Претапициране на таван

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката

Мнение от Vozq_bez_pari » 19 Мар 2008, 3:18

колега плата какъв е ? колко пари му е метъра?
с дунапрен нали ?

Потребител
Аватар

Мнение от dundy76 » 01 Май 2008, 9:21

платът си е с дунапрен от магазин за автотапицерия.значи да не те излъжа ама аз взех 3 метра за 30на лв. повече парички отидаха за лепилото :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

още нещо....

Мнение от vesko4114 » 01 Май 2008, 12:20

Един съвет от мен: Вземи един черен спрей за кожа и напръскай с него сенниците и дръжките.Става още по-хубаво....АЗ така направих и доста се сливат цветовете, а и това бяло....:(
...............................

Потребител
Аватар
Кара: Е36

Мнение от dvuvalio » 05 Май 2008, 16:56

колеги, някой да има идея.Каде във Варна може да се намери такъв плат ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 06 Май 2008, 15:02

Хубаво е плата да е такъв, но не е задължително. Като си измия ръцете от лепилото ще пиша повече и ще сложа снимки. ;)

http://ionized.snimka.bg/

Едит: Така. Тавана е от Астра. Предишния собственик го е лепил няколко пъти с хелми, силикон и някакви други боклуци. Временното залепване изобщо не е вариант. Изжулва се каквото може, за да няма много неравности. За да се заличат почти напълно. Плеска се доволно с лепило Metylan, което е за тапети и има доволно "отворено време". Маже се навсякъде. Белия плат всъщност е "грунд", това е едно прозрачно, което се ползва за филтри. Повече хартия отколкото плат, незнам как се казва. Не чаках да засъхне, направо отгоре се плеска пак същото лепило и се лепи плата. Който е някакъв велурен, на който нишките могат да се решат :D Сега чакаме да изсъхне и да видим резултата. Понеже лепилото е за тапети, там където е мокро, няма да си личи когато засъхне. Над кората е предвидена пухкава вата, за шумо и топлоизолация. Ако това се направи в цялата Астра, може би ще доближи по комфорт моя бебо (в галерията), на който се надявам никога да не ми се наложи да претапицирам тавана.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dqvola666 » 22 Май 2008, 17:27

Mileitiii Браво колега отлично си се справил аз онзи ден се захванах с на жената корите на вратите мъкаааа а едната е лепена с черен силикон нема махане май ще я счупя утре. Днес купих някакъв плат много хубав дето викаш 13лв ми излезна. Но сега като ти прочетох писанието и погледнах стария плат от корите той някога е имал дунапрен някво коичество та знаеш ли дали ще стане далаверата без дунапрена и като го мацна с Хелмито да не се покаже от видимата страна тва лепило. Кажи какво мислиш? Моля!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 22 Май 2008, 17:44

без дунапренче ще излезе лепилото
освен, ако не ползваш някакво специално, безцветно и еластично

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dqvola666 » 23 Май 2008, 6:36

Аз тва си мислех като нанеса Хелмито и като го изчакам 15-ина минути после го плесна плата дали верно няма да излезне? Все пак ще е полу засъхнало вече! Ама не знам и за тва питам де?!?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 03 Сеп 2008, 20:10

Mileitiii забелязах че имаш шибидах мен това ме притеснява най-много при свалянето на моя. Та въпроса ми е трябва ли да махам нешо от шибидаха преди да сваля тавана?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vozq_bez_pari » 26 Сеп 2008, 10:01

dvuvalio написа:колеги, някой да има идея.Каде във Варна може да се намери такъв плат ???

за Варна точно срещу стоматологията е магазин4ето имат всякакви дамаски платове, и за коли и т.н.
аз моя от там го взех ..4ерен 8)

ползвах Bizon kit има го в Вриколажа :) 10 лв е кутията ама ако правите като мен и колонките си вземете 2 кутии....
12 лв е метъра на 4ерния плат (с дунапрен от едната страна) аз си взех 3 метра и ми остана , към 0,7-8 ама на парчета.. за 10 лв не си заслуважа нервите да земате по малко..мисля от него да направя и сенниците,. но някои ако иска да пробва по с по малко плат........ :)
ето и някои снимки :) беите то4ки са от апарата :P
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 06 Окт 2008, 13:16

Супер пичове!
Ако знае някой къде във Велико Търново да си купя нужния мат'риял че в Павликени немога да си намеря!
Имам проблем с тавана!Но ще сменя всичко за да стане черно! :yes:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 06 Окт 2008, 14:25

Може да пробвате и с черна алкантара, ефектът ще е още по-поразяващ, особено ако имате нещо по интериора, тапицирано със същия вид плат. Аз съм го запланувал така :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 06 Окт 2008, 15:07

izvinqvam se 4e pi6a na latinica no ne sam v nas a tuk nqma bg funetika... temata mi se stori dosta interesna. Nqkoi moje li da mi dade ideq za moq tavan. toi si e po4ti perfekten mn zapazen, bql no v ediniq zaden ygal e leko uvisnal...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 25 Окт 2008, 14:46

Здравейте колеги. И аз ще си претапицирам тавана и колонките сам.
Днеска купих лепилото. Продавача ми каза, че от голямо значение е до каква температура издържа лепилото понеже през лятото тавана е изложен на доста висока температура. Лепилото което купих(Moment Kraftkleber) е малко по скъпо от останалите(13,90лв), но издържа от -40 до +110 градуса. Другите бяха с по-малка издържливост. Ето снимки на лепилото:

http://picbg.net/u/30267/20126/219653.jpg
http://picbg.net/u/30267/20126/219654.jpg

Намерих си и същия цвят плат(тъмно сив) като оригиналния. Ако модераторите разрешават мога да ви пратя линк с сайта, на който има гама цветове и цени.

Имам един въпрос към колегите с новите тавани :mhihi: .
Как успяхте да залепите плата в областта на сенниците без да се получат гънки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vozq_bez_pari » 26 Окт 2008, 18:34

Значи плата като го лепиш на кората или колонките не го натискай направо с пръсти ,защото остват тръпчинки.Приготви си две хавлийки с който да го натискаш ( направи си ги на няколко пласта за да е по меко) и те съветвам да си направиш първо колонките , за да придобиеш малко практитка . Не е толкова трудно около сенниците с хавилията както ти казах внимателно ще стане . Специялно за колонките внимавай в горните им крайща тъй като те лягат върху кората и трябва да се направят добре оставяш малко повече плат там да стърчи и леко го подгъваш ама не под кората ами просто да се получи едно скосение. Защото иначе ако го изрежеш плътно по ръба ще се вижда мн кофти дунапрена

ПредишнаСледваща

Назад към E36