М50Б25 - не пали? РЕШЕН
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: М50Б25 - не пали?
Да точно така няма ток до помпата изобщо, но тя е здрава защото я пробвах директно на акумулатора и си работи, но някъде се губи тока по кабелите. Както казах, като направих мост между 30 и 87 пин на релето дойде някакъв минимален ток около 2 волта(дори без контакт) обаче не стигат за да запали. И мен ме няма много по тоците ама честно казано няма да викам никой да ми я прави че ги знам повечето "майстори" тука... 
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
u`F`o написа:Ако правилно съм разбрал, стартера върти и таблото си свети нормално? Ако се съмняваш, че помпата ти я спира алармата бях чел някакви врътки, как се пуска ток директно на помпата от другаде колкото за пробата.
Недей да ги търсиш много, 2-3 поста по-нагоре са описани.
Колега mitaka21, написал съм ти как да изключиш алармата и имобилайзера и. С тези 2 волта няма да направиш нищо. Подай на буксата на помпата 12В с един проводник директно от акумулатора и когато помпата завърти пробвай да запалиш колата. Ако запали, това ще е стимул да вземеш резечката и да почнеш да режеш по гореописаната методика, без да ти трябват "майстори".
Ясно е всичко алармата я подкарвам, махам и всички кабели, шок сензори и простотии, въпроса е може ли да ми е заминало релето щом като ги дам накъсо 30 и 87 има ток а като сложа самото реле няма никакъв 
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
mitaka21 написа:Ясно е всичко алармата я подкарвам, махам и всички кабели, шок сензори и простотии, въпроса е може ли да ми е заминало релето щом като ги дам накъсо 30 и 87 има ток а като сложа самото реле няма никакъв
По-скоро е станало нещо с релето на имобилайзера и за това до помпата достигат 2 волта. Пробвай го това с директното захранване и виж дали ще запали, после махни алармата и въстанови оргиналните вериги и ако не иска ще мислим за релето.
По принцип като подадеш на пинове 85 и 86 на релето + и - ако е наред трябва да изчука.
Махнах алармата изцяло(за което много се радвам
), изолирах кабелите на колата където са ставали снадките всичко точно, от алармата и помен няма. Но ток на тая букса отново няма.
Никъде не бяха прекъснати на две кабелите, това ми направи впечатление навсякъде бяха само оголени.
И нямам централно ... не знам дали трябва да имам без алармата ама сега нямам, на едната букса на малкия модул под жабката за ел.стъклата, шибидаха и т.н. два кабела бях вързани заедно и един от алармата към тях, но аз ги разделих защото би трябвало заводско да са отделени... Направо не знам вече. 
Никъде не бяха прекъснати на две кабелите, това ми направи впечатление навсякъде бяха само оголени. 
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
mitaka21 написа:Махнах алармата изцяло(за което много се радвам), изолирах кабелите на колата където са ставали снадките всичко точно, от алармата и помен няма. Но ток на тая букса отново няма.
И нямам централно ... не знам дали трябва да имам без алармата ама сега нямам, на едната букса на малкия модул под жабката за ел.стъклата, шибидаха и т.н. два кабела бях вързани заедно и един от алармата към тях, но аз ги разделих защото би трябвало заводско да са отделени... Направо не знам вече.
Колега, разгледай по-внимателно- някъде са срязали 2 проводника към ЦЗ /за отключване и заключване/ и някъде са прекъснали захранването на помпата. Това, което е било вързано от алармата към модула под жабката е захранването на осветлението на купето и от там алармата е получавала информация за отваряне на врата.
Няма срязани кабели, само оголени и свързани тези от алармата. Кабелите за помпата от алармата са 2 кафяви на цвят - те бяха вързани към 2 отделни кабела отляво на съединителя(под мокета там в големия сноп), 2 жълти кабела имаше - те бяха вързани към бялата буксата от тоя малкия модул под жабката, 1 син кабел - той също беше вързан към тази бяла букса от малкия модул, един розов за пищялката на алармата, два бели бяха вързани за червения захранващ който беше вързан отпред в купето и един черен маса беше вързан някъде под мокета(не знам къде точно, него само го дръпнах и той се откачи) и това беше.
Друг е въпроса че под кората на волана(над педалите) има доста срязани кабели но не знам кой за какво е точно. 
Днес пуснах ток на помпата директно от акумулатор-а с надеждата да я покарам малко, ама естествено отново не запали.... Бензиновата помпа я чувам че работи, бензин до отпред стига, ама изглежда нещо няма ток ... Направо не знам вече какво да правя ....
Възможно ли е да е датчик на коляновия вал и от това да няма ток до помпата и да не иска да пали от него? 
Само да добавя че днес като я отключвах нямаше централно, а като я заключвах имаше.
Възможно ли е да е датчик на коляновия вал и от това да няма ток до помпата и да не иска да пали от него? 
Само да добавя че днес като я отключвах нямаше централно, а като я заключвах имаше.

- смоук ем алл
- Потребител
-
- Кара: BMW M50B25
Колега незнам дали ще ти е от полза но и аз имах същия проблем,както си карах колата спря и не искаше да запали,пробвах вси4ко което си направил и ти но ток до помпата не идваше,накрая излезна от чип (ac schnitzer)
кпуван преди една година от ебаи,колата си вървеше една година с него без никакви проблеми, но както и да е сложих си оригиналния и запали от първия път.Така че съветвам ако някои има същиа проблем и е с някъв китаиски ЧИП да започне от там!!! 
кпуван преди една година от ебаи,колата си вървеше една година с него без никакви проблеми, но както и да е сложих си оригиналния и запали от първия път.Така че съветвам ако някои има същиа проблем и е с някъв китаиски ЧИП да започне от там!!! 
[album]http://bmwpower-bg.net/forums/gallery/image.php?album_id=5635&image_id=36175[/album]
Re: М50Б25 - не пали? РЕШЕН
Проблема беше следния - от +совата клема на акумулатора тръгват 2 кабела(1 дебел червен и 1 тънък червен). Отпред на ей тая част - download/file.php?id=210831&mode=view където е отбелязана със стрелка се връзва тоя тънкия червен кабел, а от лявата страна се свързва дебелия червен. От горната страна има и една гайка дето от нея тръгва дебел черен кабел който захранва - помпата, дюзите, бобините и буксата за диагностиката. Въпросния тънък червен кабел беше прекъснат зад пасажерската седалка(там където се слагат краката като седнеш на задната седалка) и не стигаше ток от акумулатора до отпред(само по тоя дебелия имаше).
Това е, искам да благодаря много на колегата Boyadjiev който изключително много ми помогна!!! Благодаря много и на всички останали който помогнаха!! 
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2