318 тдс гасне все едно няма нафта
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
а коя цедка да проверя дали е задръстена не разбрах, не съм наясно много

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Kristopher
-
-
Във прозрачниямаркуч от филтъра към гнп-то има мехурчета 

- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Колега моя съвет е да провериш дали помпата в резервоара ти качва гориво. Това е най-лесно просто издърпваш маркуча след горивния филтър (първо нали натискаш скобичката
) Отваряш предпазителите и с едно кабелче подаваш захранване на бушон номер 18 (той е за помпата при Е36 тдс-а)Примерно може да подадеш ток от съседните бушони- много е лесно , бе детска игра направо
.Колата не е необходимо да е на контакт ! значи подаваш и гледаш (и слушаш, тя се чува ама много тихо ). Не чакай да почне да пръска от маркуча , при мене се точи бавно и мазно и пак си е наред
пп. И вземи сложи парцали от долу щото ще си намърляш коша!
пп. И вземи сложи парцали от долу щото ще си намърляш коша!
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
.
отиди в супер дизел 30лв е диагностиката и ще ти кажат какво и е.и аз имах проблеми и ми казваха какво ли не,отидох там направиха ми диагностика казаха ми какъв е проблема платих си свършиха си работата за половин час и нямам проблеми.не са скъпчии и знаят какво правят и имат нужната апаратура и дават гаранция,не слушай сулю и пулю какво щети каже ами се довери на специалистите.поздрави
Последна промяна onicks на 10 Яну 2008, 17:57, променена общо 1 път
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
в много от сличаите"сульо и пульо" по форумите разбират повече от монтьорите в сервизите по простата пречина,че са се зблъсквали с дадения проблем а не като другите тепърва да откриват топлата вода 
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: .
onicks написа:отиди в супер дизел 30лв е диагностиката
И така, диагностиката ти казва едно, отиваш да го правиш - не се оказва то, айде пак на диагностика за същия проблем - излиза нещо друго. Тия в Супер Дизел не искам да ги чувам вече.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Kristopher написа:Във прозрачниямаркуч от филтъра към гнп-то има мехурчета
Като го изчистите колата ще се оправи
Виж гумените уплътнения на маркучите които се щракват във филтъра.

Re: ,
и какво и е било на колатаonicks написа:да де но аз тук питах и никои нищто не можа да ми помогне,а в супер дизел ми отстраниха провлема за 30мин. и между другото те се сблъскват с тия проблеми всеки ден.
Мойта като я купувах без да знам си беше с тоя проблем,
Та колегите от форума казаха, помпата.
Откачих я, колата продължаваше да работи а проблема си беше същия.
Смених я и всичко се оправи. За цена няма да говоря щото тука са им...таковата таковата...
Моята грешка беше че най напред я заредих до горе и после реших да ремонтирам.
Както каха някой, ползвай парцали да не после
Та колегите от форума казаха, помпата.
Откачих я, колата продължаваше да работи а проблема си беше същия.
Смених я и всичко се оправи. За цена няма да говоря щото тука са им...таковата таковата...
Моята грешка беше че най напред я заредих до горе и после реших да ремонтирам.
Както каха някой, ползвай парцали да не после

Когато не получавате това, което искате, понякога е голям късмет!!!
- Kristopher
-
-
Сега я сглобих, значи в резервоара под цедката имаше замръзнала мърсотия с вода във формата и големината на цедката и беше като разтопена прастмаса, но се разтопи. И така..... махнах и филтъра, и в него имаше малко вода. Сега работи добре, но още не съм я карал.поработи 10 минути и я загасих, после ще я подкарам и ще видим дали е свет. иначе и сипах още 8 литра нафта преди да я правя, та ще видим като ги изхаби как ще е

- vld
- Старши ентусиаст
-
Re: ,
onicks написа:да де но аз тук питах и никои нищто не можа да ми помогне,а в супер дизел ми отстраниха провлема за 30мин. и между другото те се сблъскват с тия проблеми всеки ден.
За тази твоя тема ли става дума?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ht=#778757
Щото ако е за нея ти какво очакваш да ти се отговори.
Ласт райд ти е дал линк да прочетеш за топлия старт.
Аз на кратко ще ти отговоря за студения.
Хубав акомулатор,подгревни свещи и чиста нафта.
Въздух ако има пак не пали.
Задръстен горивен филтър.
И не на последно място ,ако някой спец е барал аванса на помпата за "по-бързо" палене(на топло) просто си е оставил ръцете.
Има и друго нещо когато искаш да ти се отговори трябва да опишеш подробно проблема за да се има представа за какво става дума.
Още нещо което трябва да знаеш - умната дюза няма нищо общо със паленето на колата демек и да е преебана колата винаги пали ,но няма мощност защото когато дюзата не работи компа минава в авариен режим.
Между другото аз имах подобен проблем с лошо палене сутрин когато е седяла цала нощ ,палех с много мъка и въртене.
Всичките ми свещи бяха здрави но въпреки това студения старт беше кофти.А веднъж запалил после цял ден да седи вечер палех на половин оборот.
Е какво мислиш се оказа?
Свещи рабирасе ,не бяха изгорели ,но бяха много нагорели и явно не са си отделяли хубаво топлината.Смених ги и сега паля от половин оборот.

- vld
- Старши ентусиаст
-
Kristopher написа:Сега я сглобих, значи в резервоара под цедката имаше замръзнала мърсотия с вода във формата и големината на цедката и беше като разтопена прастмаса, но се разтопи. И така..... махнах и филтъра, и в него имаше малко вода. Сега работи добре, но още не съм я карал.поработи 10 минути и я загасих, после ще я подкарам и ще видим дали е свет. иначе и сипах още 8 литра нафта преди да я правя, та ще видим като ги изхаби как ще е
Кристияне,а помпата работи ли?
Проверете я.
Откачаш маркуча на горивния филтър,този който излиза след филтъра и тръгва към ГНП. Даваш контакт и гледаш дали тече от филтъра.

- Kristopher
-
-
баш това не съм го пробвал, но помпата си ръмжи на контакт, ще пробвам утре да махна маркуча

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3