Претапициране на таван
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
още нещо....
Един съвет от мен: Вземи един черен спрей за кожа и напръскай с него сенниците и дръжките.Става още по-хубаво....АЗ така направих и доста се сливат цветовете, а и това бяло....

...............................
Хубаво е плата да е такъв, но не е задължително. Като си измия ръцете от лепилото ще пиша повече и ще сложа снимки.
http://ionized.snimka.bg/
Едит: Така. Тавана е от Астра. Предишния собственик го е лепил няколко пъти с хелми, силикон и някакви други боклуци. Временното залепване изобщо не е вариант. Изжулва се каквото може, за да няма много неравности. За да се заличат почти напълно. Плеска се доволно с лепило Metylan, което е за тапети и има доволно "отворено време". Маже се навсякъде. Белия плат всъщност е "грунд", това е едно прозрачно, което се ползва за филтри. Повече хартия отколкото плат, незнам как се казва. Не чаках да засъхне, направо отгоре се плеска пак същото лепило и се лепи плата. Който е някакъв велурен, на който нишките могат да се решат
Сега чакаме да изсъхне и да видим резултата. Понеже лепилото е за тапети, там където е мокро, няма да си личи когато засъхне. Над кората е предвидена пухкава вата, за шумо и топлоизолация. Ако това се направи в цялата Астра, може би ще доближи по комфорт моя бебо (в галерията), на който се надявам никога да не ми се наложи да претапицирам тавана.

http://ionized.snimka.bg/
Едит: Така. Тавана е от Астра. Предишния собственик го е лепил няколко пъти с хелми, силикон и някакви други боклуци. Временното залепване изобщо не е вариант. Изжулва се каквото може, за да няма много неравности. За да се заличат почти напълно. Плеска се доволно с лепило Metylan, което е за тапети и има доволно "отворено време". Маже се навсякъде. Белия плат всъщност е "грунд", това е едно прозрачно, което се ползва за филтри. Повече хартия отколкото плат, незнам как се казва. Не чаках да засъхне, направо отгоре се плеска пак същото лепило и се лепи плата. Който е някакъв велурен, на който нишките могат да се решат

Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
Mileitiii Браво колега отлично си се справил аз онзи ден се захванах с на жената корите на вратите мъкаааа а едната е лепена с черен силикон нема махане май ще я счупя утре. Днес купих някакъв плат много хубав дето викаш 13лв ми излезна. Но сега като ти прочетох писанието и погледнах стария плат от корите той някога е имал дунапрен някво коичество та знаеш ли дали ще стане далаверата без дунапрена и като го мацна с Хелмито да не се покаже от видимата страна тва лепило. Кажи какво мислиш? Моля!
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
Аз тва си мислех като нанеса Хелмито и като го изчакам 15-ина минути после го плесна плата дали верно няма да излезне? Все пак ще е полу засъхнало вече! Ама не знам и за тва питам де?!?
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
dvuvalio написа:колеги, някой да има идея.Каде във Варна може да се намери такъв плат ???
за Варна точно срещу стоматологията е магазин4ето имат всякакви дамаски платове, и за коли и т.н.
аз моя от там го взех ..4ерен

ползвах Bizon kit има го в Вриколажа

12 лв е метъра на 4ерния плат (с дунапрен от едната страна) аз си взех 3 метра и ми остана , към 0,7-8 ама на парчета.. за 10 лв не си заслуважа нервите да земате по малко..мисля от него да направя и сенниците,. но някои ако иска да пробва по с по малко плат........

ето и някои снимки

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Супер пичове!
Ако знае някой къде във Велико Търново да си купя нужния мат'риял че в Павликени немога да си намеря!
Имам проблем с тавана!Но ще сменя всичко за да стане черно!
Ако знае някой къде във Велико Търново да си купя нужния мат'риял че в Павликени немога да си намеря!
Имам проблем с тавана!Но ще сменя всичко за да стане черно!

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Може да пробвате и с черна алкантара, ефектът ще е още по-поразяващ, особено ако имате нещо по интериора, тапицирано със същия вид плат. Аз съм го запланувал така 

Здравейте колеги. И аз ще си претапицирам тавана и колонките сам.
Днеска купих лепилото. Продавача ми каза, че от голямо значение е до каква температура издържа лепилото понеже през лятото тавана е изложен на доста висока температура. Лепилото което купих(Moment Kraftkleber) е малко по скъпо от останалите(13,90лв), но издържа от -40 до +110 градуса. Другите бяха с по-малка издържливост. Ето снимки на лепилото:
http://picbg.net/u/30267/20126/219653.jpg
http://picbg.net/u/30267/20126/219654.jpg
Намерих си и същия цвят плат(тъмно сив) като оригиналния. Ако модераторите разрешават мога да ви пратя линк с сайта, на който има гама цветове и цени.
Имам един въпрос към колегите с новите тавани
.
Как успяхте да залепите плата в областта на сенниците без да се получат гънки.
Днеска купих лепилото. Продавача ми каза, че от голямо значение е до каква температура издържа лепилото понеже през лятото тавана е изложен на доста висока температура. Лепилото което купих(Moment Kraftkleber) е малко по скъпо от останалите(13,90лв), но издържа от -40 до +110 градуса. Другите бяха с по-малка издържливост. Ето снимки на лепилото:
http://picbg.net/u/30267/20126/219653.jpg
http://picbg.net/u/30267/20126/219654.jpg
Намерих си и същия цвят плат(тъмно сив) като оригиналния. Ако модераторите разрешават мога да ви пратя линк с сайта, на който има гама цветове и цени.
Имам един въпрос към колегите с новите тавани

Как успяхте да залепите плата в областта на сенниците без да се получат гънки.
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
Значи плата като го лепиш на кората или колонките не го натискай направо с пръсти ,защото остват тръпчинки.Приготви си две хавлийки с който да го натискаш ( направи си ги на няколко пласта за да е по меко) и те съветвам да си направиш първо колонките , за да придобиеш малко практитка . Не е толкова трудно около сенниците с хавилията както ти казах внимателно ще стане . Специялно за колонките внимавай в горните им крайща тъй като те лягат върху кората и трябва да се направят добре оставяш малко повече плат там да стърчи и леко го подгъваш ама не под кората ами просто да се получи едно скосение. Защото иначе ако го изрежеш плътно по ръба ще се вижда мн кофти дунапрена