се занимавай с глупости..."...
Уважавам хората, които разсъждават над нещата, сигурно единици по сервизите. Специално за тези подложки ходих до магазин, защото и аз мисля че са си намясто, ама и в магазина .....фразата по-горе..
и взех си направих де, щото в БГ ако искаш нещата да са как си трябва, лееко те вземата за гътнат(тва за всички сфери на живота), ама иначе даваме за пример Запада.
Уважавам хората, които разсъждават над нещата, сигурно единици по сервизите. Специално за тези подложки ходих до магазин, защото и аз мисля че са си намясто, ама и в магазина .....фразата по-горе..
и взех си направих де, щото в БГ ако искаш нещата да са как си трябва, лееко те вземата за гътнат(тва за всички сфери на живота), ама иначе даваме за пример Запада."Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Le Transporteur написа: щото в БГ ако искаш нещата да са как си трябва, лееко те вземата за гътнат(тва за всички сфери на живота), ама иначе даваме за пример Запада.
Еми такъв ние нрава , за съжаление .... Като искаш нещата да са както трябва и всяко нещо да е с ред , те вземат или за педантичен , или по -лошото за "шматка" , остави това , ами и "от горе" те гледат , все едно си извънземен ....., както казваш - важи за всички сфери !
Самия факт , че коментираме в тема (че и в спор влизаме) за това дали да има или не гарнитура е достатъчно показателен .... Всеки логично разсъждаващ човек с елементарни познания , знае , че м/у два метала връзката никога не е плътна , винаги се налага някакво уплътнение ...!
днес ги смених (не точно аз де) ... цял ден вали и докато стигна до сервиза естествено колата се намокри "малко" - та по-нагоре гледам има писано че "не се мокрело там" -
не се мокри ама дръжки.... и сигурно и става и без да се сваля амортисьора, но по-удобно (и по спокойно) се работи като се свали, един болт повече работа .... и те така ..... поздрави!
колега не е точно така - та значи в оторизиран сервиз на BMW ме питат "от кои тампони искаш - които са комплект с гарнитура или без", а пък на друго място цитирам по памет - "тез гарнитури се слагали само на тампоните с които колата излиза от завода"
metodi80 написа:Самия факт , че коментираме в тема (че и в спор влизаме) за това дали да има или не гарнитура е достатъчно показателен ...
колега не е точно така - та значи в оторизиран сервиз на BMW ме питат "от кои тампони искаш - които са комплект с гарнитура или без", а пък на друго място цитирам по памет - "тез гарнитури се слагали само на тампоните с които колата излиза от завода"
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Да попитам и аз,продават ли се в такъв случай Само гарнитурите,че и мойте бяха без гарнитури,и понякога през по голяма неравност се чува как удря леко на метал отзад.... 

patkana1 написа:Да попитам и аз,продават ли се в такъв случай Само гарнитурите,че и мойте бяха без гарнитури,и понякога през по голяма неравност се чува как удря леко на метал отзад....
продават се естествено, но щом се чува удряне значи са ти заминали тампоните
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Игнатов написа:patkana1 написа:Да попитам и аз,продават ли се в такъв случай Само гарнитурите,че и мойте бяха без гарнитури,и понякога през по голяма неравност се чува как удря леко на метал отзад....
продават се естествено, но щом се чува удряне значи са ти заминали тампоните
Е как ще са заминали като ги сменях преди 2 месеца

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3